ТЕЛК, Обжалване на ТЕЛК 3

• 154 808
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
  • в полите на Балкана
За детските се подаваше молба всяка година без значение дали детето е с ТЕЛК или не. Ако не сте си подали молба когато ви е изтекла предишната нищо няма да ви изплатят назад.

# 421
Леле, това е пълен абсурд!И при все, че питах в социалните, в началото на 2016, дали трябва да подавам декларация. Техният отговор беше, че за децата с телк ( с двойни детски ) не е небходимо, при преосжидетелстване, тогава отново ....

# 422
Леле, това е пълен абсурд!И при все, че питах в социалните, в началото на 2016, дали трябва да подавам декларация. Техният отговор беше, че за децата с телк ( с двойни детски ) не е небходимо, при преосжидетелстване, тогава отново ....
При условие, че 3-годишния Ви ТЕЛК изтича на 01.05.2017г., това означава, че имате ТЕЛК от май 2014г. Тогава сте си подали всички документи. От там насетне се подават отново молби за всяка година единствено за детски и за винетка /ако ползвате такава/. Щом са ви спрели детските едва от 6 месеца, това означава, че през 2015 г. сте си подали молбата за детските, т.е. Вие сте запозната, че се подава такава молба всяка година. Питали сте в началото на 2016 г. и тогава правилно са ви отговорили, че не е необходимо да подавате, тъй като е трябвало да я подадете май месец. Предполагам, че тогава сте питали, тъй като имаше промяна в молбата-декларация, но тя явно не се е отнасяла за децата с ТЕЛК, съответно двойните Ви детски са вървели до май.2016 г.  Peace

# 423
Оплескала съм всичко Sad Явно направо съм изключила за това, че всяка година се подава и след отговора в социалните, съм останала с погрешна представа, че не е нужно подаване на такава ..... Май няма смисъл да се допитвам до самите социални и да подавам едва сега, нали от 01.2017 влиза в сила ново....

# 424
Вие си попитайте за всеки случай, макар че наистина не би трябвало сега да подавате нещо  Peace

# 425
Може ли някой да ми каже пишеха ли се интеграционните добавки в доходите на семейството

# 426
Може ли някой да ми каже пишеха ли се интеграционните добавки в доходите на семейството

Да. Peace

# 427
Благодаря

# 428
Има ли промяна в датата на изплащане на ТЕЛК?

# 429
Обикновено е изплащан във вторник или четвъртък.

# 430
Току що ми направиха превода за м. Декември  Peace

# 431
Току що ми направиха превода за м. Декември  Peace

Има ли промяна в сумите?

# 432
Както написах....превода е за месец Декември 2016г. Какви промени търсим за този период? Новите суми ще бъдат преведени февруари месец  Peace

# 433
Това са декемврийските, да. Промяна през февруари.
Аз не знам всъщност при нас ще има ли промяна, социален работник каза, че когато е със 70% е в категория 50-70, в официално писмо пък ми отговориха, че е в следващата 70-90%.
Ще изчакам да видя.

# 434
Това наистина е интересно как ще се тълкуват процентите за парите - 70% и 90% - към по-ниската или по-високата категория. Дали не е записано някъде ясно как са точно процентите. Примерно 50-69%; 70-89% или 50-70%; 71-90%  newsm78. Според мен щом имате официално писмо се опрете на него, ако ви дадат по-малкото пари. Все пак предполагам, че писмото идва от по-висшестояща служба  Crazy.

Общи условия

Активация на акаунт