Ужасът от квартирите през моите очи

• 20 463
  • 202
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Има си кучета и кучета...едни ръфат стени, други не мърдат без ти да ги пренесеш.
Аз съм гледала цял живот котки и наистина не знам те какво могат да разрушат, освен за отмъщение да ти се изпикаят на леглото.Моята го е правила и мокри завивката, нямам петна по матрака, никога не е стигало до там  newsm78 
Мен ме ужасява по-скоро хазяина да има ключ от апартамента.Логично има, но никога не бих могла да живея спокойно, постоянно ще мисля дали не в влизал, дали няма да ми се натресе в някой момент без предупреждение, дали не ми рови в нещата.

# 91
Наистина кофти ситуация от гледна точка, че с куче избора на квартира е силно ограничен, но пък хората са си прави да имат определени изисквания относно наемателите.
С повече търсене и занижени критерии обаче все ще намериш нещо. Просто помисли дали изискванията ти не са твърде високи. Както са те посъветвали вече, търси на първо място необзаведен апартамент - по-голяма е вероятността да допуснат куче, особено ако е и по-стара сграда. Склонна ли си да наемеш по-занемарено място и да го подобриш със собствени средства?

Относно гледането на куче в апартамент, не искам да споря, но е твърде пресилено да се нарича престъпление. Ние имаме голямо куче вкъщи и не смятам, че е кой знае какъв проблем. Познавам доста кучета, гледани на двор, които обаче не правят повече от 5м движение. За мен това е по-голямо престъпление, но не му се обръща толкова внимание.  

# 92
Познавам доста кучета, гледани на двор, които обаче не правят повече от 5м движение. За мен това е по-голямо престъпление, но не му се обръща толкова внимание.   [/i]
+1

# 93
Както и много ми е интересен съвета - дамата да скрие кучето - как се крие ротвайлер  newsm78 ,
Крие се лесно

Това не мога да си го представя - ротвайлера е игриво, голямо куче - като се разиграе и предполадам ще се разтресе блока, а да не говорим, че лае и то доста гръмогласно. Знам от собствен опит, ако не се изразходва правилно енергията му какви поразии може да ми направи из двора и дори не мога да си помисля, ако е в затворено ограничено помещение......, но пък както казва Ирайн има различни кучета, но аз до сега ротвайлер, дето да се държи като котка не съм видяла - вероятно не гледам където трябва...
Sweetɣ не съм казала, че да се гледа куче в апартамент е престъпление - визирах конкретна порода!!!!! Има изключително разнообразие от породи кучета и както на всички ви е известно - всяка порода си има специфика и начин на отглеждане! Казах също, че е безотговорно да се взема домашен любимец при условие, че нямаш условия, свободно време да се занимаваш с него и финанси да го поддържаш - тук влизат и хората вързали куче  на синджир  #2gunfire

# 94
Винаги съм имала ключ от имотите, които отдавам под наем, но никога не съм посещавала наемателите за оглед всеки месец, камо ли изненадващ  Peace Смятам, че това е вмешателство в личното пространство.
А, и съм ангажиран човек, който ходи на работа, пътува - в страната и извън нея. Затова и предпочитам сметките да се уреждат по банков път, а не да висна пред вратата на 1-во число, примерно, всеки месец. Заради това ми поведение съм понасяла и много щети, но човек се учи с натрупването на опит - позитивен, негативен, все тая.

Ротвайлер като залае тресе стените и кънти. Как да остане скрито това куче, то не е пинчер.

Да направя уточнението, че не адмирирам куче, отглеждано като въжена аларма на двора  Peace Също има голямо значение възрастта на животното - едно е да е бебе и тийн, друго е по-улегнало куче, трето е възрастно. Всичките си имат специфики. Едно от кучетата ми - голяма порода се парализира на 13-тата си година. Изпускаше се, имаше нужда от постоянна грижа. Не ми казвайте, че това в апартамент няма проблем  Wink

# 95
Aisha, моля те обясни как решаваш да се "отбиеш в имота", когато си тръгнала на разходка? Без да предупредиш този, който живее там, че ще му идеш на "гости"? Не те съдя, твое си е жилището, както каза някой, ако искаш ще го даваш под наем само на блондинки над 1,70, но как така се изтърсваш в нечий дом по никое време? Защото това е техния дом в момента, нали, а не твоя? В крайна сметка наемателите ти могат да правят един куп неща в този момент, може да ги няма, въобще десетки ситуации. Ако аз си държа пет хиляди евро в гардероба и кажа, че ги няма слд някоя твоя изненадваща визита мен докато ме няма? Кой крив, кой прав?
Разбирам да си знаете, че на всяко осмо число посещаваш апартамента или всеки трети четвъртък, ама изненадващо посещение с питбула ти?

# 96
  • София
И с питбула вътре..аз като наемател може да не обичам животни, може да съм алергична примерно..и ми се идва изненадващо, заедно с кучето, което влиза вътре. 
Никога не съм била на квартира, но това не бих го приела като наемател.

# 97
  • където ми харесва
Аз съм наемодател, и в апартамента живее жена с голямо куче и дете.
Може би трябваше да я сиктердосам, заради кучето.
Не разбирам, при положение, че едно животно има създадени хигиенни навици и не съсипва де що види по пътя си, не пречи на спокойствието на входа, защо да не бъде допуснато в чужд дом.
Авторката и в момента живее в квартира, явно хазяина й няма нищо против.
Може би аз съм сбъркана де. Crazy

# 98
Авторката,
има една словесна заигравка с НАП, която винаги върши работа.

# 99
Аз съм наемодател, и в апартамента живее жена с голямо куче и дете.
Може би трябваше да я сиктердосам, заради кучето.
И заради детето, ако се съди по мненията на отдаващите под наем.

# 100
  • Beyond the stars
Авторката,
има една словесна заигравка с НАП, която винаги върши работа.

newsm78 Пуснете ме в апартамента си с куче, иначе ще кажа на НАП,че не декларирате доход от наем ?  Shocked

Силно се надявам,че нямате точно това предвид.   Tired  Peace

# 101
  • при късмета
Аз може с куче наемател да не пусна, но на семейство с дете или чакащо дете не бих отказала на това основание.
Въпреки факта, че много наемодатели бяха завлечени я със сметки, я с наеми от семейства със финансови сътресения покрай кризата.
Хем не можеш ей така да оставиш деца на улицата, хем не е много хубаво издръжката на цяло семейство да е за твоя сметка.

# 102
Не, не се казва така.
По-мило се прави, правила съм го за детенце (вредно за тапетите колкото искаш). Действа, ще да действа и за ротвайлер.
Не плашиш хората, че ще ги дадеш на НАП, но им наливаш масло в огъня любезно, с усмивка и съчувствие.
Ноу-хау, на лични.

# 103
  • София

Познавам доста кучета, гледани на двор, които обаче не правят повече от 5м движение. За мен това е по-голямо престъпление, но не му се обръща толкова внимание.   [/i]

Познавам дворно куче, което не прави не 5, а 2 метра движение. Държат го вързано за съвсем къса верига и задните му крака са атрофирали от липса на движение. По цял де скимти жално, държат го гладно и жадно, но най-голямата жестокост е липсата на движение.

# 104
Прочетох темата по диагонал и реших да споделя мнение Simple Smile
Живяла съм на квартира, не съм гледала куче. Давам апартамент под наем и нямам нищо против наемателите да имат домашен любимец, ако го видя и преценя дали е ок. Не пазя толкова апартамента, колкото не ми се занимава с изнервени от лаене на куче или крясъци на папагали съседи например.
Майка ми има куче и й беше толкова трудно да си намерят квартира с мъжа й, че чак аз се ядосах! Накрая се принудиха да живеят на първи етаж, където е студено, защото навсякъде им отказваха. В случая животинчето е душичка и нищо няма да направи на скъпоценния апартамент...  Peace

Общи условия

Активация на акаунт