Боледуване на децата ни – тема 20

• 38 107
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
И ние ще сме само за тържеството на 18-ти,на 19-ти ще ми я водят и после на 5-ти само бележка за паразити,в ДГ ще са сборни групи и така ми казаха,което идеално ме устройва,подаръка е опакован,всичко е платено,остава само да не закачим нещо за 1час! Praynig

# 571
  • София
Незнам с тия болести вече,не съм спряла с билковите чайове и смучещи бонбони,в събота сякаш вече излизахме от сухата кашлицата и бам в неделя сутрин влажна кашлица,днес сутринта със променен дъх,което значи ,че при сливиците нещо дерзае.Иде ми да се гръмна,днес ще я подкарам и с компресите за гърло.То и това скапано време,планирах да я извеждам събота,неделя,в нашия квартал мъглата не се вдигна 2 дни. Иде ми да пищя с глас вече.

# 572
Аз като гледам,май на пролет ще я пускам чак,ама знам ли ...

# 573
Много си мислех дали да го пусна само за 1 час за тържеството в сряда, но накрая реших, че искам спокойни празници без сополи, кашлици и спазми, така че ще пропусне. Много съжалявам, ама нека поне е здрав до нова година

# 574
  • Варна
Съгласна съм, и аз не я разбирам тази драма с коледното тържество. Може би щото ми е малко детето, но не ми е оправдан риска да го пускам, ако съм наясно, че е голяма вероятността да лепне нещо.

# 575
  • софия
Здравейте,
Хич не съжалявайте че не сте пуснали дечицата на тържеството и моята не я пуснах, тъкмо съм я закрепила, по добре здрави по празниците, макар че брат и болен, страшна хрема Whistling, а вчера се свиваше от корем, такъв ли е вируса Sad. Тя толкова добре се чувства в градината и ми е гузно, че не я пускам ама сили няма вече. Миналата година на Нова година бяхме в болница с малката и тогава имаше същата гадна мъгла в отделението беше пълно със деца със спазми и бронхити и докторите забраниха да се отварят прозорците, така че на това време по малко на вън.

# 576
  • Куциндрел
Всяка година е едно и също на коледното тържество - събират се здрави и недоизлекувани дечица.
Всяка година ли няма да ги пускате? Каква е гаранцията, че през другото време няма да има болни дца на градина?
Моето ще го пусна, ако лепне нещо, лепне. Така или иначе ходи на градина.

# 577
Нас миналата неделя ни изписаха. До снощи му беше последната доза от Аугментина / оказа се че не бил алергичен/. Първите няколко дни давах Ердомед, но не кашляше почти и го спрях. Сега от петък повече му се засили влажната кашлица. От сутринта примерно три пъти ми е кашлял влажно. Събота и неделя имаше периоди през 30 мин. е кашлял. На контролен преглед ме е страх да го водя, че е препълнена болницата и идват нови и нови случай. Да не ми лепне нещо и от там. Не мога да разбера остатъчна ли е тази кашлица, не е ли ? Ще се побъркам вече. Абе поне  едни празници да мога да изкарам без някой около мен да е болен. За коледното тържество - абсурд. Да е здрав сега пък после цял живот ще има да се радва на Дядо Коледовци и всякакви там. Още повече, че при нас тържеството ще е общо за всички и ще е в големия салон.

# 578
Всяка година е едно и също на коледното тържество - събират се здрави и недоизлекувани дечица.
Всяка година ли няма да ги пускате? Каква е гаранцията, че през другото време няма да има болни дца на градина?
Моето ще го пусна, ако лепне нещо, лепне. Така или иначе ходи на градина.
Тъкмо започвах да си мисля, че аз съм единствената, която ще си прати детето на тържеството в ДГ от всички майки тук в темата  Laughing Момичета, по-спокойно живейте, така или иначе има хиляди други начини децата да лепнат нещо, а аз, знаейки как аз съм очкавала Дядо Коледа, въобще не мисля да й спестявам тази емоция. Разбира се, всеки си взема решенията, но така или иначе всички знаем, че и без тържество, пак си ходят болни деца на градина  Peace

Лиси, щях да те питам - защо трябва да я водят фиктивно Габи през януари, че е ходила на ДГ. след като чак пролетта ще я спускаш действително  newsm78

# 579
  • Куциндрел
Ако детето е излязло скоро от болница или се възстановява от тежко заболяване или операция, то е нормално да не се праща на тържество в ДГ.

Но ако детето е здраво, боледувало е леко и нормално за тази възраст, то не е нужно родителя да му спестява емоцията на дядо Коледа в ДГ. В нашата група ще им раздава подаръци. За сега уж се крепи, после ще имаме около 2 седмици ваканция и за двама ни. Peace

# 580
Рали,исках да я водят за да не й правя изследвания и главно - взимане на кръв,че доста я стресирахме последно време,ама щом няма да взимат кръв - няма да й пишат дни в градината,следователно ще си давам бележки и когато реша да я пусна си я пускам,само с паразитологичните изследвания.

Не знам още кога ще я пускам,свекито предложи чак на пролет, но ще видим. Peace

# 581
  • Варна
Всяка година ли няма да ги пускате?
Не, нямам това предвид. Просто през няколко поста чета съжаления, че тържеството ще бъде пропуснато или пък колебания дали току що излекувано дълго боледувало дете да се пусне точно и само за тържеството. Това не го разбирам, хич не бих съжалявала и хич не бих се колебала. Затова и го нарекох "драма", никъде не съм писала никой да не си пуска детето на тържеството.

Последна редакция: пн, 15 дек 2014, 12:29 от Месечинка виторога

# 582
Кими,  Confused Hug
Със сигурност реших, че няма да уважим тържеството. Попитах дали на него дават подаръците и детето от първа група си спомняше, че ги раздавали в групата им. Обяснихме си, че всъщност е представление и ако може, у дома да направим от тати представление с тати Коледа. Много ѝ хареса идеята.
В момента лекуваме онзи приятен вирус, който започва с температура и задръства всичко в секрети. Това е постижението на сезона. Цели 5 дни на градина.  Banghead

# 583
Бързо оздравяване на всички дечица Hug

# 584
Е то гадно времето с мъглата .Ама тук от два месеца е всеки ден така .Няма как да не ходим навън

Общи условия

Активация на акаунт