Отговори
# 615
  • Бургас
И аз се чувствам много тромава, и при обръщането изпитвам известни затруднения....   261uu
Спя или на ляво, или на дясно. Много странно, е че когато легна по гръб веднага почва да ми става едно такова на корема, като стягане. Нямам идея какво е. Не боли. Но е леко дискомфортно. От известно време усещам натоварване и в гърба, не много силно, но предполагам, че с напредване на месеците ще става по зле. Като цяло се чувствам добре. От днес спирам утрогестана и лекинко ми е притеснено. Дано няма отражение  Praynig

# 616
Light power, не помня кой беше писал за сладоледа, но го запомних - ванилов  Simple Smile

супер, ще се купува, то е ясно Joy

# 617
Аз пък си полягвам и по гръб, спя най-вече настрани (на ляво и дясно, въртя се през нощта) но обожавам да се протегна хууубавко и да си легна по гръб по някое време към сутрешните часове. Не съм забелязала да ми е неудобно. Това с вената не е ли отживелица?
http://www.graziaonline.bg/v12374/mitove-i-legendi-za-bremenosta.html
Една статия, която някоя от мамите постна в началото.

Последна редакция: вт, 16 дек 2014, 22:44 от Aphrodivina

# 618
И на мен ми е много добре по гръб. Предишната Б до края нямах проблем с лежането по гръб. По скоро ме беше страх да не навредя на бебка и се въртях.

# 619
Татяна, знам, че парите не са най-важното, но искам да купим тази кола, и много пари ще отлетят накуп януари, та затова ще устискам още месец!

Аз много често се будя по гръб, не знам колко време съм спала така, но си спомням, че после като натежи шкембето е доста некомфортно по гръб, сигурно няма да ми се случва много!

# 620
Спането по гръб изключително много ми натоварва кръста, вечер понякога се будя точно в тази поза и ми е много кофти, докато се обърна и ми поотмине. Щях да питам, има ли някой, който вече го болят бедрата от външната страна от лежането настрани? Направо ми е кошмарно това, предния път изтърпях месец-два, но от тук нататък още 4 месеца ми се струва абсолютна трагедия..  Cry
Обръщане, ставане, обуване на чорапи и ботуши, тези дейности вече ми костват твърде много усилия, наистина се чувствам като бременна поне в седмия, не искам само да се жалвам, обаче изпадам в ужас като си помисля какво ме чака.. Дано да ги донося тези бебета до деветия месец, да си ги изгледам живи и здрави, и вече ще чакам внуци  Laughing

# 621
  • burgas
Добре дошли на новите мами  Hug
И аз съм така с обръщането, направо имам чувството че ще ми се скъса кожата, но от вътре хахах, бедрата не са ме боляли, но си спя с възглавница между краката от самото начало. На ЖК акушерката ми каза, че доста ще започне да ми тежи към 6-7мес, защото съм много ситна 157см Simple Smile
Суити честити движения, сега започва готиното Simple Smile на мен вече ми се вижда на корема като мърда  Heart Eyes много е мило
Алия си бременее и хубавее  smile3503
Ники и аз като спирах дуфастона много се притеснявах, но като го спираш по схема няма страшно  Hug , шийката ми я мери Троянчев, аз понеже започнах да ходя и при него през 2-3 седмици с нормален ехограф. А на ФМ в МД Варна, като попитах 2 седмици след серклаж дали може да се измери шийката с ехографа ми каза НЕ, останах потресена, защото се бях информирала доста и зная че може и с вагинален и с коремен.
Хаха и аз днес се уссетих че ми е трудно с чорапите  Laughing
Абе мацки сега в четвъртък влизам в 22г.с. по табличката на първа страница това е 6 месец, нали? Искам да ви попитам някоя от вас приема ли магнерот, защото на мен АГ ми каза да го пия 3х2,без да ми уточни нищо, но чак сега случайно в аптеката разбрах че има 250мг и 500мг, а моят е 500 и се шашнах да не би да съм предозирала нещо? Направо тези лекари.... Незная при колко още да ходя едновременно, имам чувството че ние сме длъжни да знаем всичко   #Cussing out

# 622
Галка, и аз пия магнерот по тази схема 3х2 но съм срещала само 500 в аптеките. Инъче има различни разфасовки /от към бройка табл. в кутия. /

# 623
  • в ябълковата градина
Магнерот има само от 500 мг и аз също го пия по схема 3х2.

# 624
  • София
Здравейте!
И аз пия Магнерот 500, 2 седмици го пих 3х2 и после ми го намалиха 3х1.

# 625
Добро утро Simple Smile
Аз, в повечето случаи заспивам все наляво и макар, че позата ми е адски неудобна, понякога се събуждам така чак на сутринта. В нашето легло е доста пренаселено и аз, щастливката съм по средата- от едната страна е малкото, от което все пазя корема, а от другата- ММ, който много обича да се залепя за мен, така че да не мога да мръдна... Grinning Но, като заговорихте за възглавници, осени ме идеята да изровя обиколника от бебешкото легло на каката- той е дълъг и пухкав и май ще ми свърши много хубава работа Simple Smile
 Ммм, да, да- сладоледа е ванилов, дано да ви помогне! Аз, за съжаление, съм тежък случай и навярно, след като родя ще се наложи да посещавам сбирки на " Анонимните консуматори на сода" Grinning
Мен понякога много неприятно ме заболява корема, понякога дори пронизващо,  убедена съм, че е от червата, с този мой нередовен стомах... Много сттанно, но контракции забелязах, че имам когато пия тъмна бира... Да, си призная, на няколко пъти прегреших... С червено винце. Само, че мм го прави с лимонадка, така че въобще не е силно Wink

# 626
  • София

А някоя мама вече правила ли е фетална ехокардиография? На мен вече доцентката от ФМ ми препоръча да я направя тези седмици, ще видим сега АГ дали ще ме изпрати за такова изследване/ говорейки за пари, май и то не е от евтините/.

Аз бях в понеделник на ФЕ. Прегледа струваше 20 лв. без направление. Изключително доволна съм от лекаря, много обстойно огледа сърчицето и всички кръвоносни съдове на бебчо. Прегледа продължи повече от час, защото бебчо много шаваше, а лекаря искаше да е сигурен във всичко.

И сега се чудя как може преглед повече от час, който е изключително детайлен, да струва 20 лв., а ФМ (без да я омаловажавам) да струва 100 лв.

# 627
Здравейте дами . Аз отивам на лекция да по слушам малко.
dudunski и аз бях така и и ми се смееха ,ама сега стискам зъби но живот и здраве ММ като почне да взима пари и той до година ще се оправим .На мен ми беше заради премията ,като ме убедиха че ще си я взема ,и да не се мъча ,ако работата позволява и не тежка като моята си стой .
Ех че ме ядосаха от нои на ММ болничния е готов а почнаха да го гледат по късно а моя още го гледат  #2gunfire #2gunfire

# 628
Добро утро, коремчета!
Днес съм почивка и ще се възползвам от възможността да ви се наслаждавам цял ден!

Благодаря ви момичета и на мен ми стана мило, вече си мислех, че има нещо щом само аз не я усещам...

Другата седмица съм на ЖК.. и вече нямам търпение! 

# 629
Seagirl, този пост все едно аз съм го писала  Rolling Eyes

И аз се чувствам по същия начин, направо едвам си влача краката, все едно имам постоянна мускулна треска и вечно изморена. Не искам постоянно да се опаквам, но това е положението, вкъщи вече никой не ми обръща внимание Sad

За вдигането на тежко - на мен вчера ми се наложи да нося акумулатор от един сервиз до колата, стана ми неудобно да моля някой  ooooh!

Аз вече също усещам бебка - май съм последна във форума, но съм много щастлива  Kissing Heart

Общи условия

Активация на акаунт