Има ли "място" детето на спалнята при родителите си?

• 28 768
  • 460
  •   1
Отговори
# 90
  • София - Рим и обратно
Аз познавам една "параноидясала" италианка, етърва ми е (май така се нарича). Детето й спи откакто се е родило на долния етаж, самичко в стая, без абсолютно никакви изключения. Докато беше бебе, не се и усещаше, че е сам. Обаче като попорасна и се осъзна, че е съвсем сам на етажа, започна да го е страх, да се буди нощем и да плаче. Тя гордо обясняваше, че не му позволяват изобщо да се качи при тях. Ако нещо много се разреве, баща му слиза да го успокои и върне в кревата му Rolling Eyes. Ей това за мене е лудост.
По темата - първата ми дъщеря никога не е "имала място" на спалнята, защото самата тя не е изявявала желание, спеше си сама от едногодишна в стаята на загасена лампа. Малката е друга порода и все още (на 6 г.) спи при мен основно.

# 91
Ами ако ви кажа,че дъщеря ми отказа да спи сама от самото начало? И да,сега като всички 100-тина преди вас,ще кажете,че така съм я научила.Да,ама не!Просто не спеше в леглото си-приспивам я гушната в мен(около 20-30 мин),и в момента,в който я оставя в легълцето се ококорва,оглежда се къде е и започва да плаче.В най-добрия случай-спи там 40 мин,докато и мине дрямката и при първото пробуждане се случва точно гореописаното.(а и се спи още,защото ако я взема в мен или при мен на спалнята-заспива веднага)Повярвайте ми,че съм доста упорит човек,но това не ми помогна особено.След това се замислих защо изобщо си съкращавам живота-спалнята ни е огромна и нито за миг не ни е било тясно тримата.Относно секса-това така или иначе в спалнята е безсмислено,защото тя спи толкова леко,че ние можем май само да се прегръщаме и целуваме...Simple Smile в кратките случаи,когато съм успявала да я ''излъжа'' да си спи в леглото и си легнем ми е било много празно без нея.Май аз съм свикнала повече от нея да спим всички заедно...

# 92
Определено спането заедно с детето пести доста нерви и недоспиване. Особено за майката. Но си има и своите минусчета.  Rolling Eyes Още повече, че  идва едно време, дето все пак е редно детенцето де си спи в собственото легло. Поне към първи клас.  Crazy Crazy

# 93
Моето дете е почти на 3 и се опитва да си спи сама в леглото. Не я насилвам , мотивирам я че е голяма и трябва да спи сама... не винаги успявам. В никакъв случай не я насилвам, знам че ще и мине мерака да спи при мен... децата са различни едни са по-чувствителни други не чак толкова така че нормално е да се подхожда индивидуално.

# 94
Спят си по леглата и стаите от бебета. Голямата ми дъщеря почти никога не е изявявала желание да идва при нас, единствено ако е сънувала нещо лошо и се е уплашила или ако има буря навън. Сега ще видим как ще е с малката, засега няма проблеми да спи отделно.

Ако едно дете спи с години на спалнята, какъв е номерът с интимността между жената и мъжа?

# 95
  • София
извън спалнята  bouquet

# 96
Много ме кефи тоя аргумент с "интимността" Simple Smile

# 97
# 98
Мда ... то тва с интимността също е проблем на последните 60 години. Като изключим това, че само преди някакви си стотина години децата са спяли в едно легло с родителите си поради липса на алтернативи /изключвам разни аристократични и други по-имотни особи/. Вероятно голяма част от човечеството все още има този проблем. А да не говорим за съвременният градски българин, който едвам е събрал пари за някоя маломерна панелка или е създал семейство в дома на мама и тате. От познатите ми с деца приблизително половината могат да си позволят отделна стая за детето и то в една по-напреднала възраст и за тях и за детето. А като спи в същата стая как е с интимността? Най-вероятно - като навсякъде. Тези неща се случват когато детето заспи. А ако се събуди - импровизираш. Малко е смешно, но явно трябва да се напише - като детето ви е в леглото, очевидно мястото не е удобно. Може да пробвате на дивана, на пода, на мечата кожа пред камината. Удобни места са банята и масата в кухнята, а спалнята става само когато детето е при дядо и баба или на някоя друга дестинация извън дома. А за големите моралисти винаги има алтернатива: чаша студена лимонада.

# 99
  • Once there was a Hushpuppy...
То, не става въпрос дали някой е моралист или не Peace На всички ни се е случвало да сме интимни с партньорите си докато детето ни спи. Дали в къщи или в хотел, все някъде и някога е ставало....
Важното е да сме сигурни, че детето не ни чува.
Смятам, че да се прави любов в една стая с дете е рисковано. Не бих искала да се травмира по някакъв начин. За щастие моя син си има стая Peace

# 100
Значи , вече стана срамно да ти е неудобно да правиш секс в стаята, в която спи детето. Всъщност, повечето спят на спалнята - значи, на същото легло.

# 101
  • в огледалото на живота
Значи , вече стана срамно да ти е неудобно да правиш секс в стаята, в която спи детето. Всъщност, повечето спят на спалнята - значи, на същото легло.
Дали е срамно е спорен въпрос.По скоро доколко е комфортно да ти е кеф от близоста на партньора  в такъв сублимен момент,без да скърца леглото и да слухтиш дали детето спи дълбоко....  Grinning
Не опира всичко само до едно легло  Peace
Да не измествам темата.

# 102
  • София
Един разтегателен диван в хола решава проблемите с това къде да се случва интимността... Хем си е на удобно, хем не е на гвата на детето... Така или иначе спящите с децата си надали са въздържатели, начини си намират... проблема е някъде в главите на другите.

# 103
За мен е глупаво да имаш спалня, но да си набавиш разтегателен диван за интимности. По-нормално е детето да си има легло.

# 104
  • София - Рим и обратно
Те докато са малки, лесно - в хола, в кухнята, в детската - все ще се намери място. Ама като пораснат и почнат да разбират, ей тогава и в съседната стая си е конфузно - нито пуберът е заспал толкова рано, че да не чува скърцането и да не разбира от какво е  Flutter, нито пък можеш да се разходиш гол до банята и обратно. Та проблемът да ви е в спящите на спалнята невръстни дечица.

Общи условия

Активация на акаунт