Ето, не остана вече, първа Коледа очаква с трепет ЮНСКОТО човече - 8

• 31 501
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте! Отдавна не съм писала. Почвам с отчета   Party
На 7 месеца момата е 9 кг без малко(+ 400гр) и 71см.( като миналия месец) За движенията - върти се от гръб на корем и обратно, като предпочита да седи по корем и се опъва като лодка, подпира се на ръце и прави поза все едно наднича над параван, от 2 седмици някъде седи на 4 крака и се клати напред-назад, движи се някак си назад, върти се, но мечтаното пълзене на пред за да стигне до играчката си още не се получава. Седнала седи, но е като пияна, не е стабилна и в един момент пада. Не се сеща да се пробва да се изправи сама. Като я слагам на крачета седи сравнително стабилно, но скоро ги подгъва и не я напирам. Знае къде е лампата   Laughing  и прави подобие на боц с баща си, не и с мене.
Днеска купих първата оризова каша - но топфер, млечна с ванилия. Не знам защо с ванилия. Може би понеже аз не се кефя на ориза и си викам горкото сега какво да го мъча с чист ориз   Simple Smile  Та ако правилно съм разбрала сега към 8, 8с30 ще и дам каша. Взех и АМ за първи път, понеже ще правя каши от различни брашна, но искам да са чисти и аз да и добавям зеленчуци или плодове. Ще взема от някой био магазин брашна от елда, амарант и просо, ама това след седмица някъде. Стискайте палци нищо да не стане от АМ, че не съм давала до сега.
Мммм, какво друго....
А, исках да питам нали това се води ранното вечерно хапване, това в 8.... то вярно различно е при всеки, но в 5 не ми звучи като ранно вечерно ядене.... по-скоро следобедно.
Също така ще давам вече плодове, като педиатърката каза да са сурови и пюрирани. Ако се приемат добре, мога да ги правя и на фреш, като може към фреша да добавям и зеленчуци - морковче или целина.... която апропо още не съм давала, че искам да си намеря домашна.
Ами още нещо си мислех, но не се сещам какво.... 

# 676
Chilimura ти сега ще въвеждаш плодове!..правилно ли те разбрах? Ако е така, не е ли по-правилно първо да започнеш с плодове-приготвени на пара, и чак тогава сурови  newsm78 Аз давам от месец плодове и към момента само банан суров съм давала. Това по препоръка и на двете ни педиатърки.
А като спомена за храненията, да питам колко хранения имате за денонощие? Защото ние не сме ги намалили- 5 а понякога и 6.

# 677
Мюсле, ми аз си слушам педеатърката, а тя ми каза сурови, даже натърти на това и каза, че е важно да си ги яде така.
А храненията са следните
2 - кърма
6-кърма
10-кърма
14-зеленчуково пюре
17-кърма
20-кърма
и това е, като сега за първи път ще и дам оризовото в осем.... само се чудя за точното количество, че толкова информация ми вля педиатърката и сега се съмнявам за всичко

# 678
Аз каша оризова си правя, като на 60 мл вода слагам една мерителна лъжичка( от тези на ам) от кашата. С такова количество започнах, но му добавям и плодово пюре, защото чисто го не ще.

# 679
Мерси, така ще направя без плод де, че още не съм и давала. Ми надявам се, че като е с ванилия, ще се ядва.

# 680
Gugi мерси, ще проверя джъмбо, в сайта на mothercare и аз гледах, че са свършили; Flame  от единственото не-розово няма размер  Crazy иначе и там гледах. И квартала обиколих нямаааа...

Днес дадох на мишката банан в мрежичка, че ме достраша в ръчичка направо, изсмука го с такова удоволствие, че беше голям рев после  Laughing

# 681
Чилимура и аз имам същата млечна оризова с ванилия, не е лоша. Само че 60 мл и една лъжица каша ще стане многоо рядко. Защото е млечна, аз от безмлечната оризова слагах ма 90 мл две лъжици и ставаше много гъста. Иначе аз давам 100 мл каша с 4 лъжици млечна оризова и 40-50-60 мл плодово пюре. Понякога остава и не го изяжда. А защо даваш толкова късно кашата newsm78. Първо се замества обедно, а после следобедно хранене- така аз знам де  Peace.
Ние нещо сме в период на неядене сега пък на пюрета и каши - лапне 4-5 лъжици с апетит и после стиска уста. Та правя какви ли не маймунджулъци да си отвори устата и да пробутам Joy
Мусле, ние ядем към 5 пъти, но не броя поцокванията през  нощта и за преспиване. Вече й давам почти само АМ, защото усещам, че нямам хич кърма. И служа май за биберон само Tired. Но главно се водя по нея - когато е гладна й давам, ако ще и 7 мо ядене да вкара...

# 682
Здравейте! За много години на всички! Живи и здрави, и засмени дечица!
Не съм ви чела много отдавна, а сега влизам с въпрос към ЛЛЛ:
Моля, помагайте! Винаги до сега съм имала моменти на намаляване и нормализиране на кърмата и съм прочела всичко по темата, но като сега не е било! Малко след НГ се разболях и въпреки, че пиех много течности, хранех се добре, кърмата ми почти спря!Малкият не иска да суче вече често и продължително и мисля, че това оказа влияние. В резултат на денонощие сменяме по 3-4 памперса, които са символично напишкани, не всеки ден имаме наакан памперс, а до преди това беше редовен всеки ден. Тепърва започвам да въвеждам зеленчукови пюрета - започнах с тиква, но не успявам да дам всеки ден и не повече от 2-3 супени лъжици. Вода не иска да пие - нито от шише, нито от неразливаща се, нито от обикновена чашка, нито с лъжичка - това му е най-омразната течност. До сега е бил изключително кърмен. Не съм дохранвала, в началото правих опити, но той не искаше да пие от шише и се научих, че с повече търпение и упорито кърмене ( понякога по цял ден и по цяла нощ) нещата се оправят. Но сега той не иска да суче. Аз усещам слизането на кърмата - веднага щом изсуче количеството, което е дошло пуска и не иска да суче напразно. Сменям и двете гърди на едно хранене, но понякога има само от едната мляко, а той няма търпение да ги редувам повече от веднъж. В повечето случаи се налага да го приспя на ръце, за да мога да го храня в просъница, но и тогава след като свърши млякото суче вяло и пуска. Имам електрическа помпа на Медела - swing, когато изцеждам с нея, за едно слизане на кърма, колкото се храни и Огнян - ако мога така да се изразя, изцеждам не повече от 20-30-40 мл. Ясно ми е , че изцеденото с помпата не отговаря на това, което изяжда бебето, но и двойно да е е абсолютно недостатъчно за бебе на почти 7 месеца. Храни се не по-често от 2, даже 3 часа. Нощем сучи около 12-1, 3-4 и 6-7.
 Всички около мен ми казват, че ако е гладен ще реве и ще е неспокоен, но той още от новородено бебе не плаче когато е гладен, редовно се е случвало да си заспи без да е ял нищо и да не плаче. Дори през нощта вече не се мами да суче по-дълго. Имах желание да се кърмим до 1 годинка поне, но при това положение ми се струва невъзможно.
Около Коледа му проби първото зъбче - изненадата беше, че проби кучешкото (все пак мама е стоматолог, защо да не я объркаме!). Сега забелязвам отново признаци на зъбоникнене и това допълнително утежнява нещата.
Това, което най-много ме притеснява е, че не яде от шише. Имам 10 вида шишета, най-много се лъже с едно Томи Типи, но в момента, в който от биберона потече мляко (давам изцедената кърма, която е много малко, но поне да е познат вкус, като свикне с шишето се надявам да го излъжа с АМ) започва да плюе, да бута, да се дърпа и плаче...
В момента се чувствам в безизходно положение! Не знам изобщо какво да правя! Минава ми през ум да не му давам да суче няколко часа, дори и да търси и да дам шишето с надежда да е много гладен и да е съгласен на всичко. Колкото и да искам да продължа да кърмя, преди всичко искам да съм спокойна, че детето е яло нещо, дори не че е нахранен! Опитвам да изцеждам с помпата, но вече ме болят гърдите от нея, а резултат не виждам.
Огнян е роден на 24.06, 3430 гр, 50 см, естествено раждане. На последната консултация беше 7800 гр, 71 см.
За поддържане на лактацията много ми помагаше сминдух на капсули - 3X4 капсули от 600 мг - вече почти 3 месеца ги взимам. Пия чай за кърмачки на Биопрограма - бях най-доволна от него, но напоследък спря да ми действа, а и намирам промяна във вкуса му. Варя си жито, ям овесени ядки, орехи, бадеми, кисело мляко, макарони, сирене... тиква, каквото не съм чула и чела, това не съм опитала!

МОЛЯ ЗА СЪВЕТ, ЗАЩОТО НАИСТИНА НЕ ЗНАМ КАКВО ДА ПРАВЯ ВЕЧЕ!

# 683
valentina_pl ЛЛЛ вече не четат темата, пиши в кърмаческия.

# 684
А най-добре звънни на телефона им - 0888 555 385, ще може да обсъдите подробно всичко и да получиш насоки веднага. На мен такъв 30мин разговор ми спаси кърменето преди 3 месеца.

# 685
Благодаря ви!

# 686
Здравейте момичета!
Мис Блонди,аз също не отричам нейния професионализъм,много бях доволна от начина по който преглеждаше детето.Много ни съдейства за всичко,но накрая това ме разочарова много.Знам ли в такава държава живеем,ако получаваха каквото заслужават от държавата няма да искат от нас.
Ние от вчера сме разпънали дивана в стаята в която седим през деня и съм сложила бебо да лежи и дано да вземе да се върти Praynig,но по му е интересно в на мама ръцете Laughing
Нашия батко е с болки в гърлото и заминаха с ММ на лекар дано бързо да му мине и да се размине на бебо PraynigСлед 2 седмици ни викат пак на ДК за да ни бият ваксините.Като се замисля добре,че съм ги отказала в сряда,че в четвъртък баткото се върна с болното гърло Crazy
Хубав ден  bouquet

# 687
Здравейте майчета!Много съм пропуснала,не очаквам да се сетите за мен коя съм!Моето момиче се роди на 17 юни,струпаха ми се много проблеми накуп в него период,включително и подготовка за заминаване в Норвегия.Имах огромно желание да кърмя,понеже с каката не ми се получи.Натрових се с семена копър и анасон,незнам какво се случи но за кратко и зрение загубих и бях буквално като надрусана.Вместо да увелича количеството кърма се получи обратното.Имах последствия от раждането,единия крак отичаше ужасно.Ходех постоянно по лекари,докато се установи причината.През това време се мъчех и да кърмя.Взех си контролна везна вкъщи и това може би изигра лоша шега.Установих че беба има случаи напразно сукане.Памперсите също оставаха сухи.Незнам дали и напрежението че ми предстои заминаване в чужбина не повлия,но в крайна сметка на 3 мес преминахме изцяло на АМ.Към края на 2 мес с каката и таткото кацнахме в Норвегия.Имах периоди на депресия.Тук на никой не може да разчиташ освен на себе си.Много ми е трудно,често си поплаквам,мъчно ми е,изпитвам носталгия.Децата иначе си растат.Кака ходи на норвежка градина,понаучи и езика.Аз също ходех на училище по норвежки,сега предстои и втората част.Домакинство,училище,език и бебе ми идват доста на баир,но.......така ще е засега.Бебка расте,опитвам се доколкото имам възможност да и отделям нужното внимание,но не винаги ми се получава.След като стана на 6 мес се захранваме.Захраних с картоф,опитахме морков,тиква,тиквичка и пащърнак.Харесват и пюренцата,но заради зъбките-опитва се първото зъбче да пробива и отказва да яде и мляко и каквото и да е.Иначе е активно бебе,изведнъж седна,просто докато реша да я подпирам с възглавници и сама си седна и то стабилно.Не се клатушка,аз я бутам да полегне,че се притеснявах в началото за гръбчето,но тя сама сядаше.Заиграва се самичка,поспива си нощем,като цяло не се оплаквам,добричка е.Но порасна,аз пък се смалих-тя е около 8-9кг,аз 42 и сега съм в несъстоятелност да се грижа за нея-от 5 дена умирам от болки в таза,които се местят в крака.Не мога да се наема да я взема от кошарата,не мога дупе да измия,чувствам се все едно осакатявам.Предписанието на лекаря да си почивам и лежа,ама с две деца и без чужда помощ малко трудно.Исках само да се опитам отново да се включа вашите редици,а то излезе като оплакване. Sad Confused
Искам да пожелая на всички една спорна и щастлива нова година,изпълнена с много сбъднати желания и усмивки!Съжалявам за пропуснатото,ще наваксам и ще гледам по възможност да съм по-активна!

# 688
Здравей Ротока. Разбира се, че те помним! Ужасни неща са ти се случили, но важнотп е че всичко сега е наред  bouquet. Ако ти е самотно, отбивай се при нас по-често Peace.
Ох, аз пък се сърдя на ММ и май ще пропуснем разходката Crossing Arms

# 689
 Elsi86 благодаря  bouquetИ самотно и....не мога да го определя.Тук светлата част на дена е 5-6 часа.Докато успея с домашните задължения и то станало тъмно.И разходките ми липсват,те са много важна част а така да ги пропускаме ConfusedНавън често е доста под нулата,а ние и като не сме калени си ме е страх от настиване.Излизаме ,но не е толкова колкото на мен ми се иска и колкото трябва да бъде.Честно казано търпя си тука само защото и в БГ положението не е розово,а и за мен е важно децата да растат с двамата родители.

Общи условия

Активация на акаунт