***МИТНИЦА*** - информация, въпроси, отговори и споделяне на опит - 2

• 106 336
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Благодаря! Утре първо ще им звънна, а после може и да отида на място. Дано е на Веслец, а не на Летището..? Но те по телефона трябва да ми потвърдят.

# 616
  • Sofia
   На митницата до летището отиват само куриерските пратки – тези с DHL, TNT и т.н. Peace

# 617
  • Балчик
Ох, четох, четох. Намерих отговори на някои въпроси, но все пак ще задам един. Пристига ми пратка с DHL, исках да ги упълномощя, защото митницата не е в моя град. Но ми искат ЕОРИ номер. Аз нямам такъв и следователно трябва да ходя пак до областния град. Това обезсмисля ли ми освобождаването от DHL? ЕОРИ мога ли да извадя в деня на освобождаването, ако се откажа от упълномощаването и си я освобождавам сама. Мисълта ми е ако ми я пратят на митница в областния град, ще мина ли с един ден всичко, за да си я взема? Или пак предварително трябва да съм си извадила ЕОРИ. Не знам какво да им кажа, дали да ме представляват, или да се занимавам сама.
Ще ми вземат ли нещо за препращането до областния град, при положение, че е услугата им е платена до моя адрес?
Благодаря много.

# 618
  • София
Джемма, няма как да се каже дали ще минеш в един ден всичко, това все едно боб да хвърлям Simple Smile и пак няма да позная, особено пък за друг град, където не съм ходила никога на митница. С освобождаването от митница нещата са винаги различни, всеки път различно време отнема и зависи от хиляди фактори. Затова най-добре си извади Еорито по-предварително, ако имаш възможност. Или ДХЛ с пълномощното да ти направят временно Еори за този път само, а ти като ходиш до твоя град някой път може да си извадиш постоянно за да си имаш. Те могат с онова пълномощно, с което те представляват да извадят и еднократен Еори. За да го пратят до друга митница трябва да пуснат транзит и за него се заплаща. Транзита няма общо с доставката, той е отделно.

# 619
  • Балчик
Благодаря. Те нищо не ми казаха за временния, че могат да го извадят с пълномощното, това ме устройва. Hug

# 620
Могат и постоянен ЕОРИ да ти извадят с пълномощно, стига да си го упоменала изрично в самото пълномощно. По-добре постоянен.

# 621
  • София
Могат и постоянен ЕОРИ да ти извадят с пълномощно, стига да си го упоменала изрично в самото пълномощно. По-добре постоянен.

Не може, защото не е от София. Те вадят само за хора по л.к. от София, защото подават на Аерогарата.

# 622

Не може, защото не е от София. Те вадят само за хора по л.к. от София, защото подават на Аерогарата.
Абсолютно вярно. Имах предвид, че те могат в областния град да й извадят ЕОРИ, все пак имат клонове навсякъде, а пълномощното не е за един клон. Но пък може да я таксуват допълнително, наистина, не съм запозната в детайли с таксите на ДиЕйчЕл.

# 623
  • София
Не, не вадят в други градове. Само в София, затова не може.

# 624
  • Балчик
От DHL ли отговориха, че и временен ЕОРИ не могат да ми извадят, щом не съм от София. Sad

# 625
  • София
От DHL ли отговориха, че и временен ЕОРИ не могат да ми извадят, щом не съм от София. Sad

Явно не им се занимава, не че не може.

# 626
  • София
Днес си получих пратката от митницата - платих им ДДС + близо 5 лв такси. Радвам се, че поне не я конфискуваха Peace

Благодаря на Кат за разясненията bouquet

# 627
  • Sofia
Благодаря на Кат за разясненията bouquet

Моля, за нищо. Hug Радвам се, че всичко се е развило благополучно, но то се очакваше – те май доста рядко конфискуват нещо. Simple Smile

И другия път, за да избегнеш митницата, изрично помоли продавача да пише по-ниска стойност на пакета – 30 български лева е границата.

# 628
  • Балчик
Ох, извадих го тоя ЕОРИ. За няма и 10 минути, постоянен. В митница Добрич жив човек нямаше, половината митничари пушеха отвън. Много съм доволна.
А като един учител, се отчаях накъде вървим, защото ми казаха, че досега толкова грамотно попълнено заявление не са виждали, питаха дали съм колега, след като отрекох, питаха сама ли съм я писала? hahaha Още на вратата пък искаха да ме пращат в някаква агенция да ми го заявлението първо и се учудиха, че идвам с попълнено такова.
Боже, та там има точно 3-4 реда за попълване. Shocked Толкова ли е неграмотен народът?

# 629
  • София
Ох, извадих го тоя ЕОРИ. За няма и 10 минути, постоянен. В митница Добрич жив човек нямаше, половината митничари пушеха отвън. Много съм доволна.
А като един учител, се отчаях накъде вървим, защото ми казаха, че досега толкова грамотно попълнено заявление не са виждали, питаха дали съм колега, след като отрекох, питаха сама ли съм я писала? hahaha Още на вратата пък искаха да ме пращат в някаква агенция да ми го заявлението първо и се учудиха, че идвам с попълнено такова.
Боже, та там има точно 3-4 реда за попълване. Shocked Толкова ли е неграмотен народът?

Хахаха! Развесели ме Simple Smile

Неграмотни са, наистина за съжаление все повече ги има....
На Митницата на летището има бланка-образец попълнена с Иван Иванов и някакви измислени данни и някои хора го преписват направо така......

Общи условия

Активация на акаунт