Боледуване на децата ни – тема 20

• 38 134
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
  • в огледалото на живота
Яни,Лимфомиозот давам още по 10 капки 3 пъти дневно и така ни е изписано от лекар,но не знам дали в яслата не забравят да му го дават на обяд.Давам го от 15 дни,но ще давам поне още месец по препоръка на доктора пак.Това,че падат повече капки понякога да не те притеснява.При нас също го има.
Без лоши чувства,но определено се учудвам,че педагози/ мед.сестри дават лекарства на дете в детско заведение било то и хомеопатични .. Rolling Eyes
Изрично е забранено и упоменато това.
Сега да не скочиш обидена...

# 511
Благодаря,Силвиана , вие как сте ?  Hug

# 512
  • София
Лисе, браво на малкото геройче  Simple Smile Дано да нямате повече такива разправии и да е много здравичка оттук нататък  Hug

Таня уж издържа 5 дни относително здрава. "Относително" защото сополите са налице  Sad Не знам какво има в тази ясла, но тръгне ли, тръгват и сополите. Не е някаква ужасна хрема, съвсем бистри сополи и не се запушва нослето, даже и не текат кой знае колко, но откак имаше възпаление на очите, тръгнат ли сополите, започват да сълзят и очичките. Мислех че сега като съм слагала повече време капки в очичките няма да е така, да ама не, пак започнаха да сълзят леко и съответно пак слагам капки. А и киха страшно много, заради това пък започнах пак и Зиртек.

# 513
  • Варна
Момичета,
каква беше рецептата с джинджифила против кашлица? Мисля Тарталета я беше пускала - джинджифил, мед, лимон и масло, но какви бяха пропорциите и как точно се правеше?

# 514
Благодаря,Светла  Embarassed

# 515
  • софия
Лисе Hug
Вчера водих Мони на консултация с пулмолог в Токуда, е проклех се 10000000 пъти как можах да я набутам при толкова много болни деца ooooh!, направо ми се ревеше, дано да не е хванала нещо. Пулмоложката назначи някакво изследване за алергии което се прави в Германия Shocked, стандартно било newsm78, искаха в лабораторията да и вземат кръв от вената, но не позволих, утре в Токуда ще и боцнат пръстчето и от там ще вземат, поне това да и спестя.
Сега пък в друга драма съм се вкарала, от седмица пишка много често, пуснах урина беше чиста, но от сутринта е пишкала 6 пъти, ще се побъркам вече.
Изпаднала съм в такава депресия, особено вчера като видях толкова болни дечица, се сдухах тотално. Sad
На оплаках се, знам че вие поне ме разбирате.

# 516
Лисе, ние утре сме пак на контролен преглед. засега се подобрява, доста бавно, но все пак се възстановява и се поуспокоих. как е кукличката, боли ли я, храни ли се вече нормално?
tzvetihc, не се сдухвай, коледа идва  Hug и ние сме го правили това изследване в германия преди 2 години, с кръв от вената беше. можело и от пръста, но резултатите не били така точни и се съгласихме на кръв от вената. тогава беше доста скъпо изследване, може би вече да е станало стандартно и да му е паднала цената. ти урина с посявка ли пусна?

# 517
Момичета,
каква беше рецептата с джинджифила против кашлица? Мисля Тарталета я беше пускала - джинджифил, мед, лимон и масло, но какви бяха пропорциите и как точно се правеше?
За каква кашлица е това? И става ли за малки деца, че не съм наясно джинджифилът да не е някой алерген newsm78 Заинтригувах се, че малкият и баща му още покашлят и двамата на моменти. Малкият като спи или след ставане. Явно пак някакви секрети се стичат назад.
Аз се чудях дали да не пробвам с черната ряпа...ама не знам за каква кашлица е и тя newsm78

# 518
Цветич,дано всичко е наред ! Hug

Силвиана , да ,сутринта хапна палачинка и трябва да пие много течности та я наливаме доволно  Hug

Не я боли,другото детенце много го болеше,но тя излезе от упойката ревейки,а ние спахме,може би заради това,знам ли  newsm78

Дано всичко е наред при вас ,нека да е бавно,важното е,че се възстановява  Hug Hug Hug

# 519
  • shumen
Дев,и аз се учудих,че в яслата се съгласиха да му дават Лимфомиозота понеже било хомеопатично.Друг е въпроса дали му го дават,а понякога и аз забравям да им го оставя.
Лисе,добре,че не е боли малката принцеска.
Силве,дано има добри новини утре при вас.
Цветич,дано е наред всичко при вас.За пишкането може и да е настинала и затова да ходи толкова често.
Светле,да не би да прави някаква алергия детето в яслата или пък да има някаква бактерия в нослето.

# 520
  • софия
Благодаря ви момичета Hug
Силве, 35 лева струва изследването. Докторката ми каза утре да взема стерилна урина, ти на това ли му казваш с посявка newsm78.

# 521
tzvetihc, да, това имах предвид, за да се види има ли бактерии, ама така го изплясках, че никой не ме разбра.  Simple Smile Peace

# 522
  • Sofia, Bulgaria
И при нас в гардината не дават лекарства. То ако има десет деца на които да трябва да се дава нещо от госпожите те как ще се оправят, най-вероатно просто ще пропускат. tzvetihc, моята дъщера, а и аз де, пишка често когато  е поистинала, аке сядала на студено например.

# 523
Мед, джинджифил и лимон - няма пропорция. Аз слагам супена лъжица джинджифил /настърган/ на около 5 лъжици мед и един лимон. Важно е детето да го яде...да не стане много люто. Става и за суха и за влажна кашлица, ползва се и за подсилване на имунитета.

Черната ряпа - определено за уха кашлица.

При нас в ДГ е абсолютно забранено даването на лекарства -независимо какви. Не дават хомеопатични или имуностимулатори. На родителската среща предупредиха - щом детето има нужда от лекарства значи не е за градината, а да си бъде у дома.

# 524
Момичета,понеже на 10-ти и 11-ти не ми беше до болнични,но сега ще ми трябват за малката и за мен,дали ще е проблем според вас другият петък като ходим на контрола да ни ги издадат ?
Без това документите ще ни ги дадат пак тогава - епикризите  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт