СЕДМИ КЛАС - тема 58

• 69 627
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Излязоха резултатите от ПИ в СМГ www.smg.bg   Hug

# 76
  • Варна
Да попитам тези,които утре са на пробен във Вектор - откъде е входът на ОУ Д.Дебелянов?

# 77
  • Варна
Да попитам тези,които утре са на пробен във Вектор - откъде е входът на ОУ Д.Дебелянов?
Детето каза, че входът е откъм Вектор, т. е откъм Аспарухово. Поне миналата година оттам е влизала за пробен в училището.

# 78
Излязоха резултатите от ПИ в СМГ www.smg.bg   Hug

Най-добрите състезатели - Иво Петров и Ханг Хоанг Та не са с най-високи резултати, май често се случва това противоречие, като стане въпрос за бакалски задачи. На челните 2 места - момичета.
Но ме заинтригувахте с тези пробни изпити, ще я запиша и дъщеря ми за някой от следващите в СМГ, само да разбера кога са.

# 79
Погледнах последните 2 страници и останах с впечатление, че класната по БЕЛ, която предстои за всички ученици, ще е върху съчинение-разсъждение. Моите ученици също имат скоро класна, но всички ще правят преразказ от името на неутрален разказвач. Такава подготовка правим вече с тях. Съчинението е игнорирано от учителите като гледам, а и досега не са правили такова дори за домашна. Shocked Иначе им е предаван този материал и са писали доста обширни планове. Само информативно бих казала...

# 80
  • нейде там, където ....
При нас класната работа ще е разделена на две отделни части - тест по български език и две тези по литература. Правили са поне две по-обширни съчинения и два пъти тези - за домашна работа.

# 81
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Погледнах последните 2 страници и останах с впечатление, че класната по БЕЛ, която предстои за всички ученици, ще е върху съчинение-разсъждение. Моите ученици също имат скоро класна, но всички ще правят преразказ от името на неутрален разказвач. Такава подготовка правим вече с тях. Съчинението е игнорирано от учителите като гледам, а и досега не са правили такова дори за домашна. Shocked Иначе им е предаван този материал и са писали доста обширни планове. Само информативно бих казала...

При нас "класното"  ще бъде -трансформиращ преразказ, от неутрален разказвач по непознат текст. По писмени правиха преди една седмица съчинение-разсъждение по първа глава на " Немили-недраги", доста обширна тема и детето каза, че на никого  не му е стигнало времето да довърши темата.

# 82
  • sf
При нас нищо ново, учи уж, ходи на уроци по математика и български от време на време, тренира и не спира да мрънка колко тежък е живота  hahaha

# 83
Днес щерката се яви на Салабашев. Решила е всички задачи, освен 14-та, за N-ъгълник, който трябва да се разреже на 2012 геометрични фигури. Не знам дали другите са й верни, класирането ще покаже. Тя мисли, че ги е решила вярно, само за 10-та се колебае, но аз не мога да я реша и тъна в догадки.

Ето я тази 10 задача:
"Квадрат 8х8 е разделен на 64 клетки 1х1. Разглеждаме покритията на квадрата с черни и бели равнобедрени правоъгълни триъгълника. Едно покритие се нарича правилно, ако всеки два триъгълника с обща страна са с различен цвят. Колко са правилните покрития?

А) 2^16
Б) 2^8
В) 2
Г) 2^64

Тя е отговорила Б)

Последна редакция: сб, 06 дек 2014, 14:05 от Анонимен

# 84
Честит Никулден на всички! Hug
Резултат от  ПИ на СМГ- от 257 явили се ние сме на 36-то място. Предстои ни КМС.

# 85
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Днес щерката се яви на Салабашев. Решила е всички задачи, освен 14-та, за N-ъгълник, който трябва да се разреже на 2012 геометрични фигури. Не знам дали другите са й верни, класирането ще покаже. Тя мисли, че ги е решила вярно, само за 10-та се колебае, но аз не мога да я реша и тъна в догадки.

Ето я тази 10 задача:
"Квадрат 8х8 е разделен на 64 клетки 1х1. Разглеждаме покритията на квадрата с черни и бели равнобедрени правоъгълни триъгълника. Едно покритие се нарича правилно, ако всеки два триъгълника с обща страна са с различен цвят. Колко са правилните покрития?

А) 2^16
Б) 2^8
В) 2
Г) 2^64

Тя е отговорила Б)

Според други състезатели отговора е А, Яни също е написал Б. Между другото 14 му е решена- отговор 3.  Очакваме 57 т.от 60 възможни

# 86
Според други състезатели отговора е А, Яни също е написал Б. Между другото 14 му е решена- отговор 3.  Очакваме 57 т.от 60 възможни

Браво на него!  Simple Smile

Щерката ще има 51 т. (заради 10-та и 14-та задача) Което е супер за нея, миналата година на Салабашев имаше едва 24 точки.

Сега гледах:
- на СМТ мин.г. е имала 44 т., тази година има 66 т. (на 6 място е);
- на ЧХ мин.г е имала 97 т., тази година има 127 т. (на 20 място е).
На Хитър Петър се яви за сефте тази година и се класира на 12 място.
На IMAS пак за сефте и е на 9 място за седмокласниците от София.

Общо взето, на всички турнири тази година е два пъти по-добре.

Последна редакция: сб, 06 дек 2014, 20:11 от Анонимен

# 87
  • Варна
Браво на състезателите!

Аз да докладвам - в пощата съм качила днешния първи модул на пробния по БЕЛ във Вектор. Прераказът е бил - Вълшебните камбани, сега издирвам текста,за да го кача и него. newsm78

# 88
Поздравления за състезателите!!!Възхищавам се на мотивацията им!

# 89
  • Пловдив
Ън, не знам от кои училища са твоите ученици, класната на нашите мина в петък - съчинение-разсъждение върху 5-та глава от Немили-недраги. Следват си стриктно програмата.
За домашна имат преразказ на 5-та глава от името на Бръчков. Та утре ще мъчи и това.
Другата седмица ще правят контролна по МАТ на текстовите задачи.

Общи условия

Активация на акаунт