Отговори
# 645
Тайга, Mother of PrincesS - благодаря!  Hug
И аз мисля, че не би трябвало да е проблем при условие, че ми издават всички документи без проблем. Ще питам все пак и моето АГ, за всеки случай.

Иначе за спането - и мен ме болят бедрата и изобщо целите крака, но от няколко дни му хванах цаката - карам ММ да ми ги разтрива преди лягане и не са ме болели после през нощта Simple Smile
Бебето го усещам редовно през деня - когато се случва да се возя в метрото става много активно - може би му харесва Simple Smile

Добре дошли на новите мами, а болните- бързо оздравяване. Аз от около 3 седмици пия Биозин мама- по препоръка на АГ-то и засега съм доволна- чета и други бременни, че с него успяват да избегнат грипчета и вируси, така че се консултирайте с вашите АГ-та - сега за тези болнавите месеци е полезно да се приема Simple Smile + разбира се много плодове и зеленчуци Simple Smile
Много се разписах вече - хубава вечер от мен- аз от утре съм болничен Simple Smile Simple Smile  Party

# 646
  • Бургас
шийката ми я мери Троянчев, аз понеже започнах да ходя и при него през 2-3 седмици с нормален ехограф.
Оооо, супер  Peace предполагам, че и моята е мерил тогава, щото много неща мери, ама изпозабравих, какво беше. А, ако не, като ида следващия път при него ще го помоля да го направи  Peace

water_life Аз мисля, че съм чела някъде, че е задължително воденето на ЖК при лекар, който работи със здравната каса. Точно поради тази причина майки познати, които ходят на частно по принцип си имат и един лекар АГ по ЗК, за да нямат проблеми след това. Не мога обаче да кажа, каква точно е причината.  newsm78 А, и не съм сигурна, дали това не се е променило и дали все още е така Thinking

# 647
 Здравейте МАЙ - чета   bouquet Тъкмо се прибирам от ЖК и съм много развълнувана. Малката ни Точица е 184 грама. 95% е сигурно, че ще си имаме момченце  stork-boy Толкова силно риткаше с крачета, че се чудя как може да го усещам съвсем леко. Много се успокоих, като видях как си шава  newsm32 . Таткото дойде с мен и беше много щастлив. Другия месец ще пускаме изследвания. Спрях и желязото. В понеделник ще мина само за секрет и това е. Говорихме за втория скрининг, но доктора ми каза, че няма смисъм, тъй като съм млада и резултатите от първия са добри. Забравих да попитам за ФЕ и за 4Д преглед - дали са необходими.
 Да сме живи и здрави всички и през МАЙ да си гушкаме здравите бебенца  Hug

# 648
Привет момичета!

Добре дошли на новите попълнения в голямата ни майска дружинка! Hug

Аз не съм се следила по ЗК нито с предишната бременност нито сега. Няма никакъв проблем. Единствено с предната бременност ми искаха направление от ЛЛ за постъпване в болницата като раждах! Сега и това няма да ми искат, защото се следя в болницата (частна) където и ще раждам! Никой не може да ни задължи да се следим по ЗК, тя и без това гледа да се отърве от всякакви пациенти и плащания които се налагат  ooooh!

И моето АГ ми каза да пия Биозин Мама, защото много боледувам покрай градинските бацили на малкия. Ама аз съм скептична, че ще ми помогне, защото малкия го тъпча с какво ли не за имунитет и пак прихваща от градината!

# 649
  • София
И аз изобщо не се следя по ЗК, но смятам раждането да е в МД и се надявам да няма проблеми, ако имам направление от личния лекар.

Днес бях на ЖК и всичко е наред Simple Smile Само заради болките, които имам от време на време ми увеличи дозата на магнерота на 2х2 плюс диаспорал вечер, но каза, че е нормално заради разтягането, което е точно около 20та седмица. Изследвания ми каза да си пусна средата на януари преди следващия преглед, включително натоварване с глюкоза понеже в семейството ми има няколко случая на диабет и риска при мен е по-висок. Дължината на шийката ми я мери всеки път, но с вагинален ехограф.

borovinca, честити сини гащички! bebka, бързо оздравяване! И добре дошли на новите май-чета  Hug

# 650
  • София
Нашите болнични всеки месец ги носят на различна дата, но да... горе долу до 10ти.
Казаха ми, че няма значение, кога ще го занеса на работодателя, и без това там си висят, защото аз като го занеса на 10ти, а те ги занесат на 8ми минава цял месец.
Чух, че преди празниците ще ги изплатят, защото приключвали годината, но да видим.

sisipisi13, няма как да ти е 13см шийката, тя е обикновено около 3см.
Maria_Galabova, най-вероятно това обтягане са контракции, аз също ги усещам като се завъртя по гръб.

Вчера бяхме на кино, гледахме Богове и Царе и там бяха едни битки, едни викове, това бебе не спря да се мята милото от страх Grinning Много беше силен звука Simple Smile))
Иначе, както казах от миналата сряда се разшава, вече го усещам поняколко пъти на ден Simple Smile То се мести, най-често е в дясно Simple Smile

Не е задължително да ходите на втора ЖК, но защо пък не? И без това с нетърпение си чакате прегледите, вярно, че не всеки път са с ултразвук, но пак си е хубаво да отидете. И направления за изследванията ще ви дават.

# 651
И моята ЖК не е по здравна каса, но от медицинския център си получавам болничните, регистрирана съм там като бременна и не мисля, че би трябвало да има проблем. А миналата Б ходех и на ЖК по ЗК за да ми дават болнични от там, но за раждането пак ми искаха талон от ЛЛ. Ще питам доки следващия път ако не забравя.
vitaminka и на мен ми се случи подобно нещо като бяхме на кино. Не зная дали ще ходим пак до раждането.

# 652
  • burgas
Ники, кажи му, защото не я мери по принцип. Аз шматката от вълнение последния път забравих, тръгнахме и ММ ме пита в колата вече как е шийката хаха и се връщахме. И аз до колкото зная е около 4см нормално.
Ох добре за магнерота  Simple Smile

# 653
Нашите болнични всеки месец ги носят на различна дата, но да... горе долу до 10ти.
Казаха ми, че няма значение, кога ще го занеса на работодателя, и без това там си висят, защото аз като го занеса на 10ти, а те ги занесат на 8ми минава цял месец.
Чух, че преди празниците ще ги изплатят, защото приключвали годината, но да видим.

sisipisi13, няма как да ти е 13см шийката, тя е обикновено около 3см.
Maria_Galabova, най-вероятно това обтягане са контракции, аз също ги усещам като се завъртя по гръб.

Вчера бяхме на кино, гледахме Богове и Царе и там бяха едни битки, едни викове, това бебе не спря да се мята милото от страх Grinning Много беше силен звука Simple Smile))
Иначе, както казах от миналата сряда се разшава, вече го усещам поняколко пъти на ден Simple Smile То се мести, най-често е в дясно Simple Smile

Не е задължително да ходите на втора ЖК, но защо пък не? И без това с нетърпение си чакате прегледите, вярно, че не всеки път са с ултразвук, но пак си е хубаво да отидете. И направления за изследванията ще ви дават.
   Хм....пише,че е попринцип 30,40 мм(3,4 см) шийката!Е тогава кво е тва 13 дето ми го пише???

# 654
Здрасти!
Днес ходихме на жк.Мериха  ми кръвното. Провери ми урината и ме пита как съм Обяснява ми се да пия повече вода  . Следващия преглед е чак март .Написа ми бележка,че мога да пътувам за всеки случай.!Понеже януари ще си ходя до Бг за 3 седмици.
свеки  ще идва да гледа сина ни. Незнам как ще издържа без детето.

# 655
Ех, Vitaminka, да си знаела по- рано, че бебчето ти обича да ходи на кино, щеше да не пропускаш прожекции  Wink Ами аз като се канех тия дни за 9D... Една приятелка се хвана за главата, само като разбра, че  ми е хрумнало Grinning

# 656
Добро утро!  Hug
Охх имам още 2 работни дни и съм официално в почивка, та чааак до 5.01  Party

Добавих момичетата, които ми писаха на лично и ако има някой, който иска да бъде добавен на първата страничка, да ми пише на ЛС!!

# 657
Здравейте май-чета!
Надявам се да не сте ме забравили.. Hug

Ние сме добре, борим се... контракции, отлепвания.... от всичко по малко.

Добре дошли на новите момичета!   bouquet
Честито на разбралите пола!   bouquet
Ии честито на движещите се... Hug  bouquet

На 24 ще ме пуснат за празниците, Суити ви беше казала, че съм си вкъщи, но отново се почнаха с пробмелите и отново си релаксирам в болничната стая...  Crossing Arms

ГУШКАМ СИ ВИ ВСИЧКИ!  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 658
  • В градината...
Ние пък си нямаме кино, тъй че няма опасност за бебка  Mr. Green

Хм, на женската консултация даже не са ми споменавали за мерене на шийка  Thinking Много обичам да се заяждам с нея и следващия път като отида, ще й тръсна резултата от прегледа в Сф.

Цвете, дръжте се  Hug

# 659
Цвете Hug

Сетих се, че преди време бях чела статия за София Лорен, как била изкарала и двете си бременности на легло по 9 месеца, за да си задържи децата! По някога чак ми става тъпо, че се оплаквам, че ходя на работа и имам още куп задължения после като се прибера...

Sabrina_, , сигурна ли си Simple Smile

Аз в неделя ще ходя на 3Д, филмът е дълъг 3 часа! Попринцип трудно издържам 3Д, а сега и бременна ще видим........със сигурност поне 2 пъти ще излизам до тоалетна Simple Smile

Днес никак не ми се работи, ама ще трябва да се понапъна още малко  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт