Ужасът от квартирите през моите очи

• 20 448
  • 202
  •   1
Отговори
# 135
  • при късмета
Те отровните мисля, че са забранени за отглеждане.
Винаги в кучешките теми споменавам собствениците на змии, защото според мен и те трябва да имат право да ги разхождат като кучетата. И двете са домашни и двете си имат нужди. Защо на едните са им осигурени на другите не? Площадките и местата определени за разходка на кучета трябва да са за всички домашни любимци. Иначе е дискриминация  Laughing

# 136
  • София
А не мерси,едно обезпаразитяване е много стресиращо за змията,не искам да си ги стресирам и мъча.Достатъчно в къщи си ги вадим.А и кучкарите ще избягат с 200 Laughing.

# 137
midnightStar аааа не така!!! Това, че имам куче, не означава, че не харесвам и змии!!! Друг е въпроса, защо не ги въдя заедно - изобщо не знам ротвайлера как ще реагира на среща със змия - за сега знам само, че не се понасят с лисицата, която е в единия край на двора, с котките на комшиите, с катериците и гълъбите по дърветата, с таралеж, който случайно беше влязъл в двора/ лаеше неистово, за да го изгони/, с един изгубен домашен пор, който децата откриха /добре, че бързо се намери желаещ да го осинови/, но определено съжителства перфектно с рибките в аквариума  hahaha

# 138
  • София
шегувам се разбира се PeaceНие имахме кучета не е проблем.Всеки си знае мястото.

# 139
  • при късмета
А и кучкарите ще избягат с 200 Laughing.

Е анджък де  Joy
И да не избягат с абсолютна сигурност няма да ги пускат да се разхождат и където не трябва. А това е напълно достатъчно  Laughing
Щом собствениците на кучета могат да ги пускат свободно(те според наредбата не могат де, но това е друга тема) защо и собствениците на змии да не го правят?

Ladybird_, изобщо не се съмнявам, че кучето ти не харесва котката на съседите  hahaha

До блока ми е мястото определено за разхождане на кучета за нашия район. Обикновенно кучетата биват разхождани от другата страна на улицата точно на детската площадка, но и това е друга тема. Има един откачен ротвайлер, чиято собственичка беше решила, че може да е на площадката, забележете, защото сама я била почистила за кучето си  ooooh! и тя хахава като кучето. Кучето на два пъти колабира от бесен лай и подгонване на котка. Ей така вижда котката, спуска се да я гони с неистово лаене и ръмжене и след 5 метра се гътва.
Не се научи тая хахавата да си го държи на каишка, че кучето да не може да се хукне накъдето му падне.

# 140
  • София
Много ме разсмя,представих си как се спуска и пада JoyМоят копаеше дупка от дърпане,ама нали все вързан та нямаше успехи особено с котаците.

# 141
Аз експерименти не си правя - кучето ми извън двора е на строг нашийник и намордник - който подценява ротвайлер в един момент съжалява, но и където живея законите се спазват, а зоополицаите и дружеството не са филмчета по анимал планет...

# 142
  • София
Мечтая един ден  в България да има Зоополиция.

# 143
+10  Peace

# 144
  • Beyond the stars

202uu

# 145
  • Пловдив/София
Прочетох само първата страница и ми стана мъчно за авторката и много се изненадах на отговорите. Все едно не куче, а за дявол става въпрос! Кучетата гризат само в бебешкия период, след 2 годишни почти не се сещам какво могат да направят.Казвам го като човек с 2 кучета по 30 кг, много добре знам какви поразии правят, НО след 2 годишна възраст при почти всички утихва. Да не говорим, че могат да се вземат мерки- да пише в договра, че всичко унищожено следва да бъде възстановено и т.н., за гранция- примерно няколко наема в началото + личните данни на наематела (едва ли ще избяга).

Ние даваме апартамент под наем, но в момента е зает, предстои изнасяне след няколко месеца и ако автораката още търси, ще й пиша, аз не съм против да наемат хора с куче, има къде-къде по-неприятни наематели.

# 146
  • Mediterraneo
Не знам колко е ужасно наемателят да има куче, но за мен лично е ужасно наемодателят да има ключ от имота, който отдава! как ли пък няма да се съглася на такава оферта- да може да си влиза ей така на проверка...

# 147
  • където ми харесва
Не знам колко е ужасно наемателят да има куче, но за мен лично е ужасно наемодателят да има ключ от имота, който отдава! как ли пък няма да се съглася на такава оферта- да може да си влиза ей така на проверка...
То проблема не е в това, а в самия човек, който ти е наемодател.
И аз имам ключ от имота, който отдавам. Мой е, естествено, че ще имам ключ. Патила съм си вече от едни такива малоумници, които си дигнаха чукалата и си заминаха, без да благоволят нито да кажат, че напускат, нито да ми оставят ключовете. И да не мога да си вляза в имота без да разбия вратата за мен не е опция.
НО, никога не съм си позволявала да се отбивам без покана. С наемателката ми се сприятелихме. На нея й е по-удобно да си плаща наема на ръка, и когато наближи датата, обаждам й се, уговаряме са за ден и час, които са удобни и на двете ни. Не обичам да досаждам, за това само минавам и взимам наема, но когато има нещо да сподели, обикновено оставам, за да я изслушам и да намерим решение на проблема, ако има такъв.
Всичко е до възпитание и човечност, но и от двете страни. Peace

# 148
  • Някъде там...
Да има ключ е в реда на нещата, но да идва на проверки, когато му скимне, според мен също не е редно. Плащам си за правото да живея в жилището и докато го правя, това е моят дом, където имам право на спокойствие и уединение.  Peace
Била съм 10 години на квартира, все в едно и също жилище. За този период от време хазяинът ни никога не е идвал на проверка. Ако му се наложи да дойде за нещо - я за наема, я да вземе нещо от заключената стая, която не ползвахме, винаги сме се уговаряли предварително. По едно време спря и да идва, уговаряхме се за бърза среща до службата ми да му дам парите и това е. С години не беше стъпвал в имота. Чупили сме стъкло - оправяли сме си го за наша сметка. Развалени брави, кранчета и какво ли не още, пак за наша сметка. За 10 години апартаментът се разпадна, буквално! Когато се нанесохме, всичко беше старо и амортизирано, макар и чистичко и спретнато. Постепенно всичко започна да сдава багажа - падаха плочки, дограмата се разпадаше, шкафовете също, матракът се разпадна, спалнята взе да се цепи. След един теч от покрива и ламперията се изду отвсякъде. Хазяинът упорито отказваше да направи ремонт. Предлагали сме му да се заемем ние, после само да си го приспадне от наема, отказа и това е. Скърпвахме оттук оттам, лепихме, освежавахме стени с латекс, слагахме маджун по прозорци. Издадохме апартамента в доста неугледен вид. Изнесохме се с облекчение, жалко че нямахме възможност да го направим по-рано...
Ще ме прощават всички наемодатели, но не мисля, че купуването на мебели, слагането на плочки, нова дограма и обзавеждане, са задължение на наемателя! Има си амортизация и тази амортизация трябва да се поеме от собственика, а не от наемателя. Не знам как очаквате след н на брой години ползване на жилището и всичко в него, то да е в същия вид, в който сте го дали под наем. Дори и вие да живеете там, пак няма да се случи! Дори и никой да не живее, пак няма да се случи!

# 149
  • където ми харесва
Жабче, абсолютно си права.
Но, то за това се изготвят и договори. При амортизация, смяната/поправката се поема или от наемодателя, или от наемателя, като след това се приспада от наема. Когато нещо е развалено от наемателя, то той се ангажира със смяната/поправката му.

Общи условия

Активация на акаунт