Отговори
# 630
Здравейте и от мен МАЙ-чета  Hug
Чета ви още от 1-та тема и ми се иска и аз да бъда част от вашата групичка   Party
Бременна съм с момченце в 17 седмица, с термин 29 май  Simple Smile

# 631
Тайга мина ли при зъболекаря?

И мен ме заболя зъб  Crossing Arms Първата бременност тежко я изкарах със зъбите, сега ходих преди да забременя нямаше проблеми. Сега ме боли един гадняр, смених зъболекаря обаче, тази не смее да ми сложи упойка (сега ми звъня, иска подпис от АГ че е разрешено да ми сложи), мен ме е страх без упойка... Не знам какво ще правим. Следобед ще се разберем като отида. Ама ме е страх, от упойката ме е страх, че каза че е с адреналин, без упойка ме е страх, че ми се препишква от болка като го докосна зъба с език, пък си представям от машинката Sad Уфф значи...  Cry

# 632
  • Варна
Мина, току-що се прибрах. Не извадихме целия зъб, само една мъничка частица от него махнахме, а с другото ще борим след няколко месеца. На мен не ми сложи упойка като упойка с игла, а само ме напръска локално.

Утре пак ме вика, от другата страна си имам чисто нов кариес. В края на август бях при него, така че това е съвсем прясна новина и за мен. Някой май солино точи запасите от калций Simple Smile

Доколкото съм чела, упойка в по-малко количество не вреди на бременни - разпитай го хубаво, защото и силна болка не е добре да търпиш. Дано измислите нещо.

# 633
 Nenni, добре дошла и приятно бременеене с нас  Hug
Ама, че хубава новина- току що се чух с една приятелка и тя ми се похвали, че ще става майска мама- термините ни са с 2 дни разлика! Simple Smile Сега ще я приканя да се присъедини към нас! Simple Smile

# 634
  • В градината...
Бла-бла, странно наистина  Thinking Ами то май като при нас - аз решавам за една жалба дали да взема 20 или 50 лв  Naughty

Nenni
, добре дошла. Моят термин е 28 май, близо сме  Peace

# 635
  • Варна
Здравейте, момичета. Днес минах на ЖК - бебенцето упорито вдигаше ту единия, ту другия крак пред важната област, накрая седна по турски и в крайна сметка не можа да се види пола Sad Ама нищо, следващия път.
Лошата новина е, че ще се наложи все пак да ми се прави серклаж. Гинеколожката е притеснена, че ми е мн къса шийката /каза 1 см!/ и не е затворена и пропуска. Иска да мина и аз втория БХС и да направя една контролна ФМ при Балев (това се прави за да се види дали всичко му е наред на бебето). Според нея всичко е наред, но каза за всеки случай да се види второ мнение, нали първия ми БХС даваше 1:540 за Даун, та да сме сигурни, че всичко е наред. И така, трябва да си избера дали Коледа или Нова година ще прекарам в болницата. 4 дни се стояло Sad Ако има мами, които да минали по този път ще се радвам да кажат две-три думи как е, че много се стресирах.... Да не говорим, че ММ заминава в командировка в чужбина за 3 месеца и дребното незнам кой ще го гледа, ще трябва да органзирам бабите ...

Оф, така се надявах да ми се размине, ама нейсе

# 636
   За лежането по гръб...странно, че и мен ме приболява кръста като полежа така. А от спането на страни наистина си ме наболяват бедрата от външната страна.
   Магнерота си го пия 3х1 (500) и май ще е така до края на бременността.
   Бебчето не го усещам. Май май съм дебелокожа или то е още мъничко. Нямам търпение и малко ме притеснява, че не усещам. Хем знам, че до 20 г.с. има време. И се улавям как ръцете са ми на корема. Хубавото е, че в събота съм на ФМ и дано се поуспокоя малко там.

# 637
Здравейте! Отдавна не съм се включвала ,но бях в едно такова депресивно състояние.Нашия татко пътува по корабите и го изпратихме началото на месеца,ще се връща чак за раждането.Чета ви често ,но не ми беше особенно разговорливо та ...сега вече се чувствам по-добре и се надявам да се включвам по често.
За спането по гръб на мен не ми е много удобно ,заболява ме гърбът и гръдния кош(което е странно).Иначе заспивам към 00:30 -01:00 и ставам по 4-5 пъти до тоалетна като имам чувството,че ще се изпусна а като отида по съвсем малко пускам.
Аз пия магнерот 2*1 и нош-па 3*1 ,имам болки около яйчниците ,според АГ имам по-чувствителна матка и за всеки случай ще си ги пия хапчетата.
Ритници и аз усещам вече доста упорити ,в началото беше все едно ми плува риба в корема ,а сега се усеща доста стряскащо ,като ритне и ме е гъдел и почвам да се смея ,странното е че реагира на звука на епилатор,прахосмукачка и народна музика.Онзи ден гледах сватба на която бяхме лятото и преобладаваха хора ,та като се разигра половин час след това не спря Simple Smile Съжалявам за дългия пост,но да се реваншивам за пропуснатите до сега Simple Smile

# 638
Благодаря ви за топлия прием! Много сте мили  Simple Smile Добре дошла и на Nenni.  Hug
Виждам, че има притеснени, които не усещат ритничета все още. Да кажа, че и аз съм така. Преди седмица усетих някакво пърхане в корема, точно както го описват в книгите, но не съм сигурна, че е бебчето. И на мен ръцете ми са все на корема и в очакване да изпитам нови усещания. Има време до 20-та г.с., така че се надявам скоро да се случи.

# 639
  • Варна
Май няма да мога да се уредя с час за Балев преди да вляза в болницата. Варненските мами кой друг бихте ми препоръчали? Балев ми каза да пробвам с Цонев, но и той чак на 30.12 преглежда...

# 640
Sweety, честити първи усещания, сега вече няма да има спирка, да знаеш Wink
Аз от както го усетих миналата седмица на 1000% и то с доста силничък ритник, си го усещам вече всеки ден по много пъти, че и през нощта вилнее като ставам да пишкам. ММ също вече убедено го усеща даже посочва къде точно.
Сигурна съм, че и погъделичкванията, които усещах преди това е бил моят юнак, просто аз не съм се усещала, че ме закача Simple Smile

P.S. Забравих да поздравя с добре дошли новите мами!!!
Аз утре съм на скрининг на органите на бебонко, много се вълнувам колко ли е порастнал за 16 дни от прегледа при Марков!!!

# 641
Здравейте мами Simple Smile
Виждам, че сте на най-различни теми, обаче искам да ви питам нещо, което ми казаха и честно казано не съм сигурна дали е вярно - та ако някоя от вас е наясно да се изкаже. Та става дума за следното - необходимо ли е задължително да се следя по ЗК, при условие, че ходя на частно (платено) и от там без проблеми ми издават всякакви документи - включително тези, които ще ми трябват при постъпване за раждане - направление 7, мисля беше, обменна карта и т.н ? Питам, защото ме наплашиха, че ще имам проблем при раждането, ако не съм се водила по ЗК - ама какъв е смисълът, не разбирам защо е необходимо?! Аз в петък ще питам и моето АГ, но исках и тук някой да сподели, ако знае нещо.
Благодаря ви предварително   bouquet

# 642
  • Варна
Защо да имаш проблеми? Аз също се следя в частна болница, единствено там. Знам, че в този случай преди самото раждане се взима направление от ЛЛ и толкова.
И все пак, ако не съм права и има някой по-запознат, на мен също ще ми е полезна информацията.

# 643
Няма проблем да се следите само на частно  Peace Казвам го категорично. Важно е само да имате всички изследвания - кръвна група, васерман, спин  Wink

И аз минах на зъболекаря, само брах страх. Оказа се просто джоб на венеца, който прави зъба по чувствителен  Rolling Eyes Да сменя Астерата с по силна паста. Отвори джоба. почисти го, ако все пак продължава тая болка, да й се обадя отново, ще отвори зъба, който според нея изглежда напълно здрав.

Аз усещам бебчо съвсем нежно, като на 3 пъти до сега, първия път беше дори някъде в 16г.с. и два пъти ей сега две поредни вечери ми се случва изведнъж много силно усещане, което прилича на ритник, но съм убедена че не е . Не знам какво е, нерв ли някакъв....или пък да е някакво по странно движение на бебчо. Да не говорим че обичайните "ритничета" ги усещам долу много ниско в ляво, а това е високо в дясно Simple Smile Снощи като ми се случи направо извиках, то ме стресна и чак е леко болезнено  Laughing Всякакви нови усещания ни чакат явно  Simple Smile

# 644
Здрaвейте мaми,aз пaк съм болнa,гърлото минa,сегa носa ми зaпушен,неиздържaм,слaгaм виброцил,несмятaм,че имa проблем някоя другa кaпкa.Aз още не знaя полa нa бебче,но зa себе си съм убеденa де Laughing .Усещaм го редовно,дори достa силно,целият ми корем се изтумбвa Simple Smile Megitoooo и моят мъж го нямa кaто твоят дълго..по 3-4 месецa но кaкво дa се прaви,сегa нaкрaя нa седмицaтa го чaкме с нетaрпениеее  Hug

Общи условия

Активация на акаунт