Боледуване на децата ни – тема 20

• 38 164
  • 742
  •   1
Отговори
# 270
Фелисити,дано помогне АБ  Hug

# 271
  • Куциндрел
danaeka, понеже спомените от яслата на детето ми са много пресни да ти кажа - и моето е калено, но като при вас се получи. Намаляха болестите чак Февруари. Но сополи и кашлица си ги мъкнахме до края.

Felicity, ако се съмняваш за диагнозата вземи снимката и при друг доктор.  Peace

# 272
Здравейте,
От 1 месец сме с хрема, която в последната седмица стана "задна". Вчера на прегледа при ЛЛ се оказа че имаме "ужасно силна задна хрема със зелени сополи". От месец пробвам какво ли не, но не изчезва и вечер се събужда с кашлица. Някой имал ли е подобен проблем и как го е излекувал. Детето ходи от 2 месеца на ясла, но сега не я посещава.

# 273
  • в огледалото на живота
И да кажа,че 3-та сливица вече няма детето,в смисъл  смали се и не му създава проблеми,но пък други проблеми дойдоха-бронхити,пневмонии,бронхоспазми.
Знам,че приема на хомеопатични лекарства е индивидуален и по схема,но би ли споделила с какво се лекувахте?
И как ей така се смали 3 сливица???

# 274
  • София
Ох, не знам какъв е този отвратителен вирус, но и мен всеки ден ме обземат съмнения за пневмония, въпреки че на 2 прегледа вече бяхме и пускахме и кръвни изследвания. Като чуя ужасната кашлица и като легне по гръб се чува и нещо като свирене като диша, на моменти дори и влажен хрип се чува, но според лекарите дробовете са чисти, а и с CRP 0.4 и дума не можело да става нито за бронхит, нито за пневмония. Чак последните 1-2 дни има някакво подобрение, не че не кашля още, но вече поне като спи ги няма ужасните пристъпи на кашлица, а и хремата мина. Докторката за мое "успокоение" каза, да че дълго време ще кашля, но това да не ме притеснява, имала да чисти секрети. Сега смених сиропа с Флудитек понеже нещо много жилави станаха секретите и запона много трудно да ги откашля.

# 275
След 10 дни вкъщи от ппонеделник тръгна на градина. В сряда започна леко да му хърка нослето и от снощи вече е с бистра хрема и кихане. Голям рожден ден ще изкара пак като миналата година Sad

# 276
momo* ,честит ти рожденник!Да е жив и здрав и бързо да оздравява !  Hug Hug Hug

И да кажа,че 3-та сливица вече няма детето,в смисъл  смали се и не му създава проблеми,но пък други проблеми дойдоха-бронхити,пневмонии,бронхоспазми.
Знам,че приема на хомеопатични лекарства е индивидуален и по схема,но би ли споделила с какво се лекувахте?
И как ей така се смали 3 сливица???

И мен ме интересува  Peace  bouquet

# 277
  • вече Пловдив
Здравейте, момичета! Отдавна не съм писала, но то е, че детето беше здраво  Hug
Чета, че пак са ви налегнали есенните болести /не че нас ни подминаха, де/. Какво правите за профилактика?
Аз почнах от ноември пак клеева тинктура да давам сутрин, но като че ли не е достатъчно. Малката яде хубава храна, всеки ден задължително плодове и пресни зеленчуци, но вече изкарахме една дъъълга хрема, която задърши със зелени сополи и съответно АБ капки, а от снощи почна пак да кашля къртещо. Утре сме при педиатърката, но ми се ще да почна детето от сега с нещо подсилващо. Идеи?
И ЧРД на порасналия Момчил на Момо*! Да е здрав и много щастлив!  bouquet

# 278
  • Once there was a Hushpuppy...
Момо, да ти е жив и здрав Момчил Hug Бързо да му минава, за да сте спокойни и да празнувате Peace

# 279
Здравейте , дъщеря ми е на 3 г, и 3 месеца.кашляше близо 2 месеца , като сме изпили една камара антибиотик , първия път направи бронхит и пихме клацид, след  една седмица се почна пак кашлянето гърдите уж чисти , върви една задна хрема постоянно ,гърлото червено  почнахме зинат 10 дни , уж се пооправи , тръгна на градина и се почна  наново. Почти не е спирала тази кашлица и хремата също , гърдите уж чисти като я слуша доки. Температура не е имала изобщо.Миналия четвъртък я водя пак да я чуят  уж нищо не чуваше , но реши да и пусне снимка да видим от къде тая кашлица.И снимката уж чиста , но ни викна на следващия ден да я чуе пак  да видим  ПКК ли ще пускаме какво ще правим .Сутринта като я чу ни изпрати директно в болница , чувала находка.Там като видяха снимката се оказа че некадърните лаборанти са я разчели грешно , изобщо не са видели зад сянката на сърцето.Пуснаха и изследвания СУЕ 50 , CRP - 86  Shocked  оказа се двустранна пневмония.Ония ден ни изписаха , но лечението продължава всеки ден ходим до болницата да и слагат антибиотика .И всичкото това нещо без  изобщо да е вдигала температура , какво беше това чудо не знам .Два месеца и хремата не спря , слагали сме една камара капки от ксилометазолиновите всякакви , коларгол, виброцил, антибиотични , нищо не помогна.От болницата ни изпратиха за консултация при УНГ , катарален отит на двете уши за капак от постоянната хрема и е  набъбналата лигавица на носоглътката води до запушване на Евстахиевата тръба.Антибиотика , които и слагат щял да повлияе и на отита. След като спрем антибиотика ще пуснем секрет от носа  и ще се следи детето 3 месеца , ако всичко това продължава ще махаме третата сливица.Вчера я водих да и сложат антибиотика , хрипове вече няма , но лекарката вика задна хрема върви  , при положение че антибиотичните капки в носа не сме ги спирали.Направо се измъчи милото ми детенце.Оплаках се да ми олекне.

# 280
diamondlady  Hug малката душичка,дано скоро се оправи!

# 281
Привет  Hug
Oт днес и ние сме в кюпа - още от снощи започна серийно да киха, тръгна и бистър сопол. Дадох осцилокц. , баня с гореща вода на крачетата - с надеждата да стопирам каквото там тръгва, ама не. И тази сутрин - пак същото, та сме си вкъщи. С надеждата, че ще е нещо по-безобидно  Praynig
Ванче, добре завърнала се  Hug За подсилване може да пробваш пч. млечице като по-натурален вариант, а ако много сте я закъсали - бетаглюкан ти препоръчвам горещо   bouquet
diamondlady,  Hug Дано скоро да се оправи детето   bouquet

# 282
  • София
Момичета, бърз въпрос - Клацид мога ли да го съхранявам в хладилника?

# 283
АБ винаги слагам в хладилника! Peace

# 284
diamondlady, много съжалявам, че при вас така са се развили нещата. виждам, че още се лекувате, ще укрепне детенцето, тогава ще решите как да продължите. важното е, че все пак сте успели да овладеете положението. пиши като можеш, тук ще намериш рзбиране и подкрепа, и хубави съвети. а какво е катарален отит?
Момо, здраво и палаво детенце ти пожелавам! дано му се размине боледуването, голям юнак е вече, ще се пребори.
да се оправят всички дечица! (ейй, няма ли край, бе! все се въртим тука из темичката, аз все се надявам да видя на някой широката виртуална усмивка "оздравяхме", а все болести нападат дечицата ни)
Пъпи, благодаря за подкрепата.  Peace аз по-скоро исках да обърна внимание на Дани да не подценява третата сливица и да следи детенце. когато е изложена на продължителни атаки от бацили сливицата реагира с влошаване. тя писа, че детенце се е подобрило, но третата сливица още не се е свила, а в такова състояние рискът да се разболее е по-голям. и аз така слушах педи "пусни я, нека си ходи на ясла", на алерголог се замотахме 3 месеца, на пулмолози, съмнения за астма, и загубихме ценно време при диагностицирането и лечението на сливицата. видях си грешките, ама късно.  Confused
Фел, клацид се съхранява в хладилника, на опаковката пише от 2 до 8 градуса след като си приготвила сиропчето (имам неизползван клацид у дома, сега погледнах, да не си помислиш, че наизустявам листовките  Simple Smile) бързо оздравяване!

Общи условия

Активация на акаунт