Ето, не остана вече, първа Коледа очаква с трепет ЮНСКОТО човече - 8

• 31 419
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте!
Приятни почивни дни и по-дълги разходки в това хубаво време.  Hug
ротока, с теб сме.  Peace

# 691
Ротока, здравей    bouquet   Как да не те помним. Трудно ти е доста май. Стискам палци скоро да се пооправят нещата при тебе и болките да отминат. Не можеш ли да си вземеш детегледачка да ти помогне малко.
Елси, ми един месец беше само на зеленчуци и сега и дойде реда на кашата.... знам ли, то схеми всякакви. Иначе, да дооточних, захранвам на следобедното хранене. Ориза за сега се приема добре с АМ, но днеска ми прави впечатление как акото е вече згъстенооо.... да но не запече

# 692
Ротока, помниюм те, както казаха момичетата  Simple Smile
Дано бързо се нормализират нещата!
Вие за първи път ли сте в Норвегия? Ако можеш все пак излизайте за малко. Така може да завържеш познанства и да имаш компания.
Във форума има теми по държави, виж за Норвегия Simple Smile

# 693
  • Пловдив
в Норвегия народопсихологията е съвсем различна от тукашната, там не се завързват запознанства между майките в паркове и по детски площадки, животът е по-суров, но се и живее по-стойностно може би, това от поглед на мои близки Rolling Eyes Simple Smile
Ротока, имам особен сантимент към тази държава, вкючвай се с разкази от там, дано скоро посвикнете с тамошния ритъм Hug

# 694
Ротока добре дошла  Hug  Пожелавам ти новата година да бъде много по-добра от старата и да сте здрави най-вече, а с другото ще се справите.
Елси, аз пък към момента съм заместила само следобедното хранене, защото с обедните пюрета не всеки ден м се получават нещата за цяла порция. А бързах поне едно да заместя, защото кърмата много ми намаля.
Е да се похваля и аз, след 4 месеца мъки, вече ни се показа едното зъбче, но това не значи, че е станал по-спокоен   Mr. Green
От месните пюрета, вече съм дала пиле, пуйка и заек. Утре ще дам и телешко, а после ми е ред на риба. Някой купувал ли е пюре с риба?...сигурно са голяма гадост! Дали да го мъча-или да изчакам  Thinking

# 695
  • Пловдив
Мусленце, и аз въведох тези видове месо, като сме напред и с телешкото, само рибата не съм предложила още, купила съм, но я отлагам, че нали се води по-силен алерген, а и ме притеснява, че това хапване с пюренцето ми е комбинирано с АМ и съчетанието на риба с мляко ме стресира, наскоро се замислих, то е АМ, ама все пак Thinking иначе са главно със сьомга рибните пюренца, има някакво с филе от треска от Аляска на хип мярнах, но е за 6 + месеца, а моите момчета не си падат по по-едро смляното, казаха ми, че Ганчев имали и с хек. Не съм ги отваряла все още рибните пюрета, та не мога да кажа за какво иде реч, но много обичам сьомга, та си мисля, че няма да ми се стори такава гадост, на мен де, на децата не знам, то аз и спанак обичам, ама днес що стискане на усти видях при предложен спанак Laughing
иначе ние сме си твърдо на 5 хранения Simple Smile

# 696
valentina_pl знам, че не си влизаш в профила Simple Smile , затова ти пиша тук. Много съжалявам, че нещата при вас се развиват по такъв начин. Надявам се вече да си се свързала с ЛЛЛ и да са ти дали някакви насоки (и АДЕКВАТНИ съвети) . Хубаво е, че сте се кърмили и си проявила упоритост и търпение, но и АМ не е края на света! и няма нищо лошо. Предполагам, че вече си пробвала всичко за което си се сетила, но все пак - помня, че наскоро мами коментираха, че бебоците не искат да пият топло мляко при зъбоникнене (при мен се случи веднъж, но не съм 100% че това беше причината). Няма да споменавам различни млека (не че ги знам много), но също си спомням,че мамите коментираха някакво АМ, което много се харесва на бебчетата, че било по-сладникаво, май. Никак не съм на "ти" с материята. Надявам се, мами с повече опит да се включат. А какво казва вашата педи? За акането според мен не е такъв проблем, особено ако на детето не му създава дискомфорт. При нас стана изведнъж- единия ден нормално (2-3 пъти), а на другия - нищо. На 3-тия ден сам се изака (гъсто), нашата пед-ка каза, че е по ленив и че извлича всичко от храната, нещо такова. сега като се храним по-рядко се случва да не е акал. За пиенето от шише - и моя синковец не обича вода. Случвало се е да погълне 10-тина мл, ама по погрешка, докато дъвче накрайника на чашата. Сега смятам да пробвам с чай (сега се сещам, че не съм пробвала да е леко затоплена - утре ще експериментирам). Дано нещата при вас се нормализират и всичко да се нареди  Praynig  Heart Eyes
Ротока здравей и от мен,  Hug радвам се,е се завърна. Много неща са ти се струпали Sad . Стана ми много кофти като прочетох какво си преживяла, защото знам какво е да нямаш помощ, а още повече след като си имала и имаш такива здравословни проблеми. както казваш местенето, домакинстването и всичко друго ти се е отразило. но мисля, че трябва да отделяш малко време и за себе си. без значение какво ще правиш, може да са 15 мин, но да са си само за теб. Мисля, че така ще се почувстваш по-добре. А също и излизането. Това, че светлата част от деня е кратка, неминуемо се отразява. Но ако излизате на разходка (дори да е в мол, търговски център или друго) ще ви се отразява добре. Ако не - скоро ще се стопли, ще свикнете и нещата ще започнат да се нареждат. бъди силна  Heart Eyes Hug

# 697
Гуги, и ние имаме проблем с НЕгладките консистенции на пюретата. Ако не е перфектно гладко пюрето се започва едно повдигане..., а спанака го хапна с повечко сладък картоф. Нооо броколи-с нищо не успях да го пробутам  Mr. Green

# 698
Момичета, аз казах за заместване на храненията, не за друго, а защото преди предлагах каша в 18 и познати ми казаха, че било късно Peace. Гледам да я давам към 15-16 вече, да й е по-лекичко на стомахчето Peace. Иначе реда няма значение. Ох, и моята Тедка почна да стиска уста на пюретата, на кашите, яде първите няколко лъжици и спира, почва се едно пеене, лаене, мяукане, преди с такъв апетит ядеше, всеки ден се мени, дано е период Praynig.
Ама като неще каша и пюре, не додавам, чакам да огладнее пак, че така ще се научи да ги отказва Crazy. Иначе аз почти я отбих, днес дори си позволих две чаши шампанско, през нощта ще видим, как ще я приспивам Whistling. Ами така де, само за биберон служа, мина на АМ, но като я приспивам давам гърда, че ме мързи сутрин да ставам. Ама усещам, че нямам вече нищо Tired. Ние вече стоим стабилно и даваме чат-пат боц bowuu. От понеделник - животните baby_neutral.
Щяхме да гледаме филм с ММ, бебка заспа, ама и той с нея  hahaha.

# 699
ротока, добре дошла отново   bouquet . Аз те помня, но ти мен не, защото доскоро не се включвах, но редовно си бях с вас, макар и анонимно  Embarassed . Съчувствам ти и те разбирам, не е лесно когато няма кой да помага и няма с кого 2 думи да си обелиш Sad.  Дано поне болките ти отминат по-бързо. Измисли нещо, как да лежиш повече през деня, а бебока да си играе до теб. Знам, че все има нещо за вършене, когато имаш сем. и малки деца, ама до колкото е възможно намирай време за почивка.
При нас с пюретата същата работа, има ли бучици опитва се да повръща. И нещо не мога да напредна със захранването. Започнах преди мес.и половина, а все още изяжда около 60 грама за обяд, рядко повече. С кашата също нямаме напредък Sad . Някой прави ли домашни каши и какво брашно купувате. Видях, че има био брашно от ориз. Какво друго има подходящо за каши?
Бях питала за проходилките. Моля споделете какви сте си купили и дали сте доволни.

# 700
Potoka добре дошла отново .Аз също те помня Simple Smile
Когато правя домашни пюрета умишлено от сега не ги пасирам много , за да н свиква на ситно пасирно.Когато давам жълтък и банан са на едри парченца.

# 701
Dari, и ние не сме много далече със захранването  Crazy ееин единствен път на обяд изяде към 100 г пюре. През другото време или няколко лъжички или макс около 50 г. Каша следобед малко повече върви, но пак не е цяло ядене.
Като ми е първо дете и не знам какво се очаква да яде на този етап. Ама каквото стане.

# 702
Здравейте, момичета. За много години, желая здраве, щастие и любов на вас и семействата ви.
Дари, нашата проходилка е таз
иwww.patilanci.bg/bebeshka-prohodilka-band-chicco-blue-wave
Малкия е толкова щастлив като го сложим на нея, то усмивки то радостни звуци вече се движи доста добре с нея, блъска се и се смее, абе много е щастлив там.
Иначе се захранихме преди два месеца. На обяд яде зеленчуково пюре с жълтък, на другия ден му давам месно пюре и така ги редувам. След обяд каша или оризова с някакво плодово пюре или бананова каша на Слънчо, обожава я.
Това е общо взето.
Някой ползва ли препарата за бебешки съдове на Бочко? Имам проблем с ръцете мн са сухи и започнаха да ми стават рани отгоре на кокалчетата. Една приятелка и тя ползва само него за миене и са й същите ръцете, та си мислим че е от него.
Хуава неделя на всички: )

# 703
In^4eto аз от самото начало използвам само него. И моите ръце стават такива, но мисля че не е от него, тъй като стават такива когато се задържа по- дълго на мивката. Мисля, че е от топлата вода и после от сравнително студения въздух. Лятото нямах такива проблеми.

Нашето захранване и то нещо в застой. Въведох тиква, тиквичка, пащърнак, зелена чушка и круша, сега въвеждам слива. Взех безмлечни чиста оризова и ориз и банан на Топфер, ама банана нещо не се усеща ама хич. Яде около 100гр пюре, ама после изпива и около 120-150мл АМ. Мисля да купя бананова на Слънчо и аз, че доста добри отзиви чувам, ама трябва ли първо да въведа банана като плод и после на кашата или може директно да въвеждам кашата? Ако въведа първо кашата банана въведен ли ще е?

# 704
Mimka, да можеш директно да въвеждаш кашата и банана ще се смята за въведен с нея. Аз поне така направих. Незнам за бебетата, на мен много ми харесва тази каша: )
Има ли бебнца, които все още нямат зъбчета? Ние нямаме, имам чувството, че никога няма да изникне нещо, толкова се тормози малчо време е за малко облекчение, ако изобщо ще има такова след показването на зъб

Общи условия

Активация на акаунт