Боледуване на децата ни – тема 20

• 38 155
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
  • Куциндрел
Месечинке, ринофаренгит е възпаление на носа/гърлото, не знам точно. При нас очния лекар ни обясни, че секрета от носа може да излезе през оченцето, имало канали. Най-добре се консултирай с лекар, особено ако секрета не спира и започва да кашля и т.н. Ако ще му изписват АБ, най-добре по антибиограмата за тези стафилококи. Другият вариант е да говориш с очния, да кажеш за това изследване и да обсъдите дали е възможно да е от носа и от стафилокиките.
Много е трудно да се попадне на читав лекар, който назначава правилно лечение.

# 241
Да се отчета и аз...Имахме до към 3ч.тая нощ кашлица с мн.секрети,чак и беше трудно да си поеме дъх,но послесе успокои и спа до 10ч.Мазах я с мед,сутринта нямаше и помен от него,вестникът беше абсолютно сух,вече се чуват само храчка и дишането май се поуспокои.АБ определено не действа или действа бавно.Миналия път беше с лека пневмония и кашлицата спря на 5я ден,без плавни преходи.Четох,че имало такъв вирус тук-кашлица с температура,дето имала 3пика.Ние минахме 2,дано няма трети,но кашлицата определено вече е само влажна,вчера беше суха на моменти.Дано минава вече.Утре сме на контрола.
Фел,вие как сте?

# 242
Фарингса е точно задната стена на гърлото, по-горе, където точно тече нашият приятел - задния сопол и дразни именно фарингса. Та сигурно ринофарингит е това -  от носа  се дразни фарингса Peace

Сополът и аз знам от педи, че може да засегне оченце или ушенце по съседство..те са свързани там..

Уми, дано нямате вече пикове, че аман..

Всички болни да се оправят веднага!

Градината не прощава на никого, ще знайте...имам приятелка, чието детенце тръгна на детска сега септември, никога не съм го виждала болно или сополиво, калЕно дете-в студа без шапка ходеше и нищо му нямаше...оня ден го гледам, че и то завъртяло сополи, типични за детската...

# 243
  • Пловдив
На моя син третата сливица се възпали когато беше на 3 г,и то стана след първата операция от херния,аз го свързвам със стреса от операцията и с маската с райския газ.Детето не е ходило на ясла тогава.Тръгна на ДГ на 3 г и половина.И всъщност стана болнав след операциите,а не от ДГ.И затова после тръгнах по хомеопати,за да избегнем евентуална операция на сливицата.И да кажа,че 3-та сливица вече няма детето,в смисъл  смали се и не му създава проблеми,но пък други проблеми дойдоха-бронхити,пневмонии,бронхоспазми.И чак си мечтая за тогава когато му беше задръстен носа и кашляше от сополите,но не му слизаше инфекция надолу.
Ей сега 2 дни бистри сополи,1 ден суха кашлица,и на 2-я влажни хрипове в десния дроб долу.Преди 40 дни пак имаше бронхопневмония.Добре че антибиотиците му действат бързо.
Сега трябва да го подсилвам с нещо-незнам какъв имуностимулатор да му давам.Никога досега не е пил такива.Давам пчелен прашец с мед от вчера .

# 244
Аз тъкмо чета за опашка след АБ на д-р Михайлов и се чудя да я почна ли след като свършим лечението.Някой пробвал ли е?Миналата година след като пихме първия АБ ноември и се качихме на въртележката на болестите.

# 245
И на мен ми предложиха една опашка за след АБ,нещо с "м" беше ...

# 246
  • Sofia, Bulgaria
Може ли да обясните каква е тази опашка?

# 247
Пиша от тел.и не мога да копна линк.Напиши в нета опашка след АБ и ще ти излезе.Хомеопатична е Туя +Монила или нещо от рода мисля беше.

# 248
Сетих се - Монилиа албиканс

# 249
  • Sofia, Bulgaria
Благодаря  Hug

# 250
  • shumen
Силвиана,Лисе,благодаря.И на мен ми се иска да си остане по дълго в нас детенце,но засега няма как да стане.От 19.12 до 05.01.излизат във ваканция и дано след това да не боледува така.
Силве,благодаря.Яслата е държавна и не може за половин ден,или за няколко часа да го оставям.
Аз днеска попитах госпожата от другата смяна и ми каза,че не е точно както колежката и ми е казала.Каза,че малкия се е задавил от стичащия се секрет от 3 сливица и тя се изплашила да не стане по лошо и го надигнала и без да иска го е събудила.После лично тя се е опитала да го преспи пак,но без успех.
Някой беше споменал,че 3 сливица се е свила бавно поне при тях,но и при нас май ще е така.Поне така доктора УНГ ми каза,че ще видим голям зор с нея и с 3 никнещи кътника.
Тета,права си.Моя син също е много кален,но ето с яслата се започнаха и болестите.

# 251
  • Куциндрел
В яслата ще намалеят боледуванията като започнат да ги извеждат по 2 пъти навън, т.е. пролетта. Поне при нас беше така.
В градината до скоро ги извеждаха по 2 пъти на ден и беше по-добре. Сега като са вътре основно все мъкне някакви хреми и кашлици.
Пак започна да кашля, взех му някакъв български сироп с мащерка - Биокс Тими. Смятам с него да започна, защото кашлицата му не е постоянно и продължително.
От него аз се разболях, 3-та седмица се влача с различни симптоми. Пих преди 2 седмици един АБ, от вчера пия още един. АБ. Mr. Green Плюс сиропи, витамини и т.н.

# 252
момичета, влизам с тихичка радост да кажа, че при нас има подобрение, течността от ушето е започнала да се резорбира. в неделя ще спрем и капките, ще останем само на противоалергично още известно време. организмът на моето момиченце се бори. ще трябва да се пазим много от ново разболяване, дано успеем.  Praynig благодаря, че ни мислите и подкрепяте!
Месечинке, аз не разреждам сребърната вода за очи, слагам на памучен тампон и минавам върху затворен клепач отвън навътре.
аз съм прилагала част от опашката на аб - монилиа албиканис, разреждане 30, 5 зрънца всеки ден. туята и другото нещо (изскочи ми от ума) не съм давала. монилиата е против гъбички, както знаете дълго патихме и от тях след летните аб. тогава давах 2 курса дактарин без успех и от отчаяние накрая взех монилиата. на контролата излезе с чист секрет, явно е подействала.  Peace

# 253
Силвиана , много се радвам за вас !  Hug

# 254
Ох,Силви...тихичко Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт