***МИТНИЦА*** - информация, въпроси, отговори и споделяне на опит - 2

• 106 328
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
  • Балчик
Момичета, кажете колко приблизително струва транзита на ДХЛ да ми препратят пратката и сама да се оправям на митницата. Скъсаха ми нервичките. Искат нещо, пращам го, искат друго, трето, пето десето, сега ми искат грамаж на артикулите. От къде да им го взема, единият е правен по поръчка и не е обявен грамаж в сайта.

# 631
  • София
Момичета, кажете колко приблизително струва транзита на ДХЛ да ми препратят пратката и сама да се оправям на митницата. Скъсаха ми нервичките. Искат нещо, пращам го, искат друго, трето, пето десето, сега ми искат грамаж на артикулите. От къде да им го взема, единият е правен по поръчка и не е обявен грамаж в сайта.
Най-добре ги попитай, не мога да помогна с друго, освен с това...

# 632
  • Балчик
Уф, уж вече се разбрахме, само да не ме сюрпризират с още нещо. А, не, с DHL вече никога! 3 дена като латерна пращам едно и също и те пак за него ме питат. ooooh!

# 633
  • София
Джемма, и аз не знам колко струва транзита, но за другите подробности няма начин да не ти ги искат, където и да отидеш. Ако си сама все пак някоя аенция трябва да ти попълни декларацията и те ще ти искат същите неща. Няма как да се попълни митническа декларация без бруто и нето килограми по отделно, цени на всяко по отделно разбити и още неща, които са задължителни. Винаги питаме, хората винаги се дразнят, но няма как.

# 634
  • Балчик
Добре, но не можаха ли наведнъж да ми кажат какво се иска, аз изрично попитах какво се иска от мен? А когато отговоря на едното, задават следващия въпрос и следващия , и следващия, и до безкрай. Това ме подразни, безкрайната кореспонденция 2 дни наред с по 1 въпрос на имейл. ooooh! И още, че поне 3 от въпросите бяха за неща, които са описани в инвойса.

# 635
  • София
Добре, но не можаха ли наведнъж да ми кажат какво се иска, аз изрично попитах какво се иска от мен? А когато отговоря на едното, задават следващия въпрос и следващия , и следващия, и до безкрай. Това ме подразни, безкрайната кореспонденция 2 дни наред с по 1 въпрос на имейл. ooooh! И още, че поне 3 от въпросите бяха за неща, които са описани в инвойса.

Оф, ами те са си така. Голяма фирма, много служители и когато няколко човека се занимават с един клиент стават ей такива неща, кой разбрал, кой не. Може и да имат нови хора, които се обучават и затова да не знаят какво да те питат от първи път. Много е досадно и аз мразя така.

# 636
Здравейте, мисля да направя поръчка от UK-сайт на стойност ок 250 паунда. Поръчката я правя като физическо лице. Сайта иска при регистрацията си, на държава да отбележа Bulgaria VAT-Exempt. Също ми прави впечатление, че няма разлика в посочените им цени с и без вкл ДДС на артикулите. Също, когато се генерира накрая онлайн фактурата няма перо: ст-ст на ДДС. Имам съмнение, че при получаване на пратката ми в България ще трябва да плащам ДДС-то на Митница. Основателно ли е съмнението ми? И ако да, какъв ще бъде реда, по който това ще трябва да се случи? Ще има ли значение дали ще я изпратят с куриер или с пощите? Ще съм благодарна на всяко споделено мнение.
Благодаря,
приятна вечер

# 637
  • Sofia
   Ако пратката идва от UK, не дължиш никакво ДДС. Аз ли не разбирам нещо? Thinking

# 638
  • София
UK все още е в ЕС, така че няма никаква причина пратката да отиде изобщо на митница. За стойност над 150Е дължиш не само ДДС, но и мито, но това е за страни извън ЕС.

# 639
избирай си най -бързата поща ..нищо не дължиш ..носят ти до врата нещата !100%

# 640
Ох, четох, четох. Намерих отговори на някои въпроси, но все пак ще задам един. Пристига ми пратка с DHL, исках да ги упълномощя, защото митницата не е в моя град. Но ми искат ЕОРИ номер. Аз нямам такъв и следователно трябва да ходя пак до областния град. Това обезсмисля ли ми освобождаването от DHL? ЕОРИ мога ли да извадя в деня на освобождаването, ако се откажа от упълномощаването и си я освобождавам сама. Мисълта ми е ако ми я пратят на митница в областния град, ще мина ли с един ден всичко, за да си я взема? Или пак предварително трябва да съм си извадила ЕОРИ. Не знам какво да им кажа, дали да ме представляват, или да се занимавам сама.
Ще ми вземат ли нещо за препращането до областния град, при положение, че е услугата им е платена до моя адрес?
Благодаря много.
никога с DHL ще имаш разправии по летището с паркинги или ще искат пълномощно ,декларации ..напатих се с тях преди години около 3 пъти и им казвм никога с тях да не ми пращат извън ЕС тези търговци ..и те милите се чудят ,но тук оправия няма

# 641
  • Sofia
никога с DHL ще имаш разправии по летището с паркинги или ще искат пълномощно ,декларации ..напатих се с тях преди години около 3 пъти и им казвм никога с тях да не ми пращат извън ЕС тези търговци ..и те милите се чудят ,но тук оправия няма

Невинаги е въпрос на избор, обаче. Peace Понякога сайтовете / търговците изпращат единствено с DHL и ако няма друго място, от което да се сдобиеш с желаната стока, просто се примиряваш или оставаш без въпросния артикул.

Последна редакция: чт, 31 мар 2016, 22:49 от The Black Cat

# 642
  • Балчик
Точно така. Сайтът от, който поръчвах праща само с DHL< а стоката е по поръчка, не намерих друг такъв сайт. Знам, че с DHL  е главоболие, но чак пък два дена да ме мотаят с въпроси само, не съм очаквала. Сега остава и магазинаж да ми начислят . #2gunfire

Какво летише, аз не съм в София? В митница Добрич жив човек нямаше, мисля, бързо щеше да стане. Но вече ги упълномощих и чакам.

# 643
В София има митница до гарата и на летището, куриерските пратки отиват на втората.

# 644
  • Балчик
В София има митница до гарата и на летището, куриерските пратки отиват на втората.
Вече писах, че не съм от София.  Peace То остана и лично до там да искат да отида. Joy

Моята сага продължава, продължават да ми искат още информация за пратките. Ако ми начислят магазинаж, ще се оплача от некомпетентно действие от станата на служителя. Не може 3 дена да ми задава по 1 въпрос на ден.

Общи условия

Активация на акаунт