Косопад - 7 тема

• 100 408
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, момичета   bouquet  

Влизам в темата с надеждата да ви помогна с моя опит  Hug  Виждам, че коментирате падането и късането на новата коса  ooooh!  

Преди години получих доста силен косопад и оредяване около бритона, веждите ми също леко бяха оредели. Ходих на дерматолог, правих си един куп изследвания и заключението беше автоимунна болест.  Декември 2014, благодарение на Денис от форума си пуснах два хормона на щитовидната и се оказа, че имам Хашимото - въпросното автоимунно заболяване от което ми опада и косата, но тогава ендото  ми не се беше сетила да ми пусна въпросните хормони. И така започнах да се мия с Дюкре, правих си маска с тривитаминол, мина доста време и косопада спря, но израстването на новата коса не стана. Ползвах разни други медицински шампоани, мазах се с лосиони, изгоря ми скалпа, но косата не възвръщаше вида си. След доста четене и намиране на темата за професионалната козметика разбрах, че освен нещата за косопада, косата има и други нужди - започнах маслени маски с много масла и тривитаминол, купих си протеинови и хидратиращи серии, купих си терапевтична преса, купих си термозащита, тъй като си правя вафли за обем, защото ми липсва, финиши, масла, шампоани за уплътняване, растеж на косата .... Направих 8 седмичен курс със серията на Лакме Актив против косопад - шампоан, маска , шок концентрат без изплакване - миех се всяка неделя с тях, а през седмицата ползвах протеинов или хидратиращ продукт, през седмица правех маслени маски.  След 1 година мога да заявя, че косата ми не пада - не само като косопад, не се къса, има здрав и хубав вид, имам много нова коса и изглежда доста по плътна от преди  Crazy  

Добавки пия : Селен и вечерна иглика за хашимотото, биотин за косата.

За здравата коса е много важна и грижата са скалпа  Peace

Надявам се да съм била полезна  Blush

Последна редакция: чт, 26 мар 2015, 16:58 от Мис Облаче

# 526
  • София
.....купих си протеинови и хидратиращи серии, купих си терапевтична преса, купих си термозащита, тъй като си правя вафли за обем, защото ми липсва, финиши, масла, шампоани за уплътняване, растеж на косата ....
Би ли ме насочила към някоя от тези протеинови и хидратиращи серии, както и шампоан за растеж и уплътняване, от който си доволна.  bouquet

# 527
.....купих си протеинови и хидратиращи серии, купих си терапевтична преса, купих си термозащита, тъй като си правя вафли за обем, защото ми липсва, финиши, масла, шампоани за уплътняване, растеж на косата ....
Би ли ме насочила към някоя от тези протеинови и хидратиращи серии, както и шампоан за растеж и уплътняване, от който си доволна.  bouquet

Да, разбира се   bouquet  Ще ти пиша на лични за да не спамя темата  Peace

# 528
  • Street of Dreams
Какво е латинското наименование на вечерната иглика?

# 529
  • В полите на Пирин планина

Prim oil

# 530
  • София

Oenothera

# 531
  • Street of Dreams
 newsm78

# 532
  • В полите на Пирин планина
.....

# 533
Prim Oil е името на лекарството - идва от наименованието на обикновената иглика - primula и Oil - масло.
Латинското наименование на вечерната иглика, която е различна от обикновената е Oenothera biennis.Защо са кръстили така лекарството нямам представа.

# 534

и за мен ще е полезно  smile3521

# 535
  • Казанлък

и за мен ще е полезно  smile3521

И за мен, ако може  Blush

# 536
  • гр. София
Продуктите, за които Мис Облаче говори са професионални. Има отделна тема за тях http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=834941.0 , а за маслата това е темата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=824628.0;topicrefid=20Peace

# 537
  • в 1001-та нощ
...

A.L.E.N.A.,лед като ти направиха диагностика на скалпа, какво ти казаха, казаха ли ти какво да пиеш или ти тогава не си имала проблеми. Какво ти препоръчаха.

При мен беше в салон и си измислиха, че ми бил раздразнен скалпа, ако искам да си купя един успокояващ шампоан, който продават или ..... противокосопадната серия или някоя друга  Crazy

Но ми беше интересно да видя отблизо и парите ги бях прежалила   Blush

# 538
Продуктите, за които Мис Облаче говори са професионални. Има отделна тема за тях http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=834941.0 , а за маслата това е темата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=824628.0;topicrefid=20Peace

Много правилно  Peace  А тези които искат инфо за конкретни продукти може да ми пишат на лични за да не пълня темата тук   bouquet

# 539
Здравейте, от няколко месеца (4-5 с прекъсване обаче) пия Анакапс и сега искам да ги сменя с нещо друго. По-скоро сама си правя някаква комбинация. Взех си Масло от вечерна иглика и цинк и биотин. Какво още мога да добавя към тази комбинация-някакви витамини..... (или това е достатъчно?) и по колко таблетки мога да приемам от вечерната иглика (пише 2-4 на ден, но колко е оптимално според вас)?
Благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт