СЕДМИ КЛАС - тема 58

• 69 623
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
Може ли да ме подсетите за коя основна задача става въпрос в 24-та задача?

за ъглополовящи в триъгълник
ето картинка от пощата /не помня кой я е правил/

Скрит текст:

Но, да се има предвид, че тази основна задача трябва да се докаже, а не да се ползва ей така.
Т.е. всички основни задачи се доказват.

# 61
  • Варна
dundi, според мен основната задача по-горе се доказва, само ако става въпрос за зад.от втори модул/ както е в случая/.  Мисля,че ако е от първи модул, може да се ползва наготово при зад. с избираем отговор. newsm78

# 62
  • София
dundi, според мен основната задача по-горе се доказва, само ако става въпрос за зад.от втори модул/ както е в случая/.  Мисля,че ако е от първи модул, може да се ползва наготово при зад. с избираем отговор. newsm78

Точно така. Идеята е с познаването и прилагането на ОЗ да се спести ценно време в първи модул, където така или иначе никой не проверява как ученикът е стигнал до верния  като буква отговор. Доказателството на  ОЗ обаче  е задължително в задача с разписване от 2 модул. Изводът е, че детето следва да я знае и като твърдение(формулка), което директно да приложи, но и като доказателство, което да разпише като стъпка от решението  на геометричната задача във 2 модул.

# 63
благодаря за пояснението. Не бях чувала за тази пиеса.

# 64
  • Пловдив

Аз си мислех, че е логично. Все пак в първи модул задачи не се разписват. А и цитираният пример е от втори.

ra2
то не е пиеса, а е цял репертоар, репетиран с години.  Grinning

Днес класна по БЕЛ, петък 5 и 6 час, втора смяна  Cry

# 65
  • нейде там, където ....
Благодаря за пояснението за основните задачи. Решавахме ги наскоро, не бях сигурна дали и как могат да се използват.

Имахме родителска среща снощи. Нашият младЕж се е записал на всички, без биология и чужди езици. Няма лошо, но на 20-ти е сложно. От 9 е олимпиадата по математика, от 14 - олимпиадата по география. Добре, че са на едно място. Попитах го дали няма да е по-добре да редуцира списъка, защото така ще остане почти без почивки. Отговори ми "Това проблем ли е?" Не ми остава нищо друго, освен да го подкрепя. Ще направя абонамент в ucha.se и ще помагам, колкото мога, при поискване.

# 66
  • София
Здравейте, момичета Simple Smile
Имам два въпроса. Какво е ОЗ? Как се разбира, кое се доказва и кое може се използва на готово?

И още един въпрос - с училищни познания по математика (2-3 часа седмично) има ли смисъл да се ходи на олимпиада? Учителката на моя син настоява да отиде, а според мен е абсолютно безсмислено. Няма откъде да се подготвя, защото формата за 7кл е изменен, няма време да се подготви. С училищната подготовка ще се справи едва-едва с първите 2 задачи, ако трудността е като на другите класове. На всичкото отгоре е на курс в събота, на 20. Какво би спечелил от тази олимпиада?

# 67
  • Пловдив
ОЗ е основна задача. В пощата ги има.
ganis може да даде най-точен отговор, но ако не греша, без доказване могат да се ползват теоремите от учебника.
другото се доказва, иначе не се присъждат пълен брой точки.

# 68
dundi, колко теми имахте за класната , нашите са 6 , девойката пише втората в момента, кога ще сколаса не знам .Нашата класна е на 16.12.Много бавно работят по БЕЛ още са на 3-та глава на "Немили - недраги".На Рилски е объркала точно това , което не са учили и няма как да и се сърдя.Госпожите по история, и по география са я записали на олимпиада.

# 69
  • Пловдив
 diamondlady - темите са 4. Погледнах в тетрадката. Дадени са им основните неща. Трябваше да си ги структурират. Но моята ползва и допълнителни материали.
Скрит текст:
виж в пощата на курса. има 154 стр събрани разработки за "Немили-недраги" може да си помогне по някакъв начин
Ще видим днес какви ще ги свърши.
По литература захванаха "Една българка". По български се забавляват вече със свършен и несвършен вид на глагола.  Mr. Green Моята също е оплескала част от литературните въпроси на състезанието. -10 т. е само от теста. И тезата й не е за 5 т. Та очаквам резултат от 52-53 т., което никак не ме задоволява. Ще трябва да понавакса малко през ваканцията. Предполагам, че отново ще имат стабилна домашна по математика, та ще видим колко ще празнуваме и колко ще се учи.

Снощи я проверих как се справя с текстовите задачи. Решаването през ваканцията си е заслужавало. Като гледам до края на другата седмица може и да приключат и с този дял /вчера бяха на задачи за движение/,

# 70
  • София
ОЗ е основна задача. В пощата ги има.
ganis може да даде най-точен отговор, но ако не греша, без доказване могат да се ползват теоремите от учебника.
другото се доказва, иначе не се присъждат пълен брой точки.

Ясно. Благодаря, Дънди   bouquet

Моят вече мина баба Илийца и борбата с кола в училище. Много са напред по литература. Надявах се курсът да му помага за материала в училище, но те препускат. В школата още са на Немили недраги.

# 71
Щерката ме зарадва отново - има 51 т. на IMAS.
На 9 място е при седмокласниците за София, първа при момичетата.
Можеше и много по-добре, но не е учила някои от задачите - темата беше обща за 7 и 8 клас и пет-шест  задачи въобще ги е зарязала, били са от материал, непознат за нея.
Много се зарадвах на това, че е решила две от последните пет задачи, които носят по 6 т. Те са с отворен отговор, т.е. няма как да се налучкат, както предните 20, които са с избираем.
За това състезание се готви съвсем сама, аз само й разпечатих задачите на английски от предните състезания.
А декември са състезание до състезание, утре е на Салабашев, другата седмица на КМС, по-другата на олимпиада, просто няма никакво време за подготовка. Защо са наблъскани така турнирите, за мен е загадка.

Последна редакция: пт, 05 дек 2014, 16:15 от Анонимен

# 72
Жасмин, браво на детето , все така да те радва!
dundi, благодаря! Ще и ги принтирам  дано се справи.

Последна редакция: пт, 05 дек 2014, 15:30 от diamondlady

# 73
diamondlady, благодаря! Дано задържи така нивото!

# 74
  • Пловдив
Жасмин, браво на детето , все така да те радва!
dundi, благодаря! Ще и ги принтирам  дано се справи.

Не си подценявай детето. Моят дзвер се справи доста прилично, че е джаста-праста. А твоето, дето е съвестно, няма начин да не ги разработи тези теми. Зорът е да направи първата, някой да погледне дали е на прав път или да сравни с нещо готово, после другите стават по-лесно.

Общи условия

Активация на акаунт