Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 28

• 53 884
  • 757
  •   1
Отговори
# 285
На 2 пъти имах проблем с възпаление на венеца поради никнещ мъдрец по време на бременността. Единият път проблема беше точно от никнещ към бузата горен мъдрец. Изпили го, почисти локално и всичко беше наред. Предписа ми вода за уста и едно гелче. Отиди навреме, за да не се налага антибиотично лечение. Peace

Моята зъболекарка категорично ми забрани всякакви води за уста по време на бременността, понеже съдържат хлорхексидин и може да предизвикат алергия у бебето. Препоръча ми вместо това да се жабуря с отвара от лайка или смрадлика. Но при мен нямаше възпаление ...

# 286
Здравейте на всички!
Много се радвам най-сетне да имам възможността да пиша и аз тук и то с повод!!
Днес пиша за да ви попитам, как е било при вас в началото на бременността по отношение на повръщането. Аз съм в 6г.с.  и от някъде 4-5 дена не мога да се надигна от леглото!
В момента в който се опитам да стана, било то да пия вода, или да отида до тоалетна, задължително първо повръщам... Sad
Гинеколожката ми каза ако ми се гади да пия 1 деган вечер, но ми казаха, че не е хубаво да го приемам по време на бременност?
Дайте ми съвет какво да правя Sick Sick Sick newsm78

# 287
Здравейте на всички!
Днес пиша за да ви попитам, как е било при вас в началото на бременността по отношение на повръщането. Аз съм в 6г.с.  и от някъде 4-5 дена не мога да се надигна от леглото!
В момента в който се опитам да стана, било то да пия вода, или да отида до тоалетна, задължително първо повръщам... Sad
Гинеколожката ми каза ако ми се гади да пия 1 деган вечер, но ми казаха, че не е хубаво да го приемам по време на бременност?
Честито! Нормално за начална бременност. Зареди се с търпение, пий много течности, хапвай по малко и леки храни. Повръщах първите 5 мес., чакаш просто периода да отмине и това е. Деган също отказах да пия, защото въпреки препоръките на АГ, в листовката пише, че не се препоръчва. Почивай си, има едни хомеопатични капки Вомитус хийл, не помагат много, но все е нещо. Лека бременност и дано бързо ти мине Simple Smile

# 288
  • Sofia
Здравейте на всички!
Аз бих обмислила възможността за Деган. Бременни го пият от десетилетия и няма проблем Peace Виж, рискът от обезводняване е доста по-страшен Confused

# 289
Пия Деган, но няма ефект.
Тъй като открай време имам проблем с киселините и след храни, които дразнят стомаха взимах Ранитидин. Сега го спрях, като на негово място АГ ми изписа Гавискон. След като вчера го взех за пръв път, заспах и когато се събудих се чувствах като нова! Чукаме на дърво, дано това лекарство продължи този така благоприятен ефект върху мен!   Praynig
Сега по други два казуса.
1. имам 3 котенца по на почти годинка. Домашни са, ваксинирани, обезпаразитени, всичко което трябва да е, за да е здраво котенцето и стопаните. Много изчетох и много ми наговориха разни работи, че не било добре, трябвало веднага да ги разкарам, но все пак това са живи създания, към които със приятеля ми сме се привързали. Какво бихте ме посъветвали?  animal037
2. Имаме голяма възрастова разлика с моя приятел. Той е на 39, аз на 21. Казаха ми, че след като той е на такава възраст, трябвало да се пуснат някакви генетични тестове, но така и не разбрах, за какво точно става дума? newsm78

# 290
  • Варна
Не си махай котките. Пълни глупости ти говорят, от дезинформираност и предразсъдъци. Нищо им няма на котките и не могат да те заразят с прословутата токсоплазмоза, освен ако по някаква супер рядка случайност не се разболеят от токсо точно сега, докато си бременна и ти не вземеш ей така за разнообразие да им хапнеш от тоалетната. За генетичните изследвания нямам мнение, не съм запозната. Може би става въпрос за БХС?

# 291
  • София
1. И на мен гинеколожката ми каза "котарака да се махне". Изследвахме се и двамата - всичко беше ок. Реших да го отделя малко, т.е. да не спим заедно, но не се траеше - как аз ще спя, а той няма да е в моето легло. Та си спяхме заедно Simple Smile

2. Може би става дума за Биохимичен скрининг.

Цитат
Биохимичният серумен скрининг (БХС) представлява изследване, което се предлага на всички бременните жени, за оценка на риска по отношение на три групи вродени аномалии на плода:
• Синдром на Даун и някои други хромозомни аномалии (тризомия 18, 13)
• Дефекти на невралната тръба (спина бифида и някои мозъчни аномалии)
• Дефекти на предна коремна стена

Високо рискови групи са родители над 35 години, както и родилите дете с тези аномалии.
Консултирайте се с гинеколога ви.

# 292
Моника, за котките няма представа, аз съм dog person, както казват Simple Smile Но за генетичните тестове се има предвид взимане на кръв за 4те най-чести синдрома и БХС, което е програма за изчисление на риска за тези синдроми, базирана на кръвните резултати, възрастта и феталната морфология (т.е. ултразвука и физическите показатели на бебето). Това се прави на всички бременни, не се шашкай от това, че мъжът е на 39, нищо му няма на човека и нищо по-специфично не се случва Simple Smile Като стигнеш до там, докторът ще ти обясни.

# 293
Моника, не махай котките. Просто и ти, и те минете през изследване за токсоплазмоза и нека някой друг им чисти тоалетната.

# 294
Здравейте на всички!

Аз имах същия проблем в началото плюс това,че ми се повръщаше и когато се задържах по-дълго време права на разходка или пред готварската печка. Питай доктора си за Емил на мен ми действаше много добре смуче се 30 минути преди ядене и така задържаш храната и през деня се чувстваш по-добре.

# 295
  • Стара Загора
Здравейте! По време на бременността мога ли да пия редовно фрешове правени вкъщи (червено цвекло и моркови, моркови и ябълки, грейпфрути и портокали, т.н.)?

# 296
  • Плевен
Здравейте! По време на бременността мога ли да пия редовно фрешове правени вкъщи (червено цвекло и моркови, моркови и ябълки, грейпфрути и портокали, т.н.)?

Аз редовно си пия фрешове. Портокали,моркови,мандарини даже всичко си пийвам и то без проблеми даже е и полезно   jump

# 297
Че защо не?

Единствената ми препоръка би била да внимаваш с количествата, че фрешовете, за разлика от смутитата, са течна бърза захар.

# 298
Здравейте!
Бременна съм в края на 6.г.с., дадоха ми вчера направление за рутинните изследвания. Тъй като пия пренатал + б комплекс и утрогестан въпросът ми е трябва ли да спра витамините за 2-3 дни преди да си пусна изследванията? Или не е нужно? Благодаря!

# 299
  • Sofia
Здравейте!
Бременна съм в края на 6.г.с., дадоха ми вчера направление за рутинните изследвания. Тъй като пия пренатал + б комплекс и утрогестан въпросът ми е трябва ли да спра витамините за 2-3 дни преди да си пусна изследванията? Или не е нужно? Благодаря!
Ако говориш за рутинните изследвания, мисля, че е доста рано за тях. Колкото до витамините - не е нужно да ги спираш Peace

Общи условия

Активация на акаунт