Боледуване на децата ни – тема 20

• 38 162
  • 742
  •   1
Отговори
# 255
момичета, благодаря  Hug
Уми, как е малката, подобрява ли се?
Лисе, твоята кукла започна ли да посвиква с идеята за операция? още от сега ви стискам палци да мине успешно и леко!

# 256
Силвиана ,чудесни новини  Hug

# 257
Ми уж е по-добре,по малко кашля,компреси с мед май най добре действа...Ще видим утре на прегледа.Някви сополи гъсти има,дали настина или са бонус към вируса,не знам.

# 258
  • Once there was a Hushpuppy...
Дани, с най-чисти намерения и аз бих те посъветвала да държиш малчо колкото се може повече у дома, за да засилиш имунитета му и да го закрепиш. това ще ти е от полза и ако намериш работа (пожелавам ти го!), защото ще имаш по-здравичко дете и ще си по-спокойна. има ли възможност да го оставяш за половин ден в яслата или за няколко часа, колкото е необходимо, за да отидеш на интервю?
казвам го, защото при нас проблемите с третата сливица започнаха в яслата. детето обикновено минаваше само с една хрема, понякога и кашлица. мислех, че не е сериозно, боледуване като при всяко дете, а сега си давам сметка, че не съм обърнала достатъчно внимание. може би поради липса на информация, не знаех нищо за детските боледувания. но се оказа, че честите уж безобидни хреми отслабват имунитета, водят до все по-бавно и трудно лечение на третата сливица. докато в един момент не ни събори гнойна ангина, последвана от 7-месечна кашлица, причинена от стичащ се секрет от третата сливица. после влязохме и в ужаса с отитите и то на 3 г. (а уж тогава отшумявали и се срещали рядко).

Силви, поздравявам те горещо за този пост Hug, въпреки че си мислих че все още не разбираш......сериозността на нещата Peace
Понеже аз дотягам вероятно на някои от вас /казвам го без лоши чувства, разберете ме и повярвайте/ с призивите да се държат по-дълго след боледуване децата, да не се пускат на ясли реших да не го правя толкова често Peace
Но, ето че ти "запя моята песен" - извинявам се за израза, но така го чувствам, за това така го пиша.
Сега ти си в моята кожа и ме разбра, когато те попитах дали ви е толкова важно тържеството след приема на толкова тежки лекарства.
Не искам някой да ми признава това или онова, искам само да проумеят повече майки неизбежния кръговрат. И да се опитат да спестят това или онова на децата си. Не искам благодарности, нито подкрепа, нямам нужда - знам, че съм права.
Разликата е, че аз се спрях по-рано от теб и започнах адекватно да го лекувам. И сега виждам плодовете на тези си усилия. И с помоща и съветите на някои от пишещите в тази тема точно.
С благодарност към всички, които са ми давали съвети през годините Hug

# 259
  • София
Уф, да се оплача малко. Днес след всичките дни Т, моят юнак се обрина  Shocked ЛЛ каза, че било заради високата Т. Е да, ама следобяд пак вдигна 38,5 и го заведох за пореден път на лекар - за последната седмица съм го водила поне 4 пъти. Освен педиатърът му от спешното двама различни лекари са го преглеждали. Вчера следобед го слушаха за последен път и казаха, че със сигурност дробовете му са чисти, ПКК е норма. Е сега в тази болница, в която го заведох, след снимка казаха, че е с пневмония?! Лекарката хич не изглеждаше убедително, но изписа Клацид и ни изпрати по живо, по здраво. А той взе, че започна да смъква сам Т (в момента е 37 и малко), поиска да яде и видимо се чувста добре, даже перфектно...Тотално се обърках вече. Започнах АБто, но мислите ли че може да има грешка в диагнозата, въпреки снимката?

# 260
Фел,да не е шарка?
Ние май лепнахме ларингит с това висене пред кабинетите,хем в колата чакаха,ама то чакалнята пълна с болни и само да минеш ти стига...Гласът и взе да спада,в носа яко сопол,отдавна не бях виждала такива обилни,бели,гъсти сополи....3мес.неболедуване,май ще ми излезе през носа  Tired

# 261
  • shumen
Цеца,и аз си мисля,че като започнат да ги извеждат напролет ще намалеят боледуванията.Аз пак казвам,че моето дете е много калено,а от как е на ясла от септември до сега всеки месец има по нещо.Края на септември беше с висока Т,която така и не разбрахме от какво е,октомври беше с някакъв ясленски вирус,а ноември беше с гнойни ангини и в началото и в края.Дано сега устиска и да не се разболява,че направо го уморихме с тези АБ.
Фел,според мен не е възможно да са сбъркали диагнозата,въпреки снимката.Да не би да е шарка с този обрив.
Силви,радавам се за вас.Дано мине всичко и да се разминете с операцията.

# 262
  • София
Уми, Дани, лекарката каза, че обривът бил инфекциозен, т.е. от вируса - не било шарка.

# 263
  • shumen
Фел,не знам от къде си,но утре заведи детето при педи според мен.Аз на тези в спешното им нямам много доверие.На моя позната така и бяха казали,че обрива им е от лекарства,а на другия ден го заведе и казаха,че е с варицела.

# 264
  • Пловдив
Ох като говорите за това да се остави детето в къщи-моя син първата година ходи точно 10 дни на ДГ в началото ,и заради неговото и на бебето здраве го спрях,до края не ходи изобщо.Втората година ходи от септември до Коледа,направи бронхопневмония по Коледа и го спрях после-около 3 месеца не ходи.Пуснах го края на април за няколко дни и пак се разболя и го спрях.Почнахме при нов хомеопат лечение и 3-та група беше почти редовен.
Сега като е първи клас,как да го предпазя-не мога да го оставя за 2,3 месеца в къщи ,нали Simple Smile.Някой казват първи клас не учели кой знае какво.Като гледам доста неща се залагат сега като знания.От началото на годината отсъства вече за 3-ти път(всеки път по една седмица).

# 265
  • shumen
Будико,наистина в 1 клас няма как да го спреш за по дълго.

# 266
  • София
Дани, вчера следобед бяхме за пореден път при педиатъра (горе долу през ден го е преглеждал през последната седмица). Прегледа го, преслуша го - нищо му няма! Водих го, защото той се води с астма от 2 месеца и миналата седмица нещата започнаха с астматичен пристъп, така че го следим. Според него става дума за вирусно заболяване. Но детето от 4 дни е с висока Т и не минава. След като се обрина днес го заведох в частна болница, защото беше минала смяната на ЛЛ - не съм го водила в спешно Wink    

# 267
Бързо оздравяване на всички мъници  Hug

Силвиана  Hug

# 268
И моята девойка е с ларингит.Лекувам я с инхалации с Пулмикорт,Изопринозин,Синекод и Демефан.Оф,бързо да се оправят всички мъници!

# 269
Дани, вчера следобед бяхме за пореден път при педиатъра (горе долу през ден го е преглеждал през последната седмица). Прегледа го, преслуша го - нищо му няма! Водих го, защото той се води с астма от 2 месеца и миналата седмица нещата започнаха с астматичен пристъп, така че го следим. Според него става дума за вирусно заболяване. Но детето от 4 дни е с висока Т и не минава. След като се обрина днес го заведох в частна болница, защото беше минала смяната на ЛЛ - не съм го водила в спешно Wink    
Фел,и според мен е вирус,ама един Бог знае...Аз така се бях омотала след няколко доктори...Почнала си АБ,давай.Дано се оправи вече детето Hug

Общи условия

Активация на акаунт