Боледуване на децата ни – тема 20

• 38 163
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
В момента е слагам ВИГАМОКС, антибиотични са , някой слагал ли е  и дали е доволен .Нищо не и действа всичките ги минахме от антибиотичните. Днес професора каза коларгол 3 курса по 7 дни с почивки
Онзи ден една позната ми каза, че са им ги изписали от МА и при тях  подействали още на 3-я ден. Аз не ги бях чувала досега. Иначе ние сме пробвали почти всички от горе споменатите  и нищо не действа. Следващия път ще питам и аз ЛЛ, но се съмнявам да ги знае.

# 466
  • София
Ужасно съм благодарна на доктора,който ни изписа Вигамокс преди 2 години и ги научих,иначе се въртяхме в един ужасен цикъл. Единствения недостатък е почти двойната им цена спрямо другите,но пък за детето,цените ги преглъщам.

# 467
  • shumen
Рали,оф,много ми е познато това с бактериите.Дано е изтрепете и да няма проблем при Рали.
Аз също не съм слагала Вигамокс и не съм ги чувала,но другия път и аз ще питам педи.
Тафи,за детето цените преглъщам и експерименти не си правя.Ние миналият месец пихме скъпия АБ Панцеф,но за цената и не се замислих щом е за детето.
Моето дете горкото вече толкова му е писнало от капки,че само да ме види,че вземам сребърната вода,Цилоксана и Стеримара и започва да реве и вика-не,не искам.Вече и всички играчки,че и нас наред ни лекува и слага капки.

# 468
А моята толкова е свикнала , че знае  имената на всички лекарства половин фармацевт е, в болницата гък не каза , единственото дете , което един път не се разплака , даже като и слагаха абоката или като го сменяха. А е само на 3 годинки.В понеделник имаме коледно тържество , направо ме е страх да я пусна , а тя много иска .Едно да има  болно и ще е втората.От вчера и мен така ме боли гърло , че откачам от болка , аз сливици нямам , но болката е ужасна , нито мога да преглътна , нито да си отворя устата .дано не  я заразя нещо.

# 469
Даймънд, и моята ги знае всички лекарства вече  ooooh! Имаме един кочан с бланки за рецепти, аз съм доктора, ама тя ми казва какво на кой да изписвам  Laughing
Вигамокс-а може да не е мн. познат може би, защото се ползва предимно за очи и се изписва от офталмолог , макар, че те и другите капки са така всъщност  Thinking
Дани, благодаря  Hug

За количеството на бактериите - погледнах резултатите от АБ - по-голямо било от 10 на 5-та степен (съжалявам, че така го пиша, но не знам как се слагат степени на клавиатурата  Embarassed). Ако е по-малко, може би ще е ОК и няма да е патогенно.

# 470
  • София
За мен е ужасно ,как е тренирано детето от към лекарства,къса ми се сърцето.Преди за извадим 3-та сливица кабинетите УНГ ни бяха като добър ден,непознатите доктори се изненадваха как със сядането отваря уста,не плаче,не се дърпа,даже видимо да й е много зле .
Сега заради тази кашлица я научих да пием чай от джинджифил и да смуче билкови лукчета. Вече незнам какво да й давам и масово, който е хванал вируса с кашлицата се оплаква,че няма отърване от нея.

# 471
  • UK
Момичета здравейте,
Дъщеря ми е на 1 година и откакто се е родила кажи-речи не спира да боледува, предимно леки, но продължителни хреми. Мислех, че се дължи на баткото, боледуват предимно заедно, той все носи нещо от градината, по-рано от яслата. Лятото ми се стори доста добре, и двамата бяха здрави. Сега обаче от месец и половина не спират ужасни жълти сополи, задна хрема, жестока влажна кашлица по цяла нощ, не се влияе от промивки, инхалации, физ разтвор, адреналинови, кафеви капки, аб капки Макситрол. Днес излезе секретът - стафилококи ауреус. 

Възможно ли е да се е заразила с това нещо от брат си, а той да няма симптоми? От градината? Как въобще става предаването? Четох, че не било по въздушно-капков път, целувки, прегръдки не, но не разбрах как. Сега всички вкъщи ли трябва да пускаме гърлени секрети? Всички ли трябва да се лекуваме? Възможно ли да е ги има от родилното още, но симптомите да не са постоянни, а да затихват и после пак да се появяват?
Направо в чудо се видях, такава гад не съм морила досега.  Tired   

# 472
  • Варна
dejie,
антибиограма пускахте ли? Моят син е със същия стафилокок, по принцип това, кото съм чела, а и педиатърката потвърди е, че не се лекуват, ако не създават проблем. При голямото ти дете е възможно да ги има, но да не създават проблеми, защото има по-силен имунитет. По принцип е възможно организмът сам да се пребори. моят син беше с нощна кашлица един месец... В един момент просто спря да кашля, спря да говори носово и да сумти, докато яде. Това без АБ. Около месец, че и повече беше добре, сега лепна някакъв вирус с кашлица от мен и се започна същата история... Аз кашлях ужасно, влажно, с храчки в гърлото в продължение на 2 седмици, гласът ми се загуби. При него е само кашлицата. Вчера спа спокойно без да мръдне, тази нощ отново кашля... Утре ще го заведа на контролен преглед и ще обсъдим с педиатърката да давам ли АБ, да изчакам ли... Не знам, честно казано и аз не знам какво да правя и на своя глава не смея да действам.
Та по твоите въпроси - Да, възможно е детето да има този стафилокок от родилното, може и баткото да му го е лепнал, много е възможно всички да сте носители, златистият стафилокок е навсякъде около нас. Дали да се лекувате... не знам, много е възможно да се излекувате и при следващ срив в имунитета коките да цъфнат отново. Затова май не се препоръчва да се лекуват те, т.е. да се пие АБ само поради това, че са изолирани, а при евентуално боледуване, налагащо прием на АБ този АБ да се съобрази с антибиограмата. Малко объркано го написах май...

# 473
  • UK
Благодаря Месечинке... това което разбрах - ще си ги теглим и ще си патим и това е.  ooooh! Няма антибиограма и не мога да си обясня защо. Тя отделно ли се поръчва в лабораторията, очаквах, че с бактерията ще има и антибиограма.
Какво да я правя като тези сополи не спират с нищо. Всяко боледуване така ли ще е оттук нататък?
Преди два месеца в началото на октомври, направиха бронхит и двамата, и двамата пиха Ксимебак без антибиограма и уж се оправиха. До след 2 седмици, когато започнаха пак хремите. Той кара по-леко, но на всеки две седмици е с хрема от градината, сега съм го спряла декември да не ходи изобщо.

Още не съм се свързала с педиатъра, но преди да излезе секрета, той обясняваше, че това нейното състояние не било за АБ, ама ако с нищо друго няма подобрение, така ли да я караме? Направо съм в ужас. Казваш ми, че вечно ще си ги влачим и повече ще стоят вкъщи отколкото по градини и ясли? С постоянното боледуване вечно ще са с паднал имунитет. 

# 474
  • Куциндрел
Сега видях активното вещество на Вигамоска. По последната антибиограма Моракселата на малкия е била податлива на лечение с тях. Ще си ги запиша за всеки случай.

# 475
  • Варна
dejie,
отделно се поръчва антибиограмата. Обади се ако искаш в лабораторията, ако още пазят пробите да пуснат. А за другото - не знам какво да ти кажа. Изчетох разни теми, майки споделят как децата им са пили едва ли не конски дози АБ по антибиограма и гадината още си е там... Просто не знам. Затова и нашата педиатърка не ми изписа АБ когато отидох при нея с резултатите. Но тогава детето беше ОК и наистина нямаше смисъл да се пие АБ само заради изолирана бактерия. После ходи 7 дни на ясла и лепна конюнктивит, зелени сополи, вдига лека Т 3 дни, но кашлица нямаше! Така че си мисля че няма все да е така. Просто трябва да се набляга на здравословна храна, чист въздух, каляване и т.н., т.е. естествено вдигане на имунитета, за да може детето да съжителства с тази гадина. Моят син се разкашля преди седмица точно, кашля точно като мен, аз бях така - през нощта се събуждам от пристъп на кашлица, имах чувството, че ще си изкашлям дробовете, чак на терасата излизах да ме лъхне студен въздух. Е, премина в крайна сметка. Та се надявам и при него да премине, той през деня почти не кашля, рядко да се закашля, но нощем... Влажно, сухо, дразнещо, какво ли не. Противна история... Но не, няма да е все така, спокойно Hug И това ще мине. Вашият лекар какво казва по въпроса?

# 476
Досега не съм правила МБ изследване, в което антибиограмата да не ми е излизала, ако сме имали находка, та дори и на просто носителство.
Бактериите са малко странни същества и дори сега да бъдат изтребени, при следваща болест и падане на имунитета на детето пак цъфват. По тази причина много лекари не ги пипат.

# 477
  • UK
Току що успях да говоря с него. Каза нищо да не правим, нямало нужда, стафилококите са навсякъде около нас, няма да пускаме антибиограма, защото детето нямало нужда от антибиотик. Хремата сега според него била по-скоро химична, раздразнен нос от всичко досега, което сме капали (защо тогава сополите са жълти?), само да почиствам носа и нищо друго да не слагам. Да я държа далече от мола и от голямото дете, предвид, че ходи на градина, но то се знае, че няма как. Това каза. Той е железен, като почне да ми говори така и ме успокоява. Ти също, мерси много за информацията. Сега ще си повтарям наум като мантра "нищо не правим, нищо и няма, ще се оправи "  Laughing Много ме стреснаха тия стафилококи.
Забравих да го питам ваксината за 12 месеца кога ще слагаме, тя цяла зима вероятно ще си е така.
Явно практиката в различните лаборатории е различна относно антибиограмата.

# 478
Здравейте,ние се завърнахме  Hug

Скрит текст:

# 479
  • Куциндрел
Браво, значи всичко е минало добре. Peace

Общи условия

Активация на акаунт