ТЕЛК, Обжалване на ТЕЛК 3

• 155 007
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Да ви кажа как -  точно 70% ще са 350 лв. От 71 нагоре 450.

# 436
Да ви кажа как -  точно 70% ще са 350 лв. От 71 нагоре 450.
От 71 до.... колко?
И все пак Mother of PrincesS има писмо, в което я уверяват, че 70-те% влизат в горната група  Praynig

# 437
Именно, май ще го тълкува кой както му изнася. Никъде не намерих да е до 69% или от 71%.  Ще видим.

# 438
  • София
На мен моята приятелка от ДСП два пъти ми потвърди вече, че 450 е над 71%. Горната граница вероятно ще е съответно 91%. Ей, какво дърво ще е там! Съжалявам за потърпевшите. Въобще новата система смърди.

# 439
  • Бургас
Здравейте!
Включвам се с инфо по темата.
Поствам ви отговори от сайта на Министерството на ТСП, където се задават въпроси на граждани:
"2017-01-05 15:00:04 - Николова
Здравейте, ТЕЛК 70 % на дете в коя от групите попада с новите поправки за подпомагане II или III ?
2017-01-17 16:04:57 - Дирекция "Социално включване"
Уважаема госпожо Николова, В конкретния случай, за родители (осиновители), които отглеждат деца със 70 на сто вид и степен на увреждане или трайно намалена работоспособност, следва да се прилага разпоредбата на чл. 61, ал. 12, т. 2 от Закона за държавния бюджет на Република България (ЗДБРБ) за 2017 г., т.е. за тях месечната помощ за отглеждане на дете с трайно увреждане по чл. 8д от Закона за семейни помощи за деца е в размер на 450 лв. (МП)"

И още - аз също имам официален отговор, който гласи същото, като написаното по-горе.
Оставам с надеждата, че на тези писма не отговаря някой некомпетентен...
Единствено за третата група е уточнено 90 и над 90%.
Иначе, това е сайта, за въпроси и отговори, ако някой иска да чете или пита:

https://www.mlsp.government.bg/index.php?section=FA2&fcat=28

Последна редакция: вт, 17 яну 2017, 19:30 от Никки

# 440
  • София
Значи и аз имам надежда за 450. Praynig

# 441
Значи излиза, че втората група е от 70 до 89%  Thinking. Е що не го напишат така, а оставят така вратички за некомпетентните си служители  Crazy.

# 442
Искам да попитам според вас аз както имам едно дете с телк 56% и второ детенце без телк до сега вземах за това с телка 240лв + 100 лв детски + 29,25 интеграционни и 42,5лв за второто дете,общо 411,75 от другия месец ще получавам 350лв за детето с телк без интеграционни и без детски нали така и 42,5лв за второто дете детски,правилно ли съм разбрала? Така общата сума ще е 392,50лв,което означава,че за моето дете няма увеличение,а намаление Simple Smile

# 443
Интеграционните и детските влизат в тези 350 лв. И да....правилни са Ви сметките  Tired

# 444
  • Варна
Здравейте! Искам да ви попитам :новият ни ТЕЛК е от 1.12.16 г,но нямам преведени пари. Вчера са ми превели детски само за здравото ми дете. Другите 340 лв ги няма. Възможно ли е да не е влязъл в сила все още?

# 445
Здравейте! Искам да ви попитам :новият ни ТЕЛК е от 1.12.16 г,но нямам преведени пари. Вчера са ми превели детски само за здравото ми дете. Другите 340 лв ги няма. Възможно ли е да не е влязъл в сила все още?
Кое да не е влязло в сила?!?
А вие подадохте ли си документи при социалните?

# 446
  • Варна
ТЕЛКа все още да не е актуален. А в социалните ходих на 4.1.17 г.Да не е обработен имам предвид.

# 447
Такааа. ТЕЛК-а е влязъл вече в сила /влиза в сила 14 дни след вземането му от Вас/. Но .... Вие сте подали документи януари месец.... какво пари търсите за декември. Плащането ще е февруари. За да имате пари за декември е трябвало още на 15 декември да си подадете молбите, за да има плащане януари  Peace

# 448
  • Варна
Много благодаря, за отговора!

# 449
Здравейте момичета... Вчера ходихме до Пловдив и е готова заключителната психиатрична оценка на детето ми. Чрез  IQ тест се установи че малкия е с лека умствена изостаналост. Има 60 точки. Психиатъра ни обясни че детето ми е по биологична възраст на 4 но по развитие е на 2 години... Препоръча много работа с логопед и психолог,но на този логопед трябвало да му обясним че трябва да учи малкия на неща,като за 2 годишно дете ( части на тялото, посоки, цветове, да сортира по групи... Надявам с логопеда да ни разбере,но не мога да разбера защо настоява за невролог, като само от едно посещение веднага иска изследвания.... И също психиатъра ни каза че може да ползваме ТЕЛК...  Но въобще не съм запозната с това. Моля някой да ме ориентира какво да правя... А роднините мрънкат че било диагноза за цял живот това,пък и нямало да ми отпуснат ТЕЛК само с тази оценка от психиатъра... Моля ви за помощ 😉

Общи условия

Активация на акаунт