Ужасът от квартирите през моите очи

• 20 435
  • 202
  •   1
Отговори
# 150
Аз пък не знам защо сте живяли 10 г. като не ви е харесвало?

# 151
  • София
Голям смут съм предизвикала в нежните ви квартирантски душици с моя ключ.
Сега да обясня подробно - работя с доверен брокер, провеждам кастинг за наематели. Ако ги харесаме на пръв поглед са допускани да огледат имота. При огледа им се обясняват всички условията и изисквания по договора. Натъртва им се за наличие на ключ и последствия от нелегалната му смяна. Също и за животните. Дава се време да помислят и ако са съгласни подписваме договор. Естествено се прави и проверка за надеждност и платежоспособност по наши канали. Ако и двете страни са съгласни - подписваме. Ако не - има и търсене, и предлагане.
Единият апартамент е до работата ми в Лозенец. Предишните наемателки 2 момичета постоянно ми звъняха да отида и да изключа я ютия, я кафеварка - забравили сутринта в суматохата. Търча аз, душата ми излиза, че Биг Бос е нервен и ако поиска пари - трябва да са на момента при него. А той не иска пачки, а тухлички. Та няма как да оставя ключа на касата с наличност с много нули. А и не обича да контактува с други служители. Е, какво си мислите - ще им взема прашките от простора? И у тях има тв и лаптоп, и у нас. Какво ще им ровя - ами аз даже не се вълнувам с гаджета ли живеят или сами. Сегашните са 2 момчета, познати на дъщеря ми. При тях ключа се ползва по-рядко - да си взема наема или да отворя за отчет на ТЕЦа или соф. вода. Защото те са на работа, а аз съм наблизо.
Другия имот е на разстояние 25 спирки от работата ми. Не бих си губила вечерта да пътувам за да ги проверя. Преди време се счупи кухненския плот. Квартирантката нямаше възможност да излезе от работа за да дойде майстор да види какво ще поправя и какво да купи. Тя е управителка на скъп магазин, работи и почивните дни и ща, не ща аз ходих с майстора за да оправим нещата. При всеки счупен уред им купувам нови. Ремонта изиза на половината на ново, а зачупи ли се ....
Ами и за хамалите на Технополис някой трябва да им отвори. Та се комбинираме или аз, или Скъпия да си глезим квартирантите. Но пък сме в добри отношения с тях.
И да влеза няма какво да ровя, не ми е интересно. Няма да им взема нищо,  имам си достатъчно.
Да добавя - доста потребители ме питаха на лични как да си оформят подобни клаузи в договорите.
Та така - явно ще се увеличаваме контролиращите наемодатели. След като постоянно се дават съвети да се скрие огромно куче или как да се избяга без да се платят забатачени сметки.
И ние имаме право на минимална защита.

# 152
  • Be realistic - plan for a miracle.
Жабче, страхотен пост. Абсолютно те подкрепям за всичко казано  Peace

# 153
Кое му е страхотното?
Докато има наематели, които приемат лоши условия, ще има наемодатели, които ги предлагат.
Никой не ги е вързал там. Явно са имали изгода.

# 154
  • София
За 10 години и в собствен имот всичко се амортизира и иска поправка или купуване на ново.
И аз се чудя защо са останали там, след като хазяина не иска да обновява имота.
Не бих си позволила само да вземам пари от наемателите, без инвестирам в нови мебели и уреди.
Пък нека да имам ключ.

# 155
Дали наемодателят ще тръгне да прави ремонт е въпрос на много неща. На Жабчето като й е било толкова кофти, защо не си е тръгнала просто. Едва ли наемодателят ги е задължил.

# 156
  • Тра-ла-ла
За съжаление масовият наемодател е различен от представения ангелски образ. Сигурно и тия дето влизат и ровят инкогнито казват, че не са от тези и ключът е за всеки случай Mr. Green Неприятно впечатление прави и грешната представа на наемодателите, че инвестиция в апартамента се прави веднъж на 100г и очакват след всеки наемател мястото да е като ново, направо готово за нанасяне на следващия  Laughing Няма такъв филм.

Интересно ми е дали сменяте ключа след всеки напуснал наемател? Особено, ако иде реч за скъпо струващи заключващи системи...или бааам патрончето за 5лв?
Какво правите, ако наемателят сложи СОТ? Искате кода ли?  Mr. Green
Въобще давате ли да се забие поне един пирон в скъпоценния ви апартамент?

Като ви чета и се сещам за актуалната реклама за кредит, където подлагат бедния човечец на хиляди безумни тестове и накрая аха да му бръкнат в г*за  Mr. Green

Последна редакция: нд, 07 дек 2014, 20:35 от Джулая

# 157
Давам апартамент под наем, ремонтиран и обзаведен, и през ум не ми минава да поставям ограничения за домашни любимци. В крайна сметка, щетите са си щети, независимо от кого са нанесени: ако хората са отговорни, ще внимават, а ако все пак нещо се случи, ще го оправят. Ако не са отговорни, все тая дали гледат рибки или бенгалски тигър. Има един известен надпис: "Кучетата са добре дошли в нашия хотел. Никога не се е случвало куче да пуши в леглото и да подпали завивките. Никога куче не ни е крало кърпи, не е гледало телевизия с невъзможно силен звук и не е вдигало скандали. Никога не сме виждали куче да се напие и да потроши мебелите. А ако вашето куче гарантира за вас, вие също сте добре дошли!”

# 158
Никога не сме сменяли ключове и патрони след напуснал наемател. СОТ винаги е имало, така че кодът го знаем и аз, и те. Всичко повредено е поправяно или заменяно веднага и за моя сметка, разбира се. Наематели досега не са чупили абсолютно нищо. Но аз внимателно си ги подбирам, защото жилищата ми са хубави, а не са кочини. Затова и държа да имам известен контрол, който все пак да не пречи на хората.

# 159
  • София
Ключ не съм сменяла - при едните направо смених вратата. При предните наематели нямаше желязна врата. Докато намеря следващите монтирахме такава. Съответно има нова брава. На вътрешната, дървена врата ключа остана същия. Но нали се заключват отвън.
В по-дълечния апартамент не е имало смисъл - напусна квартиранта и на негово място остана сестра му. Пък и той като е в София си спи в апартамента. Мин. година бравата блокира, смениха си я сами и веднага се обадиха да си взема ключ.
След всеки наемател имота се боядисва, наема се чистачка да лъсне всичко. Ако са минали 2 -3 г. и желаят да си пребоядисат - ремонта е за сметка на наема.
Мебелите и уредите първоначално бяха стари, но постепенно се сменят. Избора на нови е техен, но разумен като цена.
И пак да попитам, че не ми стана ясно - защо да ровя? Гащи, тениски и дрехи не ме интересуват.
Лаптопи, таблети и др. високотехнологични джаджи си имам. Защо да разглеждам техните? Все пак благодарение на наемите мога да си позволя да си напазаувам необходимото ми.
За кучетата - 8 год. гледах собствено куче - ами миришеше. Въпреки чистенето и миенето не ми беше приятно да си влизам в собствения дом. А живееше само в коридора и на 1 балкон. Лаеше денонощно на всяко минаване на  асансьора и  притесняваше съседите. Тъпреливи хора излязоха, но не ми беше приятно съжителството.
Ако са змии - поне са тихички, не биха ме притеснили.
Предишните собственици на апартамента, който си купих да живея имаха 3 котки, породисти, с медали от изложби.  Ами близо 3 год. чистехме котешки косми от всякакви невероятни ъгълчета. Накрая се принудих да пренаредя паркета за да изчистим и под него.

# 160
Добре, бе, как ще гледате куче в коридор и на балкон, честно ви питам  newsm78
Защо изобщо го взимате това животно.

А някъде в темата прочетох, че някакви хора и кучешка къща на балкона сложили, та там да стояло милото - в пек и в студ  Stop

# 161
  • Пловдив
Историята изобщо "гледах го 8 г, но ми беше неприятно" е много странна. Като ти е неприятно, защо го вземаш? Или това са честите случаи "аз не знаех, че ще е така..., очаквах, че ще е като плюшена играчка и ще го хвърля в коридора да ми разнообразява интериора."
Извинете за грубия тон, но подобни реплики и писания  #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 162
  • София
То само си избра коридора и балкона като малко. Не желаеше да влезе в стаите, Не сме го плашили или насилвали да е там. Това беше второто ми куче - мелез между  пудел и бобтейл. Дъщерята го искаше, но грижите и проблемите бяха на моя гръб. Тя ... тръгна по любов и го заряза.
Първото, вече писах - дружелюбен питбул. Душица ни беше, кротко и послушно, но остаря и се разболя.

# 163
Доста хора по мои наблюдения си вземат домашен любимец, като се съобразяват единственно със своето желание...малко от тях се интересуват от спецификите на животното/породата... На мен ми е интересно дали момичето търсещо квартира с ротвайлер изобщо знае що за куче е това, какви са желателните условия да се отглежда и какво може да се очаква от това прекрасно животно като поведение? Защо си е избрала точно този домашен любимец?
Айша питбула е прекрасен домашен любимец и се препоръчва на семейства с деца. Друг е въпроса, че може да се обучава за бой с кучета, но тогава той е опасен към кучетата, но не и към хората. Докато ротвайлера е гард - дори и добре обучен, винаги имаш едно на ум, защото може да нападне човек, ако види заплаха за стопанина си. За това ми е странно, че някой иска да го отглежда в апартамент...
Доста хора си изказаха мненията за и против любимците, както и защитиха големите породи гледани в апартамент...но големи породи са и ротвайлера и далматинеца - едва ли е едно и също...

# 164
Здравейте, бих искала да споделя моя проблем с квартирата.

Преди 1 месец наехме апартамент, в добро състояние, но проблемът дойде когато започнаха дъждовете и така 20 дни след нанасянето ни таванът/покривът - става въпрос за последен етаж, протече на 3 места.Говорихме с наемодателите, те щели да говорят със другите от входа за ремонт на покрива, който май бил в гаранция.

Вече изминаха 2 седмици пак заваля и пас протече.При наемане на апартамента питах тече ли, има ли проблеми с покрива с конфликтни съседи и т.н. - отговора беше че няма проблеми, не тече и прочие.

Хазяите нищо не предприемат, какви мерки да взема аз, за да се направи нещо, не искав да живея в гъба, ремотна на покрива не е моя грижа, как да ги накарам да се задействат и да решат проблема.Не съм доволна, защото наех сух апартамент и си плащам наема, а получавам мокър апартамент...

Моля за мнения и помощ как да процедирам?

Общи условия

Активация на акаунт