Ужасът от квартирите през моите очи

• 20 226
  • 202
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Може да прекратиш договора поради неизпълнение на условията от страна на наемодателите.

# 166
Аз бих започнала да търся ново жилище.
Ако собствениците чакат всички да се включат в плащането на ремонта, това може да отнеме много време. А може и да не се случи, особено ако ремонтът е скъп.
Прекратявай договора.

# 167
  • София
Няма какво да направиш. При течащ покрив обичайно се свиква общо събрание на входа и се взема решение за ремонт. След това следва дълго събиране на парите и викане на бригада. Зимата покриви не се поправят заради студеното време.
Ако лятото са го ремонтиали и има гаранция - домоуправителя трябва да извика бригадата  да си оправят течовете. Но колко ще е ефективна поправката във влажно и студено време не се знае. А мокрото по стените трябва да изсъхне и после да се ремонтира и апартамента. Дано хазяина да иска да оправи нещата, но не съм много убедена.
 Аз бих си търсила друга квартира поне на предпоследен етаж.

Последна редакция: нд, 07 дек 2014, 22:46 от Aisha

# 168
  • на брега на морето
Не знам колко е ужасно наемателят да има куче, но за мен лично е ужасно наемодателят да има ключ от имота, който отдава! как ли пък няма да се съглася на такава оферта- да може да си влиза ей така на проверка...
Нещо не премисляш нещата. В моите договори правото да влизам в жилището си е задължително включено. И не за да ровя в гащите на чуждите хора, а в случай на пожар или наводнение в тяхно отсъствие.

# 169
  • София
Аз пък не виждам какво се обижда авторката, и най-възпитаното куче смърди и пуска косми (и не само кучетата, ми много от  дом. любимци оставят спомени от себе си в дома, дълго след като вече ги няма). Собствениците имат пълно право да имат изискването кой и как да им ползва апартаментта, има хора не искат деца или студенти, има такива и които не искат  животни...

Betanny - имате си домоуправител на входа, говори лично с него, ако наистина е в гаранция покрива да си викнат фирмата да си го оправят... ако не е, поискай среща на входа и говорете по въпроса, вече зависи какви са ти съседите... ако видиш, че нямат  желание да се занимават с проблема - по-добре си търси друго жилище.

За ключ - не бих живяла в апартамент, за който някой извън семейството ми да има ключ.

Последна редакция: пн, 08 дек 2014, 09:23 от Angel_Dust

# 170
Благодаря за съветите, явно наистина ще се наложи местене, не ми се вярва наистина някой сега да се захване да ремонтира, пък и да го направи може пак да протече и пак разправии...не знам само хазяите дали ще прекратят договора по взаимно съгласие, защото реално в момента не получаваме това, за което сме се споразумели, дано се окажат поне малко читави, ние сме ги виждали 2-3 пъти, но то докато няма проблем - всеки е добър, нали пари изкарват от нас...

Колкото до съседите, не познавам нито един, но реално не смятам, че ние би следвало да ходиме по събрания и да се пазарим, ние не плащаме наема на дом съвета или домуоправителката, а на собствениците, а това си е голям проблем, не е малка повреда, за която да си поемем ремонтчето.

А сме там от месец и три дни, едва минаха няколко седмици и се започна с проблемите...

# 171
  • София
В случая с покрива бих провела още един разговор с наемодателя, както и бих разговаряла с домоуправителя на етажната собственост. Ако има насрочено общо събрание, ще присъствам и спрямо развитието на въпроса (тоест - решението на ОС и съответно сроковете за изпълнение), бих взела решение дали да оставам или да прекратя договора и да търся друго жилище.

Всичко това, защото намирането на жилище коства немалък времеви и финансов ресурс, местенето само по себе си също. Ами неприятно е, и то доста, поне за мен.

Когато наемахме настоящата си квартира първия ми въпрос към наемодателите беше дали имат планове за продажба или лично ползване на имота в близките години, именно защото хич не ми се занимава с местене.

Относно ключовете от имота обаче, не бих се съгласила в никакъв случай. Предишни наемодатели имаха ключ от къщата, която наехме и не искам да описвам в подробности колко е "готино", докато полуспяща шляпаш боса, само по гащи сутринта към банята, се сблъскаш в тъмния коридор с наемодателя си...... Вярно, до възпитание е, сигурно аз съм направила грешна преценка тогава, но хората са от висока социална група, с възпитание (поне на пръв поглед), с възможности и т.н. и пак издънката беше на лице.

С настоящите нямаме търкания по този въпрос - жената сама каза да си сменим патрона на вратата, в нейно присъствие мъжа ми го смени и тя си прибра нейния. Живее на 10 минути пеша, но никога не се е отбивала без да се обади и да пита кога ще бъде удобно.

# 172
  • София
Значи - звъниш на първата врата на входа ви  и питаш кой е домооправителя и  разговаряте... ти живееш, в случая си заинетерусована повече от наемодателя, няма какво да го чакаш...и принципно като живущи там , за ваш интерес е хубаво да си ходите на събранията на входа.
Но както и да е... така или иначе докато намерите къде да се местите ще ви трябва покрив, така че ще имате време и за предизвестие и за всичко.

По принцип не случайно апартаментите на последни етажи са по-евтини, точно заради това.

# 173
Била съм в ситуацията на авторката. Само че с булонка. Трудно е, но се намира квартира.
Иначе хазяите са си в правото, но както и авторката. Квартиранти всякакви и каквото и да обещават, трудно може да се довери човек.
Другия вариант е да се разбереш с евентуалния бъдещ хазяин, ако има поражения да си ги платиш или капаро предварително да се остави.

# 174
Като цяло не виждам скоро да се реши този проблем, до сега не бях живяла на квартира, нито на последен етаж, идеята е че в момента не получавам това, за което плащам  #Cussing out

Знам че местенето ще отнеме време и средства, но междувременно съм бъдеща мама и някак си не ми се иска след време в 7-8 месец да се занимавам с местеници и разправии и допълнително напрежение...  Sad

Относно по-евтините апартаменти на последни етажи, не ми взимат по-малко пари, даже незнаех че така се процедира, но в сравнение с другите квартири които видях, парите са си същите.

# 175
  • Пловдив
По-евтини са при покупки и при продажби при наемане няма разлика най-често.
Имах този проблем и с много съвестна хазяйка пак не успяхме да се справим. Пое си разхода, викаше майстори на 2-3 пъти различни. Всеки път казват "Оправено е", а ремонта винаги се провежда, когато времето е хубаво и после като завали дъжд или още по-лошо, като започне да се топи снега трагедията е пълна. Аз казвам на хазяйката, тя се опитва да открие майсторите в някой случай те са изчезнали в дън земя, в други се появяват, когато времето позволи и почва пак някаква дейност и резултата при следващ валеж същия. Така се влачих 1,5 г., после смених жилището, защото без това вече ми трябваше по-голямо.

# 176
  • София
За ключа - и нашите наемодатели имат, но е запечатан в плик, с дата и подписи и съгласие от наша страна. Те бяха ОК и да нямат ключ, но всичко може да стане, родителите ми са близо, но те са още по-близо до апартамента и е хубаво да имат ключ, за всеки случай.

Но, тъй като дори и за наема не се виждаме директно през последните месеци, смея да твърдя че сме в добри отношения. Идваха в началото, понеже имаше и малко довършителни работи, явно ни видяха що за стока сме и не са си показвали дори и носа на вратата, звучи като да са спокойни =)
Sway - много точно казано. И ние се чувстваме по същия начин, макар и не 4, а 2 години =)

Poohito, и аз сега виждам! Следях те и в други теми, честитоооооооо!

# 177
За 9 месеца 2 пръдли (без извинение) успяха да съсипят апартамент след основен ремонт с изцяло ново бзавеждане. Бедна ви е фантазията какво заварихме. А през времето, в което бяха в апартамента бавеха сметките, наема с безумни оправдания, бяха си взели даже и котка, за която им казах да разкарат. След като заварихме страшна кочина в апартамента, когато го издаваха, си искаха и депозита даже, който не стигна да възстановим щетите   ooooh!

# 178
  • Някъде там...
Аз пък не знам защо сте живяли 10 г. като не ви е харесвало?

Написала съм - нямахме възможност да се изнесем по независещи от нас причини, не ми се обяснява в подробности... Първите 5 години беше ок, после започна разпада. А ние очаквахме, че уж всеки момент ще се изнасяме и така си мина времето. Последните 6 месеца например седяхме докато правим ремонт на новото ни жилище... Преди това 2 години търсихме да си купим и все си мислехме, че ще намерим всеки момент...

# 179
  • Be realistic - plan for a miracle.
За 9 месеца 2 пръдли (без извинение) успяха да съсипят апартамент след основен ремонт с изцяло ново бзавеждане. Бедна ви е фантазията какво заварихме. А през времето, в което бяха в апартамента бавеха сметките, наема с безумни оправдания, бяха си взели даже и котка, за която им казах да разкарат. След като заварихме страшна кочина в апартамента, когато го издаваха, си искаха и депозита даже, който не стигна да възстановим щетите   ooooh!

Съжалявам за това, което ви е е случило.
Това, че не са издавали наема навреме е много показателно що за хора са, при положение, че работят и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт