Ужасът от квартирите през моите очи

• 20 480
  • 202
  •   1
Отговори
# 60
tatqna89
Съжалявам, ако е така, не се обиждай от постовете по твой адрес/не сме били запознати със състоянието ти/.
  bouquet

# 61
tatqna89
Съжалявам, ако е така, не се обиждай от постовете по твой адрес/не сме били запознати със състоянието ти/.
  bouquet
Споко свикнала съм дори ММ не е свикнал за 7 години .Само се моля моето бебе да няма ,че при мене се получава малко наследствена . Laughing

# 62
  • София
tatqna89
  bouquet
Споко свикнала съм дори ММ не е свикнал за 7 години .Само се моля моето бебе да няма ,че при мене се получава малко наследствена . Laughing
Дано да го прескочи мъника  Hug

# 63
Защо просто не им кажеш, че нямаш куче?  Rolling Eyes Нанеси се, първите няколко дни без куче, а после и то ще се нанесе. Laughing

Нали се сещаш, че ако съседите ми звъннат да кажат, че в апартамента, който съм дала под наем има куче, наемателката ще трябва много бързо да си намери ново жилище  Wink Ама много бързо при това

Хора, казвайте ги тези неща с животните и децата на брокерите. Няколко пъти брокер ме е разхождал за среща точно с хора, които изрично съм посочила за нежелани наематели. Излишно движение и за трите страни.

# 64
Защо просто не им кажеш, че нямаш куче?  Rolling Eyes Нанеси се, първите няколко дни без куче, а после и то ще се нанесе. Laughing

Нали се сещаш, че ако съседите ми звъннат да кажат, че в апартамента, който съм дала под наем има куче, наемателката ще трябва много бързо да си намери ново жилище  Wink Ама много бързо при това

Много се радвам, че повечето наемодатели мислят и действат по съвсем различен начин.  Laughing Не ти е лесно и на теб, виждам и искрено ти съчувствам.  Peace

# 65
  • Пловдив
Цитат
Момичета хрумна ми идея за нова тема "Какви поразии заварихте след наемтелите си". Нещо подобно на Селските номера и пинизи  Smile Пускам я да знаете...
Да се мобилизирам ли да пускам тема "Селски хазяиски номера..."
Прибибам се бабичката в стаята ми "А аз малко само .... (да ти ровя в нещата)", "Дядо хазяин ми обира скъсаните чорапи от коша за боклук, за ад си вързва доматите" (не лични случки). Лични сега: "Оххх на баща ми почина и мъж нямам що не вземете да наемете една кола да си изнеса багажа от апартамента, който наемате. Аааа, като няма да наемете кола, тогава ще ви стоят тука тези стари вещи да ги заобикаляте" При настаняването си говорихме, че тя се ангажира да изнесе вещите, "Еххх сега голяма работа, като не ви казах, че топлата вода е от ТЕЦ, то и с бойлер е пак същото." и др. и др.
Да пускам ли темата?
Цитат
Нали се сещаш, че ако съседите ми звъннат да кажат, че в апартамента, който съм дала под наем има куче, наемателката ще трябва много бързо да си намери ново жилище  Wink Ама много бързо при това

Хора, казвайте ги тези неща с животните и децата на брокерите. Няколко пъти брокер ме е разхождал за среща точно с хора, които изрично съм посочила за нежелани наематели. Излишно движение и за трите страни.
Подкрепям! С хората по човешки, ако ти тръгнеш с лъжи и гадости очаквай после на среща да са коректни.

# 66
  • София
Цитат
Момичета хрумна ми идея за нова тема "Какви поразии заварихте след наемтелите си". Нещо подобно на Селските номера и пинизи  Smile Пускам я да знаете...
Да се мобилизирам ли да пускам тема "Селски хазяиски номера..."
Прибибам се бабичката в стаята ми "А аз малко само .... (да ти ровя в нещата)", "Дядо хазяин ми обира скъсаните чорапи от коша за боклук, за ад си вързва доматите" (не лични случки). Лични сега: "Оххх на баща ми почина и мъж нямам що не вземете да наемете една кола да си изнеса багажа от апартамента, който наемате. Аааа, като няма да наемете кола, тогава ще ви стоят тука тези стари вещи да ги заобикаляте" При настаняването си говорихме, че тя се ангажира да изнесе вещите, "Еххх сега голяма работа, като не ви казах, че топлата вода е от ТЕЦ, то и с бойлер е пак същото." и др. и др.
Да пускам ли темата?
Цитат
Нали се сещаш, че ако съседите ми звъннат да кажат, че в апартамента, който съм дала под наем има куче, наемателката ще трябва много бързо да си намери ново жилище  Wink Ама много бързо при това

Подкрепям! С хората по човешки, ако ти тръгнеш с лъжи и гадости очаквай после на среща да са коректни.
Доста кофти от страна на хазяите ти да не си спазват обещанията и да ти ровят в нещата?! Тея луди ли са, но какво се чудя, то масово хората се побъркаха.  Rolling Eyes

# 67

Много се радвам, че повечето наемодатели мислят и действат по съвсем различен начин.  Laughing Не ти е лесно и на теб, виждам и искрено ти съчувствам.  Peace

В посочената ситуация и съвет, който ти даваш - да се скрие наличието на куче и то не декоративна порода, некоректността тръгва от наемателя. Наемодателят е в пълното си право да изисква освобождаване на собствения си имот при положение, че предварителните изисквания не са спазени

# 68
  • на брега на морето
Хора, когато имате животно и търсите имот под наем първото, което трябва да споменете, е съществуването на домашен любимец. Сегашната ми наемателка скри, че ще се нанесе с куче вълча порода, което беше нещо изкукуригало - съсипа балатума в кухнята, а майка му го доразпра, обвинявайки майсторите, ухапа дъщеря ми през лицето и едва не извади окото й, когато я погали по главата. За една бройка да изритам наемателите през зимата. Наемателката си отвори неприятни проблеми със съседите за кучето, което скачаше върху тях. Кротко било, на училище било ходило Stop Животните си имат собствени характери и реакции. Добре че настъпиха събития, заради които го разкараха.

poohito, пускай темата, такава не е имало досега  Grinning

# 69
  • Някъде там край морето
Не четох всички мнения, но съм абсолютно съгласна, че наемодателят има право да избира наемателите си , както и наемателите избират квартирата. Каквото и да ми говорите, животни в апартамент си миришат и правят поразии, с които никой не е длъжен да се съобразява. Аз преди години гледах едно зайче в клетка. Ми няма такава смрад, ако 2 дни не му изчистиш не се търпи. Да не говорим, че вече 3 години от както се спомина животинката, още изкача тук-таме талаш изпод мебелите. Не съм наемодател, но не бих си го причинила колкото и симпатични да са ми потенциалните наематели.
Но и мненията на някои хазяи са крайни - не можеш 4-5 години да даваш апартамент по наем и да очакваш, че няма да има никакво захабяване на мебелите и настилките, дори и при внимателно ползване. Все пак тези неща не са вечни и дори и в собствения ви дом ги сменяте в един или друг момент. Ламинатът има някакъв клас на издръжливост и след известно време така или иначе му идва реда за смяна, същото е и с вратичките на мебелите. Имах един случай в квартира - в кухнята беше поставен ламинат, ама от най-евтиния 6мм. И пералнята беше в кухнята, ама става въпрос за такава на над 10 години. Уж си работела перфектно. Еми още първият път протече и въпреки, че веднага всичко подсуших и забърсах, все пак се наду ламината. Няма сила, която да ме накара да платя за нов.
Затова е хубаво, когато се дава под наем обзаведен апартамент, да се калкулира в наема и някаква сума за нормалното овехтяване на мебелите. Ако всичко е коректно договорено и описано в договора, не би трябвало да има недоволни и от двете страни.
Вече 3 години живеем в собствен апартамент. Вече има тук-там нещо дребно за смяна - къде заради некачествена изработка на производителя, къде заради неправилна употреба от наша страна. Нереално е да се смята, че нещо като се ползва, ще е вечно.

# 70
Здравейте момичета! Нахлувам в темата ви като собственик на 10г. ротвайлер, живеещ на квартира, но не в бг и не в апартамент. Аз не разбирам любовта към домашния любимец, когато това прекрасно животно се отглежда в неподходящи условия. За мен не е нормално да се отглеждат големи породи кучета на малко пространство. Ротвайлера е прекрасно куче, много енергично и темпераментно! На моя любимец съм причинявала трансконтинентален полет със самолет и пътуване през цяла Европа с кола, но никога не бих му причинила живот в апартамент!!! Всяка порода кучета си има специфични изисквания и е редно, когато се пристъпва към избор на любимец да се отчетат тези неща - в противен случай това не е любов, а издевателстване!!! Надявам се авторката да намери подходящата квартира, както и да има време да си разхожда любимеца мин. 5км на ден бърз ход, да има финансовата възможност да му осигурява качествена храна и ветеринарни грижи. Разбирам напълно нежеланието на наемодателите да отдават имот на хора с големи кучета - нагледала съм се на "добре" гледани и "възпитани" кучета в бг. Вероятно и за това в бг няма хотели, в които да отседнеш с куче, но лично аз съм отсядала в такива в Унгария, Германия, Франция, Англия, Сърбия, Хърватска.

# 71
 smile3507 smile3505 newsm12 ох леле почнахте да се подигравате на хората който искат самостоятелност .
Ladybird има такива хотели в Бг.Не знам къде си ходила ти но аз съм виждала хора с кучета .И сме ходили

# 72
Аз проверявах онлайн резервации. Не мога да си позволя да тръгна с кучо и да се чудя какво да правя на място, при положение, че съм и с дете. Официална информация в сайтове на хотели по бг черноморието не намерих. Но когато започнах да планувам пътуването през Европа си направих всички резервации онлайн и не съм имала проблеми. В сайтовете на хотелите е упоменато и за цената според големината на породата. Ще се радвам ако споделиш за хотели из бг - сега започвам да планувам лятна ваканция в бг и ще ми е приятно да пътувам из цялата страна, ако намеря подходящи хотели.

# 73
Зависи ако искаш да ходиш на море или планина .С нашия на море с ме ходили само в Гърция но той е малка порода.Иначе на планина е пълно с бунгала .А защо искаш хотел,с бунгалата няма да имаш проблем и тук има и хубави бунгала или къщи .Иначе на Слънчев бряг бяхме и там имаше кучета но бяха малки.А нашия е средна порода но космат за голямо .

# 74

Съгласна съм с Maraya not Carey. Повечето наемодатели изобщо не дебнат наемателите какво правят и не се правят на шпиони, нито имат съседи информатори.  Laughing  Laughing  Laughing От собствен опит го казвам, имала съм и коте и куче в квартира. Ако се грижиш за животното и си му чистиш, няма никакви проблеми.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт