Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 28

• 53 369
  • 757
  •   1
Отговори
# 195
Аз питах за Магнерот специално за  дозата  3 пъти по 2 колко време може да се пие..иначе ще си го пия докрая..Допреди 10 дни го пих 3х1, но доктора ми увеличи дозата на 3х2 и забравих да го питам колко време да го пия така, а и той не ми каза. В листовката пише 1 седмица.

# 196
  • Sofia
Дами, нормално ли е в 4 ти месец да не усещам бебето още ?  Една жена ми наговори такива работи, че се притесних доста...

# 197
Дами, нормално ли е в 4 ти месец да не усещам бебето още ?  Една жена ми наговори такива работи, че се притесних доста...
Първо, никога не слушай разни знайни и незнайни лелки, които ще те "съветват" после и за бебето и кърменето и т.н. Нормално е още да не си го усетила, зависи от разположение на плацента, първа бременност ли е и т.н. При някакви съмнения, винаги се обръщай към следящия те лекар Wink Кога ти беше миналия преглед, всичко ок ли беше? Не се шашкай, бъди спокойна. Майка ми е супер паника и ако кажех, че не съм усещала скоро бебето, направо ме побъркваше. Знам какво ти е, но вярвай на собствените си чувства Wink

# 198
  • София
Здравейте!

Въпрос за ранна бременност - трети-четвърти месец.
Сега в големите студове у дома ми се случи на няколко пъти да сядам пред духалката или върху някаква топла плоча, както и да загрявам гърди/корем, когато си суша косата със сешоар - за по една-две минутки.
Сега, обаче, прочетох, че не трябва да се слага топло в тази област  Cry
Някой компетентен може ли да изкаже мнение дали, според вас, съм навредила с това някак на бебето?
Много благодаря и весело посрещане на Новата Година!  bouquet

# 199
Rafiqa, наистина се води, че не бива да прегряваш корема, но съм сигурна, че от това, което си направила с печката, нищо не е станало на бебето. Не се тревожи! За да направиш нещо, трябва много повече време да е на прекалено топло бебокът, което според мен не се е случило.

# 200
  • burgas
Здравейте мами, имам много гадна болка от една седмица, акушерката ми каза че е нормално, но да питам и вас дали ви се случвало. Боли ме костта отдолу само в ляво, започва от жилата най-горе на крака отвътрешната страна и стига до костта отдолу на дупето. Болеше ме тази жила към 3-4мес, но като си починех минаваше, а сега в 23-24г.с. си ме боли постянно. Понякога даже и накуцвам Sad Даже незнам как се казва тази кост

# 201
  • София
От бременността е. Мен ме болеше десния крак, изобщо не можех да ходя.

# 202
  • Варна
В 4 месец е по-нормално да не го усещаш все още Laughing

# 203
В 4 месец е по-нормално да не го усещаш все още Laughing

Подкрепям.

# 204
Колко често е нормално да се усеща ритането на бебето и кога трябва да се притеснявам? Знам, че всяко бебе е различно и има както буйни така и по-спокойни. Една колежка ми каза, че нейното бебе не го е усещала до 8ми месец, което ми се вижда малко невъзможно  Shocked

# 205
Колко често е нормално да се усеща ритането на бебето и кога трябва да се притеснявам? Знам, че всяко бебе е различно и има както буйни така и по-спокойни. Една колежка ми каза, че нейното бебе не го е усещала до 8ми месец, което ми се вижда малко невъзможно  Shocked
И на мен ми се струва невъзможно, ама на - хора всякакви.

Никой човек, на никаква възраст не може да е активен постоянно. Не се вторачвай в това да броиш минутите между ритниците на бебето. Бременей си спокойно и остави детето да се движи когато поиска и да спи, когато има нужда.

# 206
  • София
И на мен ми се вижда невъзможно да не усетиш бебето си до 8мия месец, но пък има и такива случаи.
В стария квартал имах пълна съседка, която казваше, че разбрала, че е бременна чак като тръгнала да ражда. Това ѝ твърдение също беше малко съмнително, но това е тема на друг разговор.

Сина ми беше по-активно бебе, но пак имаше периоди на "дремване" когато не го усещах.

# 207
  • София
Rafiqa, наистина се води, че не бива да прегряваш корема, но съм сигурна, че от това, което си направила с печката, нищо не е станало на бебето. Не се тревожи! За да направиш нещо, трябва много повече време да е на прекалено топло бебокът, което според мен не се е случило.

Много ти благодаря! Хубава нова година!  bouquet

# 208
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Здравейте!
Казуса е следния - на 4 януари е термина, изтича 45 дневен болничен, ако не родя до 5, които е първи работен ден, какво се прави?
Нов болничен от личен лекар или от лекаря следил бременността?
Благодаря предварително!

# 209
Здравейте!
Казуса е следния - на 4 януари е термина, изтича 45 дневен болничен, ако не родя до 5, които е първи работен ден, какво се прави?
Нов болничен от личен лекар или от лекаря следил бременността?
Благодаря предварително!
След като родиш, Аг-то, което ти следи бременността, ще издаде болничен за дните, в които си преносила, преди постъпването за раждане. При мен беше така.

Общи условия

Активация на акаунт