Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 28

• 53 788
  • 757
  •   1
Отговори
# 435
Честито, Тюркоаз! Според мен е по-вероятно стомахът да те е заболял от сиренето. Сигурна ли си, че то е с добро качество? Яла ли си преди от същата марка и партида, без това да е водило до болки?

Мами, за омега 3 ясно, че е желателно, но позволено ли е през бременността да се взимат направо комбинация омега 3, 6, 9?  newsm78
А защо мислиш, че не е? Консултирай се със следящия те лекар за дозировка.

# 436
  Здравейте отново!
Моля за съвет - имам един зъб, на който трябва да му се сложи коронка. Не е належащо, но е препоръчително. Между 8 и 9 г.с. съм, ако има значение. Добре ли е да си направя коронката сега, с цел  предотвратяване на по-нататъчни проблеми с този зъб, или да изчакам напред във времето? На някоя от вас налагало ли й се да си прави коронка по време на бременността? Как процедирахте? Благодаря!

Много благодаря, момичета!

Извинявам се за нахалството, но имам още един въпрос - в момента съм в болнични, защото имам бронхит ( На моменти се чувствам добре, на моменти много ми свирят гърдите и ми се отпушват ушите при духане на носа.) . Личната ми каза да пробваме с хомеопатия - Остилококцинум, Инфлуцит, Хомеожен, Проспан.
 Моля, ако някоя от вас е боледувала толкова рано от бронхит, дали е успяла да се излекува само с хомеопатия? Наясно съм,че всеки случай е строго индивидуален, просто за себе си да знам?
Благодаря!

Последна редакция: ср, 04 фев 2015, 11:21 от L0v3d

# 437
Да и мен ме интересува това, но за пломба!

# 438
  • София
Консултирайте се с гинеколог и зъболекар. Ако не е спешно го оставете за след раждането, ако е спешно между 4 и 5 месец.

# 439
Моят съвет е ако усетите проблем, веднага на зъболекар. Предупреден за състоянието ви, лекарят ще реши да се чака ли или не.
Аз направих глупостта да не отида своевременно. Вече се налагаше и снимка и АБ (поради възпаление). Естествено зъболекаря работи "на сляпо", защото снимката не беше вариант. Малко след като родих, пак трябваше да ходя 3-4 пъти поради същия проблем (вече и кърмех).  Ако не бях чакала, много проблеми щях да си спестя. Имайте предвид, че самата бременност повлиява на състоянието на венците и зъбите.

# 440
Моля за съвет! Току-що открих някакво възпаление отдолу...което е бяло,като раничка и имам и нещо като голяма пъпка... много съм изплашена дали не е хемороид?Никога преди не съм виждала и имала нещо подобно, и се извинявам ако за някой въпроса ми е гаден,но наистина не знам какво е?... :/ Sad

# 441
Ако е на дупето може да е хемороид.

# 442
Ако е на дупето може да е хемороид.
да,там е... боже.Оф,такова нещо как се маха? Ще се поразровя,мерси за отговора

# 443
И на мен ми излязоха сега като забременях, ама моите са вътрешни. Сега съм по - добре, защото си правих промивки със смрадлика и си взех едно билково кремче Пайлекс.

# 444
И на мен ми излязоха сега като забременях, ама моите са вътрешни. Сега съм по - добре, защото си правих промивки със смрадлика и си взех едно билково кремче Пайлекс.
Излекува ли се?Или просто поизчезнаха

# 445
Излекува ли се?Или просто поизчезнаха

Още не съм се излекувала напълно, но аз от скоро ги имам. Поне вече не ме болят толкова и не кървят.
Няма много варианти за лечение, докато си бременна повечето препарати не са позволени, но ако решиш отиди на лекар, аз не съм ходила.

# 446
Преди време ме болеше и кървеше,но си мислех че имам раничка или нещо такова.А сега видях че въобще не е така.Явно този проблем не е от скоро при мен.Но вече не боли и не кърви,ще пробвам обаче като теб със смрадликата и крема Пайлекс,пък дано да се махне.Четох обаче че в повечето случаи изчезвали сами след като родиш,но не знам дали е така..

# 447
И аз така четох, дано! Има и мнения, че веднъж появят ли се, после отърване няма и понякога се активират, ако не се махнат оперативно.. ама здраве да е.
Трябва и хубаво миене всеки път след 00.

# 448
дано да изчезват сами,наистина,че не ми се мисли... Confused

# 449
Да не ви разочаровам, но и след раждането си се появяват периодично. При мен се появи през 8ми месец от тежестта. Вече 10м откакто съм родила, от време на време се появяват. Аз съм решила оперативно да реша проблема.

Общи условия

Активация на акаунт