Искам да кажа ... (13)_01.12-07.12

• 47 417
  • 1 077
  •   1
Отговори
# 870
Охх, обичам селска френска торта, но не умея да си направя и в града никъде не се продава.
Лоша си  Crossing Arms

# 871
  • София
Каква е тази торта ?Лесно ли се приготвя?  bouquet

# 872
Onna-bugeisha , много привлекателно изглеждат бисквитките.  Peace

Cилвия, а дали ще са хубави след като се замразят?!  newsm78 По колко блата има в една торта? Помня, че доста. То голямо печене ще да е било.  Simple Smile

# 873
Аз още се чудя дали да замразявам, или след 3-4 дена да направя другите. Те блатовете са съвсем тънки, и не мисля че нещо ще им стане ако ги замразя. Опекохме 31 блата  Mr. Green
Аз използвам тази рецепта, само че не разделям блатовете така, а когато правя една доза пека 7-8 блата, колкото излязат. И изрязвам излишното преди да ги изпека. Тъкмо и то влиза в употреба.
http://www.vkusnoteka.bg/2013/11/blog-post_5.html

# 874
Аа, аз знам друга рецепта от майка ми.
Блатовете са същите, но крема е с прясно мляко и жълтъци. Става невероятна торта. Май 12 блата бяха.

# 875
  • София
изглежда прекрасно,но като видях тесто,разточване с ръце  за мен е загубана кауза,не мога.ще купя да хапна от някъде.

# 876
Аз още се чудя дали да замразявам, или след 3-4 дена да направя другите. Те блатовете са съвсем тънки, и не мисля че нещо ще им стане ако ги замразя. Опекохме 31 блата  Mr. Green
Аз използвам тази рецепта, само че не разделям блатовете така, а когато правя една доза пека 7-8 блата, колкото излязат. И изрязвам излишното преди да ги изпека. Тъкмо и то влиза в употреба.

Колко време печеш 31 блата?

# 877

Колко време печеш 31 блата?
По 4 минути всеки около 2 часа и половина. Ако тръгна да правя 1 доза, печенето е около 30-40 минути, но подготовката преди това и чистенето е едно и също. А и на мен ми е проблем веднъж да се наканя Simple Smile

# 878
  • Once there was a Hushpuppy...
Аууу, каква хубава торта....ммм! Heart Eyes
Така ми се яде нещо подобно, много се изкушавам Thinking да я правя.
Мерси за рецептата!  bouquet

# 879
И пак да кажа, че и натъртя - лоши сте  Whistling

Искам тортаааа

# 880
Аз сега чакам детето от школата по английски в една сладкарница и направо  взех да се чудя дали да не поръчам торта. По принцип не съм много по сладкото, но когато другите говорят колко е вкусно, винаги ми се дояжда Embarassed Пък и тази френска селска торта изглежда супер. Портокаловите сладки също.
Искам да кажа, че нищо не ме радва и забавлява повече от децата. Само за пет минути бях сред хлапета на 7-8 години и ме развеселиха така, както възрастни за цяла седмица не успяват.
Завиждам на всички учители, че работят сред деца. Това е може би най-най-хубавата и зареждаща работа. Сериозно се замислям дали на стари години да не се преквалифицирам.
Освен децата, Нино  също много ме разсмива  Laughing

# 881
Френска селска торта правих веднъж. ..но крема нещо не ми хареса.  От тогава не съм повтаряла.
Тортата за РД на мъжа ми обаче беше фантастична.

Не знам как да оправя едни съсипани отношения....

# 882
  • Пловдив
Децата ми се карат на кого съм била повече майка! Абе как ги измислят тия?!?!!? Shocked

# 883
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
изглежда прекрасно,но като видях тесто,разточване с ръце  за мен е загубана кауза,не мога.ще купя да хапна от някъде.

Най-хубавата купена е на "Папая", имат щанд в Халите. Аз ядох там за пръв път и после почнах да си я правя сама. Като не ти се занимава, купи си от там.

# 884
Янтра, развесели ме  Joy
На тоя със секциото нали се разбрахме още преди време, че си по малко майка.

Общи условия

Активация на акаунт