Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 28

• 53 237
  • 757
  •   1
Отговори
# 90
  • Плевен
Аз преди да забременея някъде месец преди това започнах да пия магнезий, заради хормони и непрекъснато бях ядосана и напрегната.

# 91
Здравейте прекрасни  Simple Smile Имам нужда от съвет  Rolling Eyes Бременна съм в 10 г.с.  а не знам какво мога да пия за ужасното си главоболие, което ме мъчи през ден-два  #Puppy dog Някакви идеи от тези със стаж с професия " бъдеща мама" Simple Smile)
Благодаря ви предварително Simple Smile
Хубав и прекрасен уикенд на всички  Hug

# 92
Аз около 10,11 г.с. се разболях много лошо, като всичко започна точно с главоболие и лекарката ми предписа Инфлуцид. Помага за главоболие и висока температура. Все пак трябва да се консултираш с джипи-то.

# 93
Здравейте прекрасни  Simple Smile Имам нужда от съвет  Rolling Eyes Бременна съм в 10 г.с.  а не знам какво мога да пия за ужасното си главоболие, което ме мъчи през ден-два  #Puppy dog Някакви идеи от тези със стаж с професия " бъдеща мама" Simple Smile)
Благодаря ви предварително Simple Smile
Хубав и прекрасен уикенд на всички  Hug

Пробвай да изпиеш една чаша сладък сок - вишна, кайсия, праскова. Може да ти е паднала кръвната захар и от там да идва главоболието. Аз бях така  Peace Иначе моята Аг ми даваше парацетамол да пия за главоболие - аз честно казано си гризвах по-малко от него, никога не съм пила цяло хапче  Peace

# 94
Благодаря ви момичета  Hug Следващата седмица ще си взема час за моята АГ докторка, а до тогава...по 1/2 парацетамол и дано няма нищо тревожно  Sad 
още веднъж ...безкрайно ви благодаря :*

# 95
Бърз въпрос - опасно ли е за бебчо обезкосмяването с епилатор?

# 96
Бърз въпрос - опасно ли е за бебчо обезкосмяването с епилатор?

добър въпрос Simple Smile  newsm78

# 97
  • София
Има данни, че по-болезнена епилация засилва маточната активност, сиреч... води до поява на контракции.

# 98
Здравейте,
Бременна съм с момченце в началото на 26 гестационна седмица и вече сме 1 кг и 30 гр.И искам да попитам как се движа,според други мами?

# 99
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Здравейте,
Бременна съм с момченце в началото на 26 гестационна седмица и вече сме 1 кг и 30 гр.И искам да попитам как се движа,според други мами?

Това може да го каже лекар Simple Smile
Според таблици и калкулатори даже си напред, но те са само статистика - 26 седмица - между 760 и 900 гр.
Желая ти лека и спокойна бременност, и разбира се здраво бебче.

# 100
Има данни, че по-болезнена епилация засилва маточната активност, сиреч... води до поява на контракции.
Не е ли рано 18 седмица за контракции?

# 101
Контракции на матката може да има по време на цялата бременност, и да не се усещат, доста лекари препоръчват Но Шпа за това.
Моя лекар ми препоръчваше да не шофирам много и да избягвам дългите преходи с кола, но не е имало проблем при мен.

# 102
А лепенките на Вийт също ли могат да предизвикат контракции? Няма ли някакъв начин за по-дълготрайно обезкосмяване? Вече започва да ми омръзва всеки ден да минавам с бръсначката а и повечето пъти получавам някви обриви, сърби.....  #Cussing out

# 103
  • София
Аз имам контракции от 15та седмица, ясно ги усещам като стягане на матката, без болка и неразположение, на допир матката е твърда и оформена като топка. За радост са нормалните на Бракстън-Хикс.
Иначе за епилацията, учили сме, че се получават от кола-маската. То е въпрос на праг на болка, ако не те боли при епилация, вероятно няма да се отрази и от матката ти Simple Smile
Да ти кажа честно аз не смея да си направя кола маска, всичко бръсна, а ръцете съм ги зарязала под дълги ръкави, поне времето позволява да ги покриеш.
Иначе (работя в родилна зала) е имало много мами, които си правят кола маска до последно навсякъде и не са имали никакви проблеми, но мен ме боли много и смятам, че точно в такива случаи може да повлияе.

# 104
Има жени които си ползват епилатор, ходят на козметик и т.н , въпрос на консултация с лекар и лична преценка. Като компромис, може да минаваш с самобръсначката през ден, два...

Общи условия

Активация на акаунт