ТЕЛК, Обжалване на ТЕЛК 3

• 154 990
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте,
Първо се извинявам, ако въпросът ми е обсъждан скоро..
Детенцето ми е с родова травма при раждането и от 3ти ден правим рехабилитация.  Март месец подадохме документи за Телк и все още нямаме покана. За наша радост добре се повлия от рехабилитацията и вече е доста добре. Сега е на 9 месеца. Попитахме лично в Телк преди месец какво се случва и ни казаха че до края на август ще ни пратят покана.. но не са. Сега съм решила да пусна питане до председателя, но не съм наясно какво точно да пише.. ако някой може да ми помогне, ще бъда много благодарна.
Здравейте
Както бях писала, ходих днес да ги питам какво става с нашата покана. Щях да припадна от отговора : "При такива деца, чакаме поне да станат на една година и тогава ги викаме... а и вие нищо не губите.. " #Crazy
 Толкова бях втрещенаа от отговора, че не знаех какво да кажа.. Измънках само, че такава практика не е упомената в закона... ама жената вече ми беше затворила вратата пред носа... и същ о така губя детски, защото не вземам никакви, а може да вземам двойни...😑
Чудя се какво да правя...
Да говоря ли с адвокат.? Или е рано? Да изчакам ли покана? Вие какво бихте направили?  Hug
Здравейте, ние най накрая получихме покана за Телк, след почти 11 месеца чакане. Явихме се, разпитаха ме някакви неща, погледнаха малкия и ни дадоха 60%. Чак не можах да повярвам... аз бях готова вече да обжалвам. Много съм доволна, сега пускам документите и за детски...
Значи 11 месеца до поканата.... #Crazy

# 256
Здравейте, извинявам се, че нахлувам в темата Ви, но ми трябва помощ Peace
Става дума за баща ми - яви се на ТЕЛК, но му дадоха много нисък % и съответно иска да обжалва - каква е процедурата, необходими документи, и т.н, което може да ни е от полза?
Има изкаран микро инфаркт и му поставиха, в рамките на няколко месеца, два стенда. В епикризата обаче, това с микро инфаркта не са го записали - реторичен е въпроса защо са му тогава двата стенда. Има и съпътстващо заболяване-ХАНК 4 степен.
Наясно сме, че това е бавен и изнервящ процес, но искаме да си търси правата Благодаря предварително  bouquet

# 257
  • Mediterraneo
http://www.telk.info/p/blog-page_8.html

Жалбата е адресирана до НЕЛК, но се подава в РКМЕ.

# 258
Телк се подиграва с прекрасните ни  деца. Минават ни като на конвейер през таблица като ученици. Понеже Нои не иска да плаща инвалидни пенсии пък било то и минимални ни цакат с процентите. И какво се получава телково решение, което не ти дава нищо дори намаление на таксата в детската градина т.е с него можеш единствено да си избършеш дупето. По всички наредби се изисква 50 или 50+%, а на детето ми нови пръсти няма да поникнат. Оказва се, че евентуалните прегледи  и операции в чужбина отново аз трябва да ги заплатя и после как да не ти идва да напуснеш тоя бардак България 

# 259
Здравейте,на 26.01.2016 ни излезе решението от Телк,това е за дъщеря ми ,която е.на 2,10месеца,с ДЦП
НЕ съм съгласна с ДИ и внесох жалба до НЕЛК в срок.
Днес получих писмо от НЕЛК за явяване на 05.10.2016 пред НЕЛк?Възможно ли е ,това е след 10 месеца.?
Също така,знаете ли дали мога да оттегля жалбата до НЕЛК?

# 260
Здравейте,на 26.01.2016 ни излезе решението от Телк,това е за дъщеря ми ,която е.на 2,10месеца,с ДЦП
НЕ съм съгласна с ДИ и внесох жалба до НЕЛК в срок.
Днес получих писмо от НЕЛК за явяване на 05.10.2016 пред НЕЛк?Възможно ли е ,това е след 10 месеца.?
Също така,знаете ли дали мога да оттегля жалбата до НЕЛК?
Да, така е .Поради претовареност на НЕЛК получаваш дата доста напред във времето.Но не се отказвай. И все пак за деца дават дата по-бързо отколкото за възрастен.За мен датата беше чак за след две години. След като минеш НЕЛК ще ти изплатят парите със задна дата.

# 261
полия 73,
Благодаря ти за отговора.
Искам да питам още нещо
Дъщеря ми април прави 3 годинки ,т.е за този период може да върнат назад да ми изплатят..а до 10 месец 2016?някой ще изплати ли?
днес написах една молба ,до НЕЛК,която ще внеса понеделник ,ако може да бъде преразгледана по-рано жалбата ми,тъй като докато нямаме актуален действащ ТЕЛК,не можем да кандидатстваме в Детска градина в СОП група,и други разни дреболийки.
а и ще минем пред Нелка на 05.10 и така като гледам ще чакаме 3 месеца ,тяхното решение ,което,въпреки че до три месеца ,трябва да бъде произнесено ,гледам че има хора ,които чакат и повече време,четейки темата това разбрах.
В тая държава всичко е.

# 262
  • Mediterraneo
Възможно ли е ,това е след 10 месеца.?

Напълно възможно! При подадена молба през март, ММ се яви пред НЕЛК в края на октомври. Съответно решението излезе през януари следващата година  ooooh!

# 263
Нашата дата беше за след година, но решението излезе за няма и месец, за децата е по бързо. Не съжалявам, че обжалвах, изплатиха ни за година назад.

# 264
Здравейте!
Вчера ни беше телка на 15 г ми дъщеря с акушерска пареза.От 65,7%ни дадоха 46% ,естествено съм бясна и ще обжалваме.В телка беше 1 лекар....
въпросът ми е от името на детето ли да е жалбата,има лична карта на 15 г е?

# 265
  • в полите на Балкана
От ваше име. На 15г  не е пълнолетно едно дете за да отговаря за действията си.

# 266
А на 16 години какво е? Спряха интеграционните защото детето ми е на 16 години и ме пращат на ТЕЛК от социалното безгрижие. Случвало ли се е на някой, докато има действащо решение на ТЕЛК детето да навърши 16 години и какво се е случило.

Едва ли има закон като ЗИХУ, който  прави повече проблеми отколкото да помага.

# 267
А на 16 години какво е? Спряха интеграционните защото детето ми е на 16 години и ме пращат на ТЕЛК от социалното безгрижие. Случвало ли се е на някой, докато има действащо решение на ТЕЛК детето да навърши 16 години и какво се е случило.

Едва ли има закон като ЗИХУ, който  прави повече проблеми отколкото да помага.

Да,спират интеграционните- остават само за лекарства и транспортни, но ако има детето ТЕЛК над 71%. Когато детето направи 16 год. може да се подаде и за соц.пенсия за инвалидност, ако детето има над 71%, но там има голяма вероятност НОИ да жали решението на ТЕЛК пред НЕЛК, само и само да не Ви плащат пенсия #2gunfire

# 268
  • в полите на Балкана
Mama Nana, на 16г детето става лице за социално-безгрижните и затова спират част от интеграционните добавки. На възрастните т.е. лицата се полагат по- малко на бр.добавки за интеграция.
Бързо се минава на ТЕЛК.В молбата мисля се пишеше преосвидетелстване заради социални помощи. Нека каже някои ходил по скоро на ТЕЛК с голямо дете.

Последна редакция: вт, 01 мар 2016, 23:33 от мамаРаче

# 269
Раче,
Има няколко месеца до изтичане на настоящото решение. Излиза, че трябва да се явяваме на ТЕЛК два пъти в годината.
Детето ми е с 80% и НОИ не направиха проблем за написаното в т.6 на решението, само на тези по ЗИХУ им пречи.
Преди две години се съдихме с тях, загубиха и сега пак повтарят упражнението.

Общи условия

Активация на акаунт