Отговори
# 75
Добро утро, мами!   bouquet
flower вярваме, че всичко ще е наред, така че бъди спокойна и час по- скоро отивай да те видят. Стискаме палци!  Hug
Никки, сърдечно ти благодаря за съдействието! И извинявай, че те занимавам с такива глупости Wink

# 76
Цвете  Hug Praynig

Афро, изследването се казва "обременяване с глюкоза". Отиваш в лаборатория, взимат ти кръв (това се води нулева минута), после пиеш 1 пликче глюкоза, разтворено в 250-300мл вода ( отвратително е) и на 60та минута ти взимат пак кръв, на 120мин за последен път! През цялото време от тези 2 часа седиш на столче, защото организмът е в шок от изпитата глюкоза и вероятно ще ти се вие свят и ще ти е леко лошо!  Не трябва да си яла нищо преди изследването, нито пила нещо различно от вода ( цигарите не ги споменавам, защото в момента се предполага, че никой не ги употребява)! Та това е в общи линии, резултатите излизат до 2 часа след последното взимане на кръв. Изследването цели да покаже как ти се покачва кръвната захар след шок от въглехидрати ( захар ). Аз си правя такива изследвания през 3 месеца, но на мен освен захарта ми изследват и имуно-реактивен инсулин. Повечето лекари заключиха, че моето заболяване ( казва се Инсулинова резистентност или преддиабет) се е отключило по време на първата бременност, само че тогава никой не ме  е изследвал за нищо! По време на бременност ти изследват само кръвната захар на гладно, което не е достатъчен показател, ако има развиващ се гестационен диабет!Та, сега просто не ям въглехидрати, защото не ги разграждам, ако ги ям ги трупам ги като мазнини! Ако искаш повече инфо, ще ти пиша на лични, че и без това оспамих достатъчно темата!

И последно, че ми стана много дълъг поста, да кажа, че в София, МОЛ София (на Стамболийски) вчера си купих страхотни цветни чорапогащници, много плътни, меки и еластични! Имаше всякакви цветове, включително и доста фигурални! Отделно имаше и клинове, включително и дънки тип клин, с ластична талия. Цените са малко солени, но са много хубави нещата! Магазина се казва Golden Point, намира се на 1вия етаж. Вероятно го има и по други градове и молове, но аз понеже работя в този мол и прекарвам по 10 часа в него, имам инфо за него най-много:)

Ми, надявам се да съм била полезна.....хубав ден на всички и стиснати палчета за Цвети!

# 77
Мами, гледам "На кафе", дават за втората ФМ и е много интересно.  Peace

# 78
Здравейте и от мен  Hug

И аз гледах ФМ по Нова, беше интересно.

Честито на всички, разбрали пола! Да се включа и аз - очаквам момиче newsm76
Много съм щастлива, Суити - можеш да ми сложиш щъркелче   bouquet

Аз в понеделник бях на ФМ при Александров в АГ - обясних му за лошите резултати от БХС, питах дали трябва да правя амнио - след обсоен преглед каза, че не вижда никаква причина да се прави тази процедура, която е опасна, според него всичко е наред с бебчето.

Декември пък съм на ФМ в Майчин дом, ще видим та какво ще кажат. Малко се успокоих, много се надявам всичко да е наред.
Благодаря момичета за окуражителните думи, успех на всички с прегледи днес   Wink

# 79
Габче, честити ви розови гащи!   bouquet

# 80
  • София
Аз ползвам интимния гел на себамед, но не съм очарована. Приятно мирише, но няма дозатор, трудно се пени и т.н... има и по-хубави със същото ph и действие.
dudunski, абсолютно вярно за мерките на ехографа. Особено тези за теглото.Въпрос на темпо на развитие е, не е за да дава информация на майката за реалното тегло.
Имали сме случаи на секцио поради Макрозомия (едър плод, обикновено над 4000) по данни от ултразвука и накрая се ражда бебе няма и 3кг Simple Smile)
Танче, иначе... избери си един термин и си се следи по него, разбира се, че това не е датата на която ще родиш, но е датата за която ти и всички около теб ще се ориентират за релания период на бременността ти.
Аз също имам точна дата на овулация и зачеване, но това не значи, че ще си изместя термина.
Aphrodivina, честити сини гащи Simple Smile
Flower ツ, направо в спешното, мила. Ти си знаеш и успех! :*

# 81
Ха здравейте и от мен!  Hug

Цвете, дано всичко бъде наред!  Praynig
Габче, честита мома!   bouquet

И аз гледах Нова, беше ми много интересно и вече нямам търпение да ида да си видя бебоците. Heart Eyes

# 82
 vitaminka аз знам че в всеки вторник сменям седмицата .И вчера мисля че приключихме с това .
Добро утро дами
Габче, честита мома! много е готино поне аз мн се радвам че ще  има ме момиче . newsm51 newsm51 newsm51 newsm51

Последна редакция: ср, 03 дек 2014, 11:17 от tatqna89

# 83
Aphrodivina честити сини гащи  Flowers Bouquet
gabche1 честит розови гащички и на теб    bouquet

Усмихнат ден на всички!   bouquet

# 84
  • Бургас
Имали сме случаи на секцио поради Макрозомия (едър плод, обикновено над 4000) по данни от ултразвука и накрая се ражда бебе няма и 3кг Simple Smile)

Аз съм точно обратния случай - точно в деня, преди да родя двама лекари ме гледаха на два различни апарата и даже ми се караха, какво съм правила, как съм се хранила, че бебето е толкова малко. Синът ми се роди с абсолютно перфектното тегло от 3.100 кг. Peace

# 85
Добро утро!  Hug
Flower ツ ,всичко ще е наред!  Praynig  Hug
gabche1,честити гащи!  Hug
Sabrina_ ,и аз съм така от няколко седмици.Една тежест ниско долу  newsm78 ,когато стана от дивана.Направя няколко крачки и се оправя.Не посмях да питам.  Blush По принцип така бях когато имах голям корем,но сега???
Хайде,един хубав,лек,положителен и щастлив ден ви желая!  Hug

# 86

Аз съм точно обратния случай - точно в деня, преди да родя двама лекари ме гледаха на два различни апарата и даже ми се караха, какво съм правила, как съм се хранила, че бебето е толкова малко. Синът ми се роди с абсолютно перфектното тегло от 3.100 кг. Peace

и на мен ми бяха казали, да се готвя за едро бебе на 4кг, а се роди точно 3кг. Simple Smile

# 87
Здравейте МАЙ-чета!
Има ли и други като мен, които не пият никакви витамини? Препоръчаха ми витамин Д и понякога пия и фолиева, но това е. Чудя се, дали да не започна да приемам някакви комбинирани витамини?
И ако има някоя мама с изпитан крем против стрий, моля да сподели опит.
Хубав ден, момичета  Hug

# 88
Лале  на мен АГ кажа да ги спра сега ми предписа да пия боизин мама .

# 89
Лале_, аз не пия комбинирани витамини! Пия само фолиева и Вит.Ц. С предната бременност пих витамини и много кила качих, не казвам, че е задължително заради тях, но не мога да намеря друга конкретна причина!

Общи условия

Активация на акаунт