Ето, не остана вече, първа Коледа очаква с трепет ЮНСКОТО човече - 8

• 31 554
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
Утре започвам захранването   Peace  Знае ли някой кърма от фризера от август мога ли да давам? Малко бързам сега, после ще пиша как мина консултацията днеска.

# 211
..можеш да даваш кърма от август  Peace

# 212
Chilimura кърмата може да се съхранява до 6 месеца във фризера

Мусле, не е ли много ударно всеки ден месо, че и жълтък?

# 213
Браво Мусле, голям мъж си гледаш  Hug. Благодаря за схемата, педи ми беше казала за жълтък, като заместя и второ ядене с каша, така че май и аз ще прибягна към него от следващата седмица, обаче не запомних всичко, защото бебе ли да обличам след ваксина, да я държа ли, да ги слушам ли  Laughing.
Гаги, ами то си пише, че кашата е "обогатена" с витамини. Аз го разбирам, че са добавени, а не се съдържат в ориза, затова ако си правиш домашна каша от ориз, няма да има всички полезни неща в нея, може и да греша Peace

Последна редакция: вт, 09 дек 2014, 22:43 от Elsi86

# 214
Гаги всички каши са полезни  макар и с леко вариращ състав на полезните съставки.Да готовите са допълнително обогатени, но домашните също съдържат същите полезни съставки,но в други количества.
Ето инфо, но е доста подробно и обхваща всички зърнени храни. http://bonduelle.bg/cooking/tbd-new-tabels-of-caloric-nutritient … rnenite-produkti/

# 215
При Петър морковът даде реакция и бяхме спрели захранването. Не знам защо го бутат при първите храни, като прави реакция при толкова много деца  Rolling Eyes Според нашата педиатърка нова храна може да се въвежда на 2 дни, ако в семейството няма фамилна обремененост с алергии. При непоносимост към храна тя се проявява веднага и не е нужно да чакаш 5 дни, или повече. При нас се събират мжду 3-5 дни с новите храни, защото въвеждам и плодове и зеленчуци, и каша.

За жълтъка, и кивито има доста писано в съветите на Косе Босе. Аз на толкова ранен етап не бих дала. Другото е, че се редуват и не с дава всеки ден месо, но всеки си знае  Peace

Анкетата ще я пропусна, че ние до 6-те месеца ще сме в нова тема  Laughing

# 216
Мерси за отговора за кърмата. Така. Сега ми е по-спокойно. Елена е вече 71см. и 8600гр. Голяма мома. Педиатърката каза вече да започвам да и тренирам краката, като я държа изправена да се опира леко на крачета, че да се сети, че има крака, понеже тя сега като е по корем и хич не ги ползва по никакъв начин. Та време било. Вие какво мислите за бънджи? Тя каза, че може да взема, но не знам до колко е ок...чувала съм различни мнения. За захранването - започвам утре с картоф. След седмица към него започвам да прибавям морков и така за два дена. На мене ми се виждат малко, поне 3 дена ще е. Също нещо което не знаех. Може да слагам малко магданоз, копър или целина....забравих да спомена, че ще си правя кашите. Та изненадах се за подправките, но тя ми обясни, че освен подправка това са и източници на витамин Ц. Към края на месеца каза, че може да добавям съвсем малко масълце, колкото за вкус. Каза, че в купешките имало. Тя въобще май не им е фен. Каза, че е по-добре да се приготвят храните.... е и аз предпочитам домашна лютеница   Mr. Green Също каза, че глутена може да се вкарва след 6 месец. Може да се прави пюре със зърнена култура, каквато си избера. Изненадах се, но мисля да почакам с глутена още малко. Иначе трябва да слагам Ам в пюрето ако не мога да изцедя кърма, но хич не ми се иска. Стискайте палци да успея с ел. помпата. Иначе АМ дори не знам как се прави. Не съм купувала, дори не знам марките. Дано не се наложи. Дадох пълен отчет, ако се сетя нещо ще пиша

# 217
  • София
chillimura,
Аз в пюретата не слагам нито кьрма, нито АМ. След пюрето си цока колкото иска.
Ама верно голяма мома имаш. Heart Eyesш

# 218
В купешките пюрета има рапично олио, но не и масло  Peace

# 219
Не знам, защо толкова всички настръхват, като стане дума за добавка на АМ към храната!? Но всеки си знае, вероятно повече от 50% от бебетата са на АМ ( мое мнение ). Chilimura , след като не искаш да слагаш АМ, и щом ти ще си правиш пюретата, можеш да разреждаш с бульончето, в което са вряли зеленчуците  Peace
Да си призная не съм си правила сметка толкова рано да вкарам месо, но мисля че е по-добре месо, отколкото Малтофер ( както ЛЛ реши, като мярка). Хемоглобина му е 106. Имам доверие на частното ни педи, за това ще я послушам. Аз докато бях бременна, никак ама никак месото не ми се нравеше, ядях го насила, дано това няма общо с предпочитанията на детето  към храните  Thinking

# 220
И аз това се чудя Мусле, като се чуе за АМ, все едно отрова даваш  newsm78. Не искам да обидя някой, просто споделям на глас мислите си - ако може бебето да е само на кърма е страхотно, ама, ако не и добавяш АМ няма да се свърши света. Чела съм, че и едно-две кърмения са достатъчни на ден за имунитета на бебчо. Ама пак казвам- това са мой разсъждения  Peace Hug
Аз нещо се вдъхнових за коледни мъфини и сладки   Crazy. Има ли други като мен  Heart Eyes

# 221
Елси, и аз имам мераци за коледни вкусотийки, но малчо е на мнение, че след като не може да ги яде още, няма да остави мама да прави нищо др освен да се занимава с него  Mr. Green
Хора чудя се дали ще ми остане достатъчно кръв в тялото, че да мърдам  Rolling Eyes Имам предвид, че вече ми дойде цикъла и то е страшно! А през нощта ставам да се цедя, но тая нощ след 40мин цедене с ел.помпа, успях едва 20мл. А до момента нощем минимум 120мл цедях - вероятно е свързано с цикъла  Thinking

# 222
  • Пловдив
Не знам, защо толкова всички настръхват, като стане дума за добавка на АМ към храната!? Но всеки си знае, вероятно повече от 50% от бебетата са на АМ ( мое мнение ).

Мусле, аз уж в сравнително голям град живея, ама като опитам да преброя майките в парка / в обкръжението ми , които кърмят стигам до 3. А на АМ.....пръстите  не ми стигат.
В България кърменето не е на почит, не ме нападайте ние с малчо още се кърмим  Simple Smile baby_neutral baby_neutral

# 223
И мене ме е обхванало Коледното настроение, украсих къщата, остана ми само елхата. Възползвам се от преди обедния сън на Ивка да изчистя вкъщи, а през следобедния й сън приготвям сладки. Вече приготвих меденки, едни други дребни сладки и локумки, но последните вече ги изядохме, та ще повторя + още 3-4 вида съм наумила. Само украсата на самите сладки ще оставя за броени дни преди Коледа. И подаръците вече съм приготвила за всички. Май май остава само да чакаме празника  Simple Smile

Първият път като ми дойде след раждането и при мене беше страшно, доста продължителен и обилен цикъл беше.

# 224
...абе то и аз кърмя, но вечер дохранвам с АМ за да не е гладно детето и да спи спокойно цялата нощ, а пък и аз като се наспивам нощта- съм по-пълноценна през деня  Peace Споделям мнението на Мики, че по-добре АМ, отколкото да се рискува с КМ..., все пак е направено точно за бебета, както и кашите и пюретата! Просто изказвам мнение, не го правя за да влизам в спор с някой  Hug

Общи условия

Активация на акаунт