Боледуване на децата ни – тема 20

• 37 373
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
Леле, светът сте изписали, съжалявам да прочета, че има толкова болнички  Tired
Явно има някакъв пик, започна се  ooooh!
Силви, мила, дано да вземете правилното решение и всичко да мине успешно  Hug Измъчихте се... Аз си мисля, че при толкова събрани мнения "за" операцията, картинката е ясна, най-много да се объркаш още повече, ако се намери някой д-р, който да е "против". Та в този смисъл мисля като мъжа ти, но вие си знаете   bouquet Кураж и сили, всичко ще се нареди  Hug Hug Hug
Същото мисля и за случая на Лисето, операцията явно си е неизбежна. А и ако трябва да съм честна - на секундата избирам операцията пред това да треперя на всяко излизане до магазина/болницата дали ще лепне нещо детето.  Знаете -колкото повече им треперим, толкова по-кекави стават и не им правим услуга. Лиси, гушки и за вас и дано хванете верния път  Hug
Уми, как сте? Дано бързо да се повлияе Габче от лечението и да оздравява  Hug Аз от клацид съм доволна, точно за пневмония и бронхо- истории е мн. добър, когато се налага. Явно си е бил чист вирус при вас, щом АБ не е повлиял на Т  Rolling Eyes
Дани, мораксела има господинът, нали така беше? И моята имаше и док беше категоричен, че ако няма някакви свръх-симптоми, нямало нужда от намеса на АБ. Накрая го побърках да изпише нещо все пак, та миряса и ми угоди, но не съм убедена, че изчезнаха тогава... Така, че според мен недей да настояваш за АБ орален, по-скоро изчакай при следващо разболяване (дано няма, де  Praynig) - тогава можеш да използваш антибиограмата  Wink
Проявата на мораксели, стрептококи и подобни зависи в голяма степен от моментния имунитет на детето  Peace
Ааа, и за направленията - не се учудвайте, че нямат -те са на тримесечие май, а не на всеки месец - т.е. това е последен месец от тримесечието и си ги пазят за по-спешни случаи. На мен не са ми отказвали никога за детето, но моята ЛЛ и гинеколожката ми си ги пазят, че наистина са малко, а и аз не настоявам много, защото има хора, за които са по-важни   bouquet

p.s. Силви, сега те прочетох, новините са супер, браво  Hug Хайде, дано я наредите  Praynig

# 76
Силвиана ,много се радвам !   bouquet

# 77
Рали, объркващо е, да. аз се зарадвах на това, че имаме повече време да обмислим, че както бяха завалели черните прогнози, утре трябваше да я оперират. все пак трябва да се мисли и реалистично, при вторите мнения докторите бяха доста скептични и се съмнявам, че в думите им има някакво лъжливо преувеличение.
но искам и за себе си да съм наясно кое точно трябва да се направи - маха ли се немного увеличена, но често боледуваща трета сливица, трябва ли да се слагат макарички след два отита без да е задържала течност между тях (в медицинския справочник пише при повече от 4-6 отита годишно и задържана течност повече от 2-3 месеца), още повече, че в щатите вече отричат макаричките... малката е на 3.5 г., има вероятност от малко повече от 50% сливицата да порасне пак и то до 6 месеца, което направо ще обезсмисли цялата работа...
искам да се убедя, че това е най-доброто, което можем да направим в ситуацията и че наистина е нужно. а знаете лекарите как уклоничаво говорят "нямате гаранция", "не е сигурно, че това ще разреши проблема" и т.н.

# 78
  • shumen
Силви,радвам се за вас.
Тета,аз няма да настоявам за АБ,но на него това му е второ разболяване в рамките на един месец от гнойна ангина и според педи има връзка с бактерията.
Сега спря да кашля и ми се струва,че е от секретите и сухия въздух всичко.
Аз засега ви оставям и отивам да храня и приспивам малкия,че след обяд трябва да станем и се оправим по навреме.

# 79
  • София
Мерси за новата темичка   bouquet Леле, колко сте изписали  Simple Smile

Силви, дано така да продължава само към подобрение  fingerscrossed

Уми, явно и вие сте със същия вирус  Sad Ужасна е тази кашлица, вече 10-ти ден откак кашля, определено има подобрение, но сутрин още яко кърти храчки. Поне нощем вече няма от ужасните пристъпи на кашлица, а и хремата вече е съвсем на отминаване и спи горе-долу нормално. АБ не е пила, пи само сироп за кашлица, просто нямаше никакъв смисъл от АБ, на два прегледа гърдите чисти, кръвните изследвания перфектни, но въпреки всичко кашлицата беше ужасяваща и то поне седмица беше така.

# 80
Силви ,дано всичко продължава да се подобрява,стискам ви силно палци !  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

Аз не знам накъде да я подхвана ..

# 81
Силви, много се радвам, че така се развиват нещата. Ако не друго, поне при нужда от от някаква интервенция, доброто е, че детето ще бъде в добро здравословно състояние.  Hug
Уми, дано твоето детенце да свали температурата бързо. (въпреки, че хексалгинът е отворен преди 6 месеца, ако се налага да се сваля температура, ще свърши работа).

# 82
благодаря, момичета.
загриза ме съмнението дали всъщност нещо не пропускаме. все пак в петък и събота я гледаха общо трима лекари и тримата бяха "за" операция. за макаричките бяха разединени, но за сливицата бяха категорични. то бива организмът да се справя, ама за два дни да се поприбере сливицата и да настъпи чак такова подобрение и то без лекарства от тежката артилерия, не ми се връзва нещо. newsm78
преди малко както се хранеше и като писна, щях да припадна. тичам да видя ушите, гушкам я, тя реве, та чак се дави, аз я питам "какво, маме? ушето ли, кое уше те боли, покажи с ръчичка...", а тя се прехласнала от рев, само хълца, аз се взирам в ушите, а тя след две минути си поема дъх и извиква "нееее, прехапах си езикааааа".  Laughing
Лисе, скоро ще спрат плановия прием, заради празниците. казаха ми, че от 17.12. до след нова година не правят операции. вие защо пиете изопринозин?

# 83
Силви,заради лимфните възли.

Ох,ами освен да изчакам до след нова година.

Милата ти душичка,няма как ще им треперим. Hug

# 84
  • софия
малката лисичка Благодаря за новата тема  bouquet
Много болнички Sadдано всички се оправят бързо Praynig
Ние имаме варицела в групата от днес, очаквам по празниците включване Rolling EyesМиналата година на Нова година в Токуда бяхме, тази се Моля да сме добре  :pray и ние и всички да изкараме здрави празници Praynig
Момичета почвам да се опитвам да се настроя да мисля положително и позитивно, имам чувството, че с мисълта си постоянните си тревоги предизвиквам нещата. Rolling Eyes
 sylviana Hug

# 85
  • Пловдив
В тази тема ли някоя мама беше похвалила чая Биобронхо.Той става ли да се прави при суха кашлица,или ще я влоши?Когато децата кашлят сухо все ме е страх какъв чай да им дам,за да не ги разкашля повече.

svetla81 пишеш че кашлицата е била ужасяваща-беше ли суха в началото,или направо влажна,и какъв сироп пи детето?

Бързо оздравяване на болните дечица Hug
моите и двете се разкашлят та следващите дни ще са ..........

# 86
Кашлицата по добре,температурата беше поносима,но сега викам ще поспим и дадох Панадол ,че беше 38,2 и 20 мин след това вече е 39,3.Каква е това чудо,не знам.Детето е като парцал вече.

# 87
  • София
svetla81 пишеш че кашлицата е била ужасяваща-беше ли суха в началото,или направо влажна,и какъв сироп пи детето?
Честно казно не мога да преценя беше ли суха защото от остатъчно покашляне още от предишния сополив вирус, изведнъж се усили и в рамките на 1-2 дни стана доста влажна, с якото давене нощем, къртене на храчки сутрин и т.н. всички екстри, естествено и сополите наново. Т вдигна само за 1 ден в началото и то не много висока - около 38 градуса и повече не е вдигала. Пи и все още пие Хустагил, както и капки Есберитокс Н, ама не виждам особен ефект ни от едното, ни от другото, май просто вече сама си се оправя, то 10-ти ден стана откак кашля. Лекарката беше изписала Синекод, но дадох някоко пъти и повече не посмях да давам защото кашлицата определено беше с много секрети. Хустагил със сигурност става и за суха и за влажна, той е с екстракт от мащерка, но пък не виждам да действа особено.

# 88
Уми, давай хексалгин - когато друго не помага, това действа  Peace

# 89
И ние сме с тази ужасна кашлица от 18.11 и все още не минава, въпреки че намаля. ЛЛ каза, че е много упорит вируса и дълго време трае тази кашлица. Сега сме на Мукоплант и ФР. Варя и чай от драка (паричка). Температура и червено гърло не сме имали само деряща кашлица, особено нощем.
umi zoomi, защо не опиташ със свещички или лепенките Kool patch? При нас специално действат бързо за разлика от панадола. Аз слагам и мокър парцал на челото при температура.

Общи условия

Активация на акаунт