Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 28

• 53 194
  • 757
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Renka20, тихичко честито, запиши си час за установяване на бременност, на женска консултация ще те запишат на по-късен етап Simple Smile

# 76
Здравейте,бъдещи мами Simple Smile След 12 дни закъснение и аз видях двете чертички. Нямам представа в коя седмица съм,тъй като МЦ ми беше на 30-32 дни и не много редовен. Въпросът ми е сега на къде? Направление от личния лекар и на гинеколог презполагам? По ЗК или на частно,какво ще ме посъветвате? Прадложете ми добър доктор в Пловдив, който да следи бременноста ми. Благодаря предварително.

ЧЕСТИТОООО  bouquetаз лично бих те посъветвала да отидеш при гинеколога ти на преглед за да потвърди бременността и мисли къде ще продължиш и при кой лекар ще се довериш но ще имаш време до следващият лекар така че сега се радвай на новината всичко с времето си Wink

# 77
Честито и от мен Аз също съм от Пловдив.Ходя на жк при др.Симеонов от окръжна болница ако искаш координати пиши ми на личния

# 78
Здравейте,
чувствам се леко объркана - за пореден месец.... Закъснява ми 3-ти ден, сутринта правих тест/взех от тези, които се водят че показват преди закъснението, защото нямаха шуърчек/, но е отрицателен. По-принцип винаги имам силно изразени ПМС, но този път ги няма. Винаги ме болят гърдите, сега въобще. Винаги ме боли кръста - сега не. Единствено имам  някакво странно усещане в яйчниците/нещо като тежест/ - даже се чудя дали не си я внушавам тая тежест. По стечение на разни обстоятелства, по време на предполагаемата овулация не сме правили секс, а чак седмица след нея и честно казано нямах никакви надежди. Но това зъкъснение...... newsm78 newsm78

# 79
направи си хормонално изследване ЧХГ струва 15 лв

# 80
kolejkata_t това закъснение може да е от всичко. На мен лично 1-2 годишно цикълът ми закъснява с по 4-5 дена, може да е от времето, от стрес, от хормони и от заболяване (проблем с ЩЖ, настинала си, проблем с яйчници). Така че както са те посъветвали ако държиш толкова правиш кръвен тест и разбираш дали си бременна, ако не чакаш и ако не дойде до седмица отиваш на лекар за да видиш какъв е проблема  Peace

# 81
kolejkata_t това закъснение може да е от всичко. На мен лично 1-2 годишно цикълът ми закъснява с по 4-5 дена, може да е от времето, от стрес, от хормони и от заболяване (проблем с ЩЖ, настинала си, проблем с яйчници). Така че както са те посъветвали ако държиш толкова правиш кръвен тест и разбираш дали си бременна, ако не чакаш и ако не дойде до седмица отиваш на лекар за да видиш какъв е проблема  Peace

Искрено се надявам теста да е отчел грешно. Защото по-принцип от сношението до сега са минали 7-8 дни, и ако съм била с късна овулация, може и да не е минало чисто технологичното време за отделяне на високи стойности на чхг. Общо взето надеждата умира последна. А относно закъснението по-принцип съм с редовен цикъл и за 15г. веднъж ми се е случвало да ми закъснее с 7дни, а на следващия месец ми дойде с 7 дни по-рано - общо взето единия месец компенсира другия. И така ще си почакам още някой друг ден, и ако не ми е дошло до тогава пак ще направя тест.

# 82
Натали, честити сини гащи  Hug

# 83
Здравейте!Искам да споделя с Вас доста тревожещото ме мое положение.Бременна съм в началото.Преди 4-5 дни отидох на лекар,но не получих никаква яснота,нито за състояние на бебчето,нито коя седмица съм точно,нито чухме сърчице,нито ми казаха термин,нито пък имам направен картон при въпросната лекарка- Диана Михайлова/Град Перник.

Буболинче и аз съм при същата лекарка и мисля да я сменям. Картона ми го направи чак в 8г.с. и ми каза термин, който и сама можеш да си изчислиш спрямо това кога ти е бил 1вия ден от последната менструация. До 18та г.с. изрично казваше, че няма шанс да види бебето какъв пол е , аз ясно се видя в началото на 17та седмица на 4д... никога до сега не му е слушала сърцето, и при мен прегледа протича 1 минута да каже дали бебето е живо явно хаха . Ще те посъветвам да се запишеш до лекаря който е до нея. Мъж е , забравих му името, но много хора казаха, че е добър и гледа на всяка бъдеща мама с внимание, обеснява всичко, отделя ти нужното време Simple Smile Успех и лека бременност!

# 84
  • Плевен
Мами пили ли сте магнерот? Днес ми го изпизаха зс главоболието доктора каза,че е от недостиг на магнезий за 1 седмица вие за колко време сте го пили?

# 85
Мами пили ли сте магнерот? Днес ми го изпизаха зс главоболието доктора каза,че е от недостиг на магнезий за 1 седмица вие за колко време сте го пили?

аз го пих почти през цялата бременност  Peace , почнах го в 4-я месец и го спрях в началото на 9-я.

# 86
И аз пия Магнерот от 2 седмици-3×1 и ще го пия до края. И първата бременност го пих толкова.

# 87
  • Плевен
На вас за какво са ви го изписвали?

# 88
zdraveite ..imam 11,20 IU/l  Кървен тест,,,БРЕМЕНА ЛИ СЪМ ? мола ви се кажете мнението... благодаря ви много

# 89
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
На вас за какво са ви го изписвали?

Защото се предполага, че по време на бременност в  организма на жената намалава магнезия, а той е много важен за правилното функциониране на организма; Липсата на магнезий може да доведе до контракции на матката, които от своя страна създават риск от преждевременно раждане или спонтанен аборт. Аз бях на Магнерич заедно с Но Шпа!

Общи условия

Активация на акаунт