''Моли се да не те среща сънародник в чужбина''

• 14 377
  • 124
  •   1
Отговори
# 120
  • Tам през Атлантическия океан
В началото поздравявах чуя ли българска реч около мен, но вече не. Нищо никой не ми направил просто няма какво да си говорим.... От кога си тук, къде живееш, къде работиш бла бла..... Общувам с малко българи. Така се стекоха обстоятелствата. Попаднах в среда на домакини (това да си обсъдим манджата от снощи и днешната евентуална беше най-важната приказка за деня). Повечето от тях чистеха къщи. Почнаха да ме подпитват аз как ще си намеря къщи за чистене, с обяви ли или...? След отговора ми, че чистачка няма да ставам и мога и да се върна в БГ ако това е последния вариант за мен тук, бях отлъчена, отсвирена и пр... от другарските им срещи. Това ме устройва идеално Wink

Малко грозничко си обидила избора им.

Типично по български  Simple Smile

Познавам българи а и други емигранти които са мн. ерудирани/начетени  хора но не работят по специалността си или поне в началото не работят  Wink
Обикновенно са от по-възрастното поколение  Simple Smile на тях обикновенно не им се почва всичко от начало , учене приравняване на дипломи и т.н.

# 121
Дали някой ще мие чинии или ще лъска тоалетни си е негова работа. Типично по ганьовски всеки иска да прилича поне на директор. Ето едно клипче по темата, което обикаля нета от няколко дни. Няма да се давате, бъдете горди и силни
http://vbox7.com/play:61490a2f3f

# 122
  • София
Малко грозничко си обидила избора им.
Къде точно видя обида в поста?
Това, че жената не желае да става чистачка, обида ли е към останалите чистачки?
Аз пък не искам да ставам лекар примерно.  Whistling

# 123
Вие май не четете всичко Wink  Коментара ми беше след много техни въпроси,  свързани с  тази дейност...

# 124
В момента съм безработна в чужбина. Благодарение на съпруга ми живеем добре. Аз също не искам да си търся работа като чистачка, а по специалността си. Така, че разбирам Lisbeth Salander. Ако положението стане напечено, естествено, че бих работила всичко, но при положение, че имам избор, защо да се занимавам с това?
По темата, аз проблеми с българи в чужбина не съм имала, винаги са били отзивчиви и са ми помагали с информация. За мен това е важното.

Общи условия

Активация на акаунт