Боледуване на децата ни – тема 20

• 38 146
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
  • shumen
Уми,ами ако питаш мен целта им е да са по малко децата и затова.Ето,сега в нас спи вече час и половина,но не е кашлял и няма и хрема.Е,носа му още хърка,но докато не се свие 3 сливица си мисля,че няма да спре.

# 226
Това, че не кашля вкъщи не означава, че не кашля в градината. Щом хърка с нослето, значи все още има задна, може би остатъчна хрема. Ако имах възможност да го оставя вкъщи бих го направила - най-вече заради собственото ми спокойствие, че детето е оздравяло напълно. Майка ми е директор на ОДЗ и аз познавам и другата гледна точка - родители, които твърдят, че децата са здрави и любимото ми алергични, а те - хремави, кашлящи. Последния такъв случай при нея е майка, която се жалвала, че не й искат детето, че кашляло, а на другия ден ревяща се обадила да каже, че е с тежка пневмония. Казвам, всичко това не да се заяждам, а да се обърне внимание - щом казват, че има нещо, помисли и в посока дали пък не е вярно. Има едно такова мислене на родителите, че детето щом е почти оздравяло, значи може да се пуска, без да се мисли за последствията за околните деца.
П.П Чета ви от известно време, дъщеря ми ходи на ясла, от скоро и на градина първа група. В яслата направи две тежки гнойни ангини, всичко започна от бистра хрема, после премина в задна, придружена с кашлица. И най-вероятно от третата сливица, защото гърлото й дълго време не подсказваше да има проблем. И всичко това с 40 градуса температури, последния път едва успявах да сваля до 38 за около два часа. Водила съм я на УНГ, предвид възрастта й - почти на 3г. ми каза да не се занимавам да я разхождам по лекари, които да й гледат сливиците и ако прави до 4-5 такива ангини годишно, не било притеснително - така изграждала имунитет. Но аз съм постоянно на тръни, стори ли ми се че има нещо в носа, веднага я карам да издухва. За момента седмица вече ходи на градина, удържа фронта. Пожелавам на всички болни скорошно оздравяване!

# 227
  • shumen
Тото,той беше болен миналата седмица,но минахме при педи на контролен и каза,че е здрав и ми даде бележка да го пусна от вчера.На УНГ го водих и ми каза както на теб-да спра да се вглеждам в детето и да го водя по доктори.Според мен не може там да кашля и да има хрема,а в нас не.Това да го оставя в нас няма как да стане,защото си търся работа и ходя по интервюта и няма кой да го гледа,а и ако съм на работа едва ли някой ще ми даде болничен само за това.

# 228
Да, странно е, в градините обикновено играят, запъхтяват се, може и въздухът ако е по-сух и е горещо също да се отразява на съня... Исках да споделя, че понякога и другата страна - учителите - имат своите наблюдения и понякога се оказва, че са прави. Дразня се, когато се пращат на градина без да са доизлекувани, опитвам се и да разбера родителите, които нямат възможност или от работата не им позволяват отпуски. Аз лично не разчитам на баби и дядовци, живеем съвсем отделно, в друг град и е доста трудно, добре че работодателите, моя и на мъжа ми, са свестни.
А иначе това със свиването на третата сливица изисква май дълъг период, поне при дъщеря ми почти месец. Аз като видя, че леко и почервенява гърлото, давам Фитолор пастили за смучене, те са билкови, с джинджифил. Мисля,че добре й действат. Също витамин Ц, по една ампула 2мл. на ден. Едната педиатърка изписа и хомеопатични - Имунокинд + още нещо, аз давам като се сетя, но честно казано съм предубедена към хомеопатичните. 

# 229
  • Варна
Момичета, ще си помрънкам. Знам, че моето ще ви се стори бели кахъри, ама ми е притеснено... Значи дребното още има гурелчета сутрин след ставане сутрин! Не се увеличават, няма през деня, няма зачервени очи, подути клепачи, но гурелчетата явно само с лайка няма да минат! Към АБ капките съм скептична, 2 вида капах, уж всичко мина и после - айде пак! Освен това снощи като се прибрах от работа забелязах, че се държи и почесва по пишката.. Два пъти се изпусна леко в гащичките. При пишкане уж не демонстрира болка или дискомфорт видимо, но... някак сякаш нервничи! И тази сутрин след супер спокоен сън започна да кашля като от болно гърло - сухо и дразнещо! Ама доста кашля, не 2-3 покашляния! Сега в 10 ще се обадя на дядо му да видя как е и ако продължава да кашля го засилвам при докторката! Как може всичко наведнъж, уж си е вкъщи, едно мине друго започва, не са кой знае какви неща, но... не е здрав, нали, не ми е спокойно! И баща му до вчера беше в отпуска, точно днес и двамата сме на работа... Ще трябва да разчитам на наблюдения от дядо му. Уфффффф....

# 230
Дани, с най-чисти намерения и аз бих те посъветвала да държиш малчо колкото се може повече у дома, за да засилиш имунитета му и да го закрепиш. това ще ти е от полза и ако намериш работа (пожелавам ти го!), защото ще имаш по-здравичко дете и ще си по-спокойна. има ли възможност да го оставяш за половин ден в яслата или за няколко часа, колкото е необходимо, за да отидеш на интервю?
казвам го, защото при нас проблемите с третата сливица започнаха в яслата. детето обикновено минаваше само с една хрема, понякога и кашлица. мислех, че не е сериозно, боледуване като при всяко дете, а сега си давам сметка, че не съм обърнала достатъчно внимание. може би поради липса на информация, не знаех нищо за детските боледувания. но се оказа, че честите уж безобидни хреми отслабват имунитета, водят до все по-бавно и трудно лечение на третата сливица. докато в един момент не ни събори гнойна ангина, последвана от 7-месечна кашлица, причинена от стичащ се секрет от третата сливица. после влязохме и в ужаса с отитите и то на 3 г. (а уж тогава отшумявали и се срещали рядко).

# 231
Месечинке, щом те притеснява, значи не е "нищо"  Hug малчо имал ли е уроинфекции? сетих се, че на наши близки малкият се попипваше и приплакваше, откриха му бакткерии в урината и го лекуваха с бисептол. ако продължи няколко дниу може би е добре да му пуснеш една урина, знам ли  newsm78

# 232
Дани,подкрепям и аз мненията,да оставиш малчо вкъщи за по-дълго  Hug

Силвиана , как сте ? Hug

Месечинке ,нямам опит аз с очичките,дано някой,който знае се включи.

# 233
Лисе, благодаря, крепим положението. след малко ще вървим на преглед отново, ще мерим пак слуха. притеснено ми е какво ще открият. от темичката за третата сливица видях за балоните при отити, започнахме ги, доки каза, че е хубаво да опитаме (но двете светила, които ни консултираха допълнително, казаха, че са противопоказни за нейното състояние и много се колебах). вие как сте? (офф, не съм свикнала да си стоя у дома и ми е много странно).
Месечинке, а защо не пробваш за очичките да забърсваш с тампончета със сребърна вода. дезинфекцира, а и поне няма да навреди, ако не помогне.

# 234
Силвиана ,дано всичко е наред при вас,ще чакаме да ни информираш !   Hug

Ние ще ходим на операция другата седмица,тя е ок уж,обяснихме й ...аз пуша цигара след цигара,че ми е много притеснено..

# 235
ох, Лисе, недей така. като гледам и другите мами тук, снощи се замислих как пренебрегваме нашето здраве, не се щадим изобщо, нерви, недоспиване, недохранване... а така изобщо не помагаме на дечицата си. дадох си сметка, че трябва да се опитваме да се грижим и да поддържаме нашето здраве, дечицата са на първо място, но ние сме най-важни за тях и не трябва да ги предаваме.  Hug
аз снощи отидох до офиса да видя колегите, мм ми каза "върви, разсей се малко, не може само да изучаваш унг медицина дистанционно". и като видях, че офисът не се е срутил без мен, като видях, че ме подкрепят и разбират, се прибрах с по-лека душа и повече сили и вяра, че нещата при нас ще се оправят.

# 236
  • София
Месечинке, а колко време слагахте АБ капки в очичките като беше с инфекция? Хубаво е да се слагат поне 10 дни, докато отмине по 3-4 пъти на ден, а после и по 2 е достатъчно. Аз вече имам опит от миналата година, тогава пак имаше конюнктивит, слагах само 5-6 дни и при следващото разболяване веднага цъфна пак със сълзящите очи и хайде пак отначало. Сега вече слагах 10 дни и не е имала повече проблеми с очите като се разсополиви пак Peace А за другия проблем разгледай дали му е зачервено пишето и дали има някакъв секрет от уретрата, но най-добре и пуснете една стерилна урина. Също така ако е пил скоро АБ може и да е гъбички, подмиване с бледо розов разтвор на калиев перманганат ще го облекчи.

# 237
  • Куциндрел
Аз не съм видяла здраво дете, което ходи на ясла, все имат леки сополи, кашлят и т.н.
Миналата година моето отсъства от ясла цял месец, като тръгна нямаше сополи от седмица, беше здрав. След три дена се разсополиви. Сега на градината уж е по-добре, но доста АБ капки изкапахме в носа, даже още не сме завършиш последния курс. Поне не пие често АБ както като беше на ясла.

Месечинке, нали вие бяхте със стафилококите? Лекувайте ги, може  и от тях да тече око и да кашля.

/на малкия конюнктивита преди време се оказа ринофаренгит причинен от стафилококи, но това, че има ринофаренгит го забеляза само 1 очен лекар, колежката му ни лекуваше от конюнктивит./

# 238
  • Варна
Силве, Лисе, благодаря Hug
Силве,
мислех за сребърна вода, а дали се разрежда или с неразредена просто да забърсвам? Днес само на едното око имаше засъхнали секрети, по-точно на миглите, другото беше чисто... Вчера обаче беше обратното, редуват се... Току що се чух с дядо му, след като съм излязла не бил кашлял изобщо, сега току що сам си взел гърнето, изпишкал се, станал щастлив и доволен... Не е имал инфекции досега, никакви проблеми не е имал в това отношение. След час ще се чуем пак, ако пак всичко е наред... ще наблюдавам днес, може да е било нещо инцидентно, не знам и аз, психясах вече.
Лисе,
ще мине и замине, майче, но наистина щади се и ти Hug
Силви,
палци за прегледа!
Светле,
толкова, към 10 дни ги капах като постепенно намалявах дозата. Не е пил АБ през устата от 6 месечен.
Цеци,
какво е ринофарингит, как се диагностицира? Една майка от друга тема беше писала, че често секретите от очите не са конюнктивит, а точно секрети от носа, попаднали в слъзните канали. Но той в момента хрема няма... Да, остава вариантът да лекуваме стафилококите, чудя се с местен АБ на посоки (цилоксан примерно) или през устата, сега ще видим ако пуснем урина какво ще излезе там. Не му е зачервена пишката, съвсем нормално изглежда. малко хаотично го написах, но пиша на части и затова...

# 239
Месечинка  Hug

Общи условия

Активация на акаунт