Има ли "място" детето на спалнята при родителите си?

• 28 764
  • 460
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Да, това го разбрах. Питах по-конкретно. На пода, на дивана, в банята?
Ми накажи го, все има по-лоши неща на този свят от спане в леглото. Наложи някакви санкции, измисли го, ти си познаваш детето. Ама много е трудно да кажеш "не" на 4-годишно, леле майко... ooooh!

Да го накажа нощес в 4 часа като дотопурка при мен, а?
И кого наказвам? Него или мен?

# 436
  • Куциндрел
В 4 сутринта да накажеш най-милото си същество на света, защото иска близост с теб....
Това звучи ужасно. Crazy

# 437
  • София
Впрочем след всичките размествания и премествания през моите 10 години с деца установих, че въобще не е важно кой къде спи, важното е да спи!

# 438
В 4 сутринта никой не наказвам, записвам си поводите и ще започна да наказвам след години. Все ще дойде време да порасне и да иска да спи. Тогава ще вися до него и ще повтарям: "Искам да си играя, СТАВАЙ! Искам вода! Искам да ям! Спиш лииии? Защо спиш? Спри да спиш?". Оставете децата да спят където искат, важното е да се наспиват.

# 439
  • София - Рим и обратно
Спиш лииии? Защо спиш? Спри да спиш?".
Това, и да не си го запишеш, ще го правиш неминуемо през пуберския периода, когато сутрин не можеш да ги вдигнеш с топ. Моята 14 годишна например е на мнение, че следобедната смяна е измислена, за да се наспиват децата Crazy #Cussing out.

# 440
  • Куциндрел
Явно има хора, за които е важно детето да спи само на определено място. Та не бих се учудила, ако тръгнат да ги наказват или местят в 4 сутринта.
Явно за тях не е важно душевното и физическото здраве на децата им.
Важно е да ги научат на нещо... не ясно какво. Whistling

# 441
Хайде сега, неясно какво! Искат просто да ги научат да си спят по леглата. Защо продължавате да изкарвате това елементарно нещо като уред за мъчения!?

Моята дъщеря спи като риба на сухо. Мята крайници във всички посоки, понякога се изправя до седнало положение и после се отпуска обратно по гръб. Всичко това на сън. Веднъж си стовари главата върху моята и ми потече кръв от носа от удара. Всичките ни съвместни нощи са били изпълнени с лакти в зъбите и ритници в корема. И най-вече с никакво спане от моя страна. Ама как мога да съм толкова жестока, че да не я допускам да спи при мен и всяка сутрин да съм като недоспало зомби?! Как мога да ѝ причинявам страданието да си спи в собственото легло?
Това не е наказание, просто е съвсем нормално разпределение на местата за спане. За децата не е от полза родителите им да са такива конформисти във всички отношения.

# 442
Как ще се научат децата с наказания да си спят в собственото?

Родителят е виновен детето да спи при него,а не детето.

Това не е наказание, просто е съвсем нормално разпределение на местата за спане. За децата не е от полза родителите им да са такива конформисти във всички отношения.

А,какво е? Избираш или в твоето легло или на по-гадно място.Това ако не е наказание,здраве му кажи. ooooh!

# 443
  • Куциндрел
Това е твоята дъщеря.
Толкова ли па не можете да възприемете, че другите са различни и обобщавате за всички деца и родители?

# 444
Как ще се научат децата с наказания да си спят в собственото?

Родителят е виновен детето да спи при него,а не детето.

А,какво е? Избираш или в твоето легло или на по-гадно място.Това ако не е наказание,здраве му кажи. ooooh!

при нас нямаше нужда от алтернатива. Първо обяснихме, че е голяма и не е бебе. Всички, които не са бебета си спят в собствените си легла. После я сложихме в леглото и. Стоях докато заспи. Първата вечер ми държеше ръката. Заспа. На следващата вечер баща и я приспиваше. Не ни е отнело много време и детето постепенно свикна и започна да си ляга само в собственото си легло. Никога не съм я заплашвала. Първата вечер имаше малко мрън-мрън, но бяхме твърди и не отстъпихме. Не съм убедена, че заплахите помагат, но отстояването на решението - да. Имало е дни, събужда се през нощта, не плаче, а направо идва при нас и си ляга. О.К. Понякога дори не сме я усещали. Но на следващата вечер пак заспива в собственото си легло и постепенно приема, че това е нейното легло. Дъщеря ми тогава беше на 3 г.
Давам само пример и идея, ако на някой му трябва.

# 445
  • Пазарджик
Моите не спят при нас. Но ако някое от децата ми има нужда да спи при мен, няма проблем. И да, винаги ще има място. Голямото ми дете даже понякога като е болно, сама го карам да идва при нас, за да мога да го наблюдавам докато спи, но не иска. Защо така се изкарва, все едно е нещо много неправилно и трябва да се научават едва ли не, да спят където не искат. Ще пораснат, ще ни отсвирят сами...

# 446
  • София
При нас пък таман реша да ги уча да спят сами и все изниква някоя сериозна причина за обратното.
В момента пребивавам в леглото на малкия, че пак се чеше и е настинал.

# 447
В началото, когато оставяхме малкия да спи в неговото легло бях вечно недоспала и уморена. От както започнахме да вземаме малкия при нас в спалнята започнахме да се наспиваме  Grinning Grinning А събуждането  Grinning - натиска ме с палчета по очите, мъчи се да ми бръкне в носа и устата   Joy .... и да избута баща си от спалнята  Grinning Grinning

# 448
Направо ме шашнахте, синът ми ще стане на пет месеца, от тримесечен го взех при мен и спи спокойно. Сега се притеснявам как ще го отуча, на всичкото отгоре е болен в момента.

# 449
Ако много искаш да го отучиш, може да пробваш някой път да го сложиш в неговото легло и да видиш колко дълбоко спи, дали е спокоен, дали се буди и т.н.
Гледай в началото неговото легло да е близо до твоето и да можеш да му подадеш ръка, ако се събуди.
Дъщеря ми като бебе си спеше в нейно легло, но близо до мен и можех винаги да я пипна, като се размърда. Така ѝ създавах усещането, че съм наблизо и не се е паникьосвала или разсънвала, а в същото време си свикна да си спи в своето легло.

Общи условия

Активация на акаунт