Боледуване на децата ни – тема 20

• 38 119
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
Не съм идеалната майка..... Crazy

Това пък как ти хрумна, не е вярно  Stop Всички сме идеални майки за децата си, щом ги обичаме и искаме най-доброто за тях  Hug

Спазвам поне правилото да е на минимум една ръка протегната разстояние от екрана.

Това не го знаех, благодаря, че го вметна. То за комп. няма проблем, имаме го разстоянието, ще се опитам да го приложа и при таблета  Confused
А за тържеството - нейното е в сряда и ще я пусна. Иначе и нея има кой да я гледа в момента, но знам, че го очаква с трепет, още повече, че изпусна есенното тържество, за което репетираше по няколко пъти на ден и го говореше много. Знам, че тепърва предстоят такива мероприятия, но някакси не ми се иска да я лишавам сега, въпреки, че и при нас положението с кашлящи и смъркащи няма да е по-различно  Confused
И аз чакам снега, единственият му минус ми е, че ме е страх да шофирма тогава, а ми се налага постоянно, но в името на заснежената картинка съм готова да го преглътна  Crazy

Хоуп, превръщате дефекта в ефект  Laughing

# 541
  • София
Рали, съвременните дисплеи сами по себе си не вредят на очите по никакъв начин, няма електронно излъчване. Вредното в случая е прекалено дългото взиране на едно място, което може да предизвика "мързеливо" око, т.е. окото губи способността си за акомодация. Ако на всеки около 15-тина мин. гледа и други неща, т.е. променя фокусното разстояние, няма проблем за очите. Е, другият кофти ефект е, че все пак гледането на осветени неща и особено наличието на отблясъци допълнително изморява очите. И аз и мъж ми прекарваме по над 12 часа в денонощието пред компютър, такава ни е работата, в общи линии няма как да я накарам да не зяпа и тя в някой от всичките екрани вкъщи, но просто гледам да се занимава и с други неща и да не е вприла поглед за прекалено дълго.

# 542
  • Пловдив
Добро утро,
Рали, болна тема си подхванала.
Моето момче вече повече от месец си е вкъщи, наистина не знам кога и да ли бих го пуснала на градина. Постоянно се чудя с какво да го занимавам. Има дни в които редим пъзели, лего, оцветява, но понякога го удрям през просото и го оставям да играе игри.
Вчера му изтрих бързия бутон на браузъра, с който се зарежда FRIV, а преди месец заключих на телевизора Cartoon Network, след като с баща му останахме в потрес от "Чичо Дядко"  Crazy ooooh!.

# 543
  • в огледалото на живота
Хоуп,таблет още не съм купила... Grinning
'Ползва' щерката личния ми лаптоп.....

Ама все техника де.... Grinning Иначе задачките ги оставям за събота и неделя.И без това в градината ги товарят достатъчно с предучилищни модули.
Ти да видиш какви интерпретации на случки ми чуват ушите вечер....
-Ванко,изяш си супата иначе че слезеш в долната група..
-Маги,ако не спиш,няма да получиш подарък от дядо Коледа.....
и т.н и т.н..... Crazy
Въобще всичко преживяно се предава с  точност у дома.

# 544
  • Sofia, Bulgaria
Дъщеря ми носи очила и очната лекарка ни каза, че си е вредно седенето пред компютъра и да го ограничавам колкото е възможно. В хубавото време е лесно, но сега с тези дълги вечери  ooooh!....иска понякога да играе игрички или да гледа филмчета, но слава богу не е всеки ден. В градината следобед, вече като е лошо времето и тъмно им пускат филмчета докато си ги приберем.
Чудя се, дали и вашите деца се залепят за телевизора като почнат реклами? Дъщеря ми като чуе някои определени, зарязва всичко и се зазяпва втренчено, нищо че хиляда пъти е гледала въпросната реклама. Да не би да е вярно това с 25- тия кадър Thinking.

# 545
За 25-и кадър нищо не зная, но при нас зависи от рекламите- някои ги знае наизуст и ги суфлира като започнат. Към други няма интерес. А, аз се притеснявам за компютрите, ама ние и пред ТВ прекарваме доволно дълго време, повечето от което е само като фон включен, така, че не завладяно вниманието на 100%.

Светле, аз не знаех точно теорията за мързеливото око, но явно подсъзнателно нещо такова съм имала предвид, като й казвам, че е по-добре времето, което има като лимит, да се разпредели през деня на няколко интервала, отколкото да го ползва наведнъж.

Благодаря, дами, че споделяте как е при вас  Hug

# 546
Гледам,че сте захванали темата за телевизия ,таблети и етц .. и ние гледаме да ограничаваме доколкото можем.

# 547
  • shumen
Рали,и аз ограничавам гледането на ТВ когато си е в нас.В яслата знам,че им пускат да гледат сутрин понякога и вечер преди да си ги вземем,но не знам по колко време.За таблет-не съм купила още,но на лаптопа взе да се заглежда,но пак му ограничавам времето.
За тържеството и аз ще го пусна,макар че ще има болни със сигурност,който ще са там.
Ние днеска се порадвахме на слънчицето и си направихме една голяма разходка и дано не съжаляваме после.

# 548
Миралюба и ние затрихме cartoon network ,точно заради "Чичо дядко"  ooooh!

# 549
  • shumen
Какъв е този филм?Аз не си спомням да го е гледало моето дете.

# 550
  • Пловдив
Няма такава мега тъпотия. То само заглавието говори.....

# 551
Няма такава мега тъпотия. То само заглавието говори.....
+1  Peace

# 552
У дома се гледат детски само на Английски,тя не харесва просто други,на таблета също върти Ютуб пак на английски,много съм доволна,не знаем тъпизми от детските и не сме облъчени от рекламите на играчки! Mr. Green

# 553
Здравейте,
Ние след една седмица на градина  отново сме с хрема. От време на време и кашлица. Купих тази сутрин от аптеката Вигамокс (дадоха ми го без рецепта) Blush и ще слагам, дано се размине. Имам и проспан и от него ще давам.  На 17.12. е тържеството за Коледа в градината, но за съжаление като гледам ще го изпуснем. Sad
Пускаме от време на време филмчета на лаптопа, но гледам да ги ограничавам. Още сме на вълна "Маша и мечокът", Hallo Kitty и Мики Маус. В градината вечер често им пускат. Когато отворят вратата виждам как всички са по столчетата и гледат с интерес. Simple Smile

# 554
  • Варна
Аз не помня боледуванията на всяко дете, но защо още в началото на хремата бързате с АБ капки? Това изобщо не ми се струва добра идея Confused

Общи условия

Активация на акаунт