Боледуване на децата ни – тема 20

• 38 130
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
2дни след АБ и вече киха...Баща и беше болен..дано не е я повтаря вируса с кашлицата...Започвам да намразвам коледа Sad

# 526
Ти Коледа,аз зимата,и ние сме в кюпа с играта на Чичо Доктор,ама нашите бебета са на ХЛ,опропасти ми половин опаковка ориз,пълни кутийките и дава! Joy

# 527
  • София
danaeka, и аз това се чудя, да не някоя алергия  newsm78,
Тя и без това си е с алергии, има АБКМ и към Изопринозин ми направи алергия също. А и надали може от вирус сутринта да я заведа и вечерта вече да ми киха, да са насълзени очите и да текат сополи, все имат инкубационен период някакъв. Освен това вкъщи не ми се влачи сополива, като седи няколко дни  вкъщи сополите съвсем си минават, при това и без капки, без нищо. Сега само заради очите започнах пак капки, ама знам ли от тях или от Зиртека или просто ей така от нищото си се оправи, та заесега е ок след 5 дневно ходене на ясла, пу-пу.

Лисе, на мен са ми писали болнични със задна дата безпроблемно. Например редовно когато лекарката ни чак вторник-сряда може да я прегледа, а тя от понеделник не е ясла.

# 528
Светле, не може вирус толкова бързо да я копне...поне три дни си трябва, за да се развие вирусът Peace Не се обвинявай, че си я водила при болни..

И на мен на алергия ми прилича Thinking
Сълзене на очи, кихане - типични признаци на алергия..

# 529
На мен са ми казвали, че не може болничен със задна дата, заради което като ми трябва такъв, винаги отиваме още на 1-ви ден от разболяването.

# 530
  • Пловдив
Лисе, и аз мисля че няма да има проблем с болничния.

Лилия, гранули ли даваш или приготвяш хомеопатично лекарство в течна форма с тях?

# 531
Гранули давам,не им вярвам много,но ще видим! Hug

# 532
  • shumen
Лисе,със задна дата и аз знам,че май не може,но не съм сигурна.Ти като отидете питай пак.За малката ще ти трябва бележка,ако е пускаш на градина,иначе-не.
Светле,за мен си прави някаква алергия детето в яслата.Питай с какво мият да не би да е от препаратите.
Уми,дано се разминете и да не се разболее,че идват празници.
ОО,мен тази вечер пак ме бяха взели на мушката,че съм болна и да ме преглежда и да ми слага капки.Не знам,но май дядо коледа като ни донесе комплект чичо доктор и само на това ще иска да играем.

# 533
За болничен аз знам, че може един ден назад да се издаде....поне педи така ми беше казала

# 534
  • в огледалото на живота
Болничния се издава с дата на самия първичен ден от него.
Няма как да е по късно,тъй като автоматично вписват входящия амбулаторен номер в тяхната система.
Случвало ми се е да е объркано името на фирмата,но тогава със самият лист правят корекции и отдолу слагат печат и поправка направени от лекар.

Рали,как е малката буболечка  Hug

# 535
  • софия
Здравейте,
На всички малки докторки и доктори Heart Eyes
И аз намразвам зимата #2gunfire
Днес Дъщеря ми е по добре като чели не кашля толкова, явно нещо в градината я провокира, косата и и пижамката в петък миришат на нещо специфично ooooh!, ноооооооо сина ми е болен Sadреки от сополи и подкашля, а той като започне да кашля прави едни сух кашлици по 3 денонощия без да спира, кошмар. Та няма спокойствие и това си е.

# 536
Дев, буболечката е добре, благодаря, че попита  Hug Има още някакви секрети, но безцветни, док каза, че отривин ще свърши работа, ест. не мина и без дежурните боаронски гранули, n-бройки имаме вече вкъщи, от някои - по няколко, че все не знаем точно какво имаме и купуваме отново  Laughing И моят болничен го бъркат често, все или длъжността, или фирмата е сгрешена  Crazy Вие как сте? Твоята девойка май е бетон този сезон, пу-пу  Heart Eyes

Цвети, бързо оправяне на малчовците   bouquet При акава кошмарна кашлица пробвала ли си Пулмикорт? определено не е от безобидните лекарства, но при по-сериозни състояния е с мн. добро действие  Peace

От няколко дни се чудя дали да повдигна тук въпроса, все ми се струва, че може да е спам, но все пак има общо с очното здраве на децата ни - разрешавате ли седене пред комп. и таблет и ако да - по колко време дневно? Напоследък мисля, че моята прекалява и миналата вечер й поставих лимит от 30 минути дневно - общо и за двете. Тя на комп. гледа разни клипчета, мн. обича Арт атак, а на таблета играе  ooooh! Сега не можем да излизаме колкото през по-топлите месеци, съответно вкъщи е мн. по-лесно част от заниманията да са й такива, въпреки, че ми е малко виновно  Embarassed Та така - разрешавате ли и по колко. А колко е безопасното време, което няма да им се отрази зле на очите?

# 537
  • в огледалото на живота
Благодаря Рали  Hug Дай боже е така и през новата година  Praynig
Добре е моето човече,ама и аз съм го спряла вече от градината,че миналата седмица като видях и чух каквоо е положениетоо вътре... ooooh!няма да описвам,картинката е ясна.Звучни кашлици и подсмърчания.......
Има кой да ми я гледа,даже се замислям дали изобщо да я пускам на тържеството.То тогава баш си е фула на бацилите...Януари с нова песен.. Grinning

Болна тема си подхванала... Embarassed
Прзинавам,понякога я оставям и около час на лаптопа моята дребосъчка....Особено когато имам работа в кунята вечер,докато приготвям нещо за хапване е дежурна с мен там пред филмчетата..... BlushМаша и е любимка,поръчала е такава и на дядо Коледа.... Wink
Не съм идеалната майка..... Crazy

Спазвам поне правилото да е на минимум една ръка протегната разстояние от екрана.
През останалото време няма кога.Почивните дни гледам да сме повече навън ако позволява времето де/то напоследък не е такова... Confused/
Четем,рисуваме,разиграваме театър с куклите.Предпочитам у дома,отколкото у моУа да обменя гадини с другите... Mr. Green
Чакам сняг.... Whistling.пухкав,бял,сняг да се наиграем на воля и двете.Обожава го тя,като едно истинско декемврийско родено човече в най-лютата зима на 2009г.

# 538
Бързо оздравяване на всички болни!  Hug
Аз сега звъннах до Каспела ,казаха,че няма проблем,ще издадат болничните другата седмица като отидем. Hug

# 539
Dev...само да споделя относно таблета.
Честно казано и аз го ползвах за времето в което да приготвя вечерята. И нарочно го слагах пред него.
Даже баща му купи по бърз през лятото за да може да играе на игри. Е счупи го - тресна го в земята и от края на септември е без таблет.
Сега в това време сяда на кухненската маса - отваряме книга със задачи и докато аз режа и готвя той твори.
Така че , ремонта на таблета се отлага за неограничено време при нас.

Общи условия

Активация на акаунт