Ето, не остана вече, първа Коледа очаква с трепет ЮНСКОТО човече - 8

• 31 513
  • 738
  •   1
Отговори
# 720
При нас водата трудно се пласира Simple Smile глътва малко, докато си играе и дъвче преходната чаша, иначе от обикновена стъклена чаша съм давала и тогава пийна няколко глътки.

# 721
Аз го излъгах да пие вода чрез чай на Блевит , иначе изпиваше по 10-20мл. а сега докарваме понякога над 100мл за 24 часа.Зъби още няма , даже и тенденции няма да излезе скоро.Нито е подут венеца , нито се белее  Simple Smile Чувала съм че до годинката трябва да имат изкарани 6 зъба,нашите явно ще са наведнъж или на рожденния си ден ще е само зайче  Joy

# 722
Наш дечко АМ не е вкусвал, започнах да го захранвам на 5 1/2 месеца, но той се опъва на пюретата  Laughing Вода, обаче, пие. Преди захранването му предлагах чайче от лайка, пиеше си го, сега редувам чай и вода - и двете ги обича.

Последна редакция: нд, 11 яну 2015, 23:26 от Mometo*

# 723
Първо да се похваля, като всяка от нас и аз се радвам на постиженията на наш дечко. Та, малък Ники вчера се опитваше да пляска, докато стоеше седнал на пода. И май с това се изчерпват уменията ни. Не иска да се преобърне от гръб на корем, а обръщането корем-гръб се случва рядко. Уча го да дава боц и да маха ръка за чао, но все още не ни се получава нещо.

Захранването при нас върви доста добре. Никола хапва всичко, което му предложа. Все още не сме заместили напълно някое хранене, и то не защото той не може да хапне 150-180гр, а защото аз не бързам да замествам. Докато е студено и висим у дома не ми е проблем да го кърмя, но след като започнем дългите пролетни разходки май бързо бързо ще заместя храненията.
Ники яде на ден около 120гр зеленчуково пюре, 50гр оризова каша и 80гр плодово пюре.

Вода започнах да предлагам заедно с началото на захранването, но май повече ползваме чашата (неразливна на Avent с мек накрайник) да си чешем венците от колкото да пием вода.

Зъби нямаме, прозират през венеца, но май скоро няма да се появят, съдейки по по-голямото ми дете, на което първото зъбче излезе на 11 навършени месеца.

Скрит текст:
И не мога и аз да се сдържа по темата публикациите на VessOK, според това което пише (особено за говоренето), нейното бебе по вероятно е родено през юни 2013, а не през юни 2014  Crazy  

# 724
Благодаря и тук момичета за приема във фейсбук групата!Чудесни сте,а за бебоците-най-слънчевите-да са живи и здрави!
На мен ми се случи поредната безсънна нощ с притеснение-кака вдигна рязко Т-39,8.Досега не се е случвало да вдига толкова висока Т.Откакто сме тук в Норвегия да си призная трудно различавам кога е настинка и кога бацил и може да се каже че ми е най-големия кошмар децата да са болни.Не за друго а и за болестите основно на собствените си познания и опит разчитам.Има лекари,но......там е друга темата .И да питам мамите с две дечица ако по-голямото е  болничко давате ли нещо превантивно на бебето?Аз давам осцилококцинум,но преди месец закъсах-свърши ми, и по съвет на хомеопата ни в БГ давах по 2 табл инфлуцид за деня.
Хубав ден момичета  bouquet

# 725
ротока дано бързо се оправи каката и да се размине на мъничето  Hug Аз не мога да кажа нищо по въпроса, първо детенце ми е.

И ние нямаме зъби, имахме 2 пробили още преди, но от известно време ги няма, вероятно е подут венеца и са се скрили.

Вода аз предлагам от самото начало и къмо момента пие около 100-150 мл на ден.
Иначе малката започна да заспива около полунощ и спря да се буди през ноща, спи си до около 8 сутринта. Преди като заспиваше по- рано се будеше по 2-3 пъти.
Май това е от мен засега, лек ден ви желая момичета.  Hug

# 726
ротока, превантивно на бебо давам витамин С на ампули за пиене по 1 на ден и по 1 тубичка на седмица осцилококцинум .

# 727
Здравейте момичета!
Ротока,вашата кака е колкото нашия батко.Аз нищо не давам на бебо когато баткото е болен.На мен доки каза да пия по един осцилококцинум профилактично и като го кърмя и той да приема,но аз не взимам(много съм несериозна).Сега баткото е с гнойна ангина и е на АБ и все се навира в него CrazyА бебо е със задна хрема заради зъбките и точи лигиииии.НА него давам шуслерова сол-може с тях да се снабдиш и да му даваш(повече са и ще имаш за по-дълго време)Дано се размине бебчо,а кака бързо да се оправя Hug
Момичета какви са тия мрежички,кажете на невежите да знаят Laughing
Не се ядосвайте на захранването на Вес-Ок,те и циганчетата не ги захранват по схема,а са здрави,дано и нейния бебок е здрав Hug
П.С видях мрежичките Grinning ама много гнусно ми се видя все едно да си смуче чорапите Mr. Green,ама сигурно ще се купя,че едва не се задави един път с банан

# 728
Ротока, привет и от мен , прегръдки и кураж...всичко ще е наред, щом сте заедно!

Захранването при нас също е в застой...както си ядеше пюре(плодово и зеленчуково) и каша(оризова и оризова с банан) сега почна да се мръщи, стиснала устата или го плюе...обожаваше пюрето от пащърнак на Хип, сега да го помирише не иска...

Водата също ни е зор, и аз пробвах с чая на Блевит, ама мъка ...излъже се само с накрайника по няколко милилитра
Като цяло на млякото се хвърля ,отдавам го на растежа на зъбките, ама докога...то станаха вече 3 месеца #2gunfire

Целувки от нас и повече спокойствие и слънчеви лъчи!

# 729
Скрит текст:
И не мога и аз да се сдържа по темата публикациите на VessOK, според това което пише (особено за говоренето), нейното бебе по вероятно е родено през юни 2013, а не през юни 2014  Crazy  

Ахахахаха, точно!
Вит. С е добре да се дава до 5 дни последователно, иначе натоварва бъбреците.

# 730
  • в Кошера
За много години, момичета!

Здрава, щастлива и късметлийска 2015 на вас и любимите ви хора!

Ако някой има идейка за заглавие, нека я сподели. Ще пусна нова тема по-късно.  Peace

Обсъждали сте хиляди неща, но ще се включа в другата тема, да не разтягам допълнително тази.  Mr. Green

# 731
  • Пловдив
и аз се забавлявам искрено със способностите на детенцето на Вес, за храната вече не ми прави впечатление, но пък сега се оказа, че и с други неща са доста напред с материала, сигурно ще да е от чесъна  Laughing Wink
на едното от моите момчета му излизат долните две зъбчета, едното вече се показа леко, другото само се вижда, че е пробило венеца  Simple Smile при другия ми син все още няма нищо Simple Smile

# 732
И накрая да предложа заглавие за следващата тема, че гледам тази е към края си...
В новата година с нов късмет юнската дружина дерзае напред  [/color]
newsm10
За водата - от започването на захранването (преди около месец) се опитвам да давам вода - безуспешно. Близва и плюе с една физиономия - все едно е пробвала най-отвратителното нещо на света.  ooooh!
Да ви "похваля" моята госпожица - отвори най-долното чекмедже на скрина (където е моето бельо) и започна да си шета. Simple Smile А мама през това време чете форума.  Crazy

# 733
Рибка тва за чорапите беше добро и има нещо вярна,аз мисля да се пробвам с такава "мрежиччка" по хигиенично ми се вижда ;

Имаме и ние зъбче, от вчера е пробило  Mr. Green

Ротока аз на Маги давам шуслерови соли 3 и 4 , когато баткото е болен.Осцилококцинума на нас нещо не ни действа.И инфлуцида го харесвам, но за сега само на баткото го давам.Бързо оздравяване.
Ние пак сме 3-мата 'щото баткото е със запушен нос и предпочитам да го закрепя да не се влоши.Изобщо пак я втасахме и на консултация не можем да идем, а остана да ударим хепатитната, ама когато тогава  Whistling

За Вес не знам какво да ви кажа, аз се абстрахирам 'щото след две деца някак някой да ми обяснява, че 6 месечно говори  newsm53

Деси и аз до като вися в мамата, моята бърше пода и разхвърля.Преди малко почти извади елхата от кашона, че още не съм я прибрала в килера. smile3521

# 734
Здравейте и от мен Simple Smile

Честита Нова Година Simple Smile Да сте много здрави Simple Smile

За водата - когато започне захранването, трябва да се предлага вода на бебето. То решава дали иска да пие или не, но предлагайте.

Захранването - ние имаме заместени две хранения: обедно - зеленчуково и следобедно - каша.

Ротока, добре дошла отново. Стискаме палци дечковците да са здрави, а и ти да се адаптираш по-бързо и леко Hug

Дари вече се изправя сама (тя е юнче, родено в средата на май). След като установи как да се изправи, много бързо напредва двигателно. Все по-стабилна е.

Имам въпрос към мамите, които кърмят и захранват. Досега предлагах кърма на всяко хранене, но заради ГЕР заместих две хранения изцяло. (Когато предложа и кърма, повръщането се засилва) Усещам, че кърмата ми намалява и май не й достига на вечерното хранене. През нощта се храним през 2 часа Sad. При вас как е? Не ми се иска да давам АМ.

Общи условия

Активация на акаунт