ТЕЛК, Обжалване на ТЕЛК 3

• 154 734
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря за отговора ,но да попитам и друго ДИ  е от дата на раждане  какво      значи това

# 121
ДИ е датата на инвалидизация, т.е. ако ви е първо явяване имате право да ви изплатят пари от датата на раждане, но не повече от 3 години назад от датата на решението  Peace

# 122
и пак Благодаря .Да първо явяване е

# 123
ДИ е датата на инвалидизация, т.е. ако ви е първо явяване имате право да ви изплатят пари от датата на раждане, но не повече от 3 години назад от датата на решението  Peace
Имате право и на още една еднократна помощ за раждане. Питайте за нея, че се правят на ощипани.Също така и безплатна винетка.

# 124
за винетка незнам дали ще стане  тъи като нямам кола и детето е на мое име не на баща си а ина4е  тои   си има  кола де Grinning

# 125
  • в полите на Балкана
Имате право и на още една еднократна помощ за раждане. Питайте за нея, че се правят на ощипани.........

Ако до навършване на 2-годишна възраст на детето се установят трайни увреждания 50 и над 50 на сто. Еднократната помощ може да бъде поискана в срок от 3 години след раждането.

# 126
moeto dete sega e na 5 tova zna4i 4e tova s ednokratnata otpada nali taka da go razbiram

# 127
Имам въпрос относно невъзможност за явяване на определената дата за преосвидетелстване, какво се случва след това- явяването отпада ли изцяло поради пропуснатата дата или трябва да отида и да попитам за насрочване на следваща такава? Благодаря предварително!

# 128
  • София
Ние бяхме изпуснали датата, насрочена от ТЕЛК, получихме нова дата, те си я насрочват без ти да правиш нищо.

# 129
Благодаря, т.е. просто чакам да дойде ново писмо, в което да пише другата дата ? А  някакви обяснения дължа ли им за причината за пропускане на предишната дата?
п.п. И още един въпрос се сещам: новата дата в рамките на какъв период е горе- долу след  пропуснатата- месец, два или по- малко( или пък повече) ?

Последна редакция: сб, 06 юни 2015, 01:28 от Rainbow Dust

# 130
  • в полите на Балкана
moeto dete sega e na 5 tova zna4i 4e tova s ednokratnata otpada nali taka da go razbiram
Да отпада.

# 131
  • София
Благодаря, т.е. просто чакам да дойде ново писмо, в което да пише другата дата ? А  някакви обяснения дължа ли им за причината за пропускане на предишната дата?
п.п. И още един въпрос се сещам: новата дата в рамките на какъв период е горе- долу след  пропуснатата- месец, два или по- малко( или пък повече) ?
Ние не получихме изобщо писмо, защото не си бяха отбелязали сменения адрес за получаване... Когато отидохме на място да попитаме, ни дадоха писмото с новата дата директно. Не са ни искали обяснения, но все пак писмото се беше върнало при тях, т.е. не сме били информирани за датата. Новата дата беше, ако не се лъжа, около 2 седмици след старата.
За всеки случай позвъни в РКМЕ, което отговаря за твоя район и попитай какво се случва в такъв случай...

# 132
А, ако искаш след време да се откажеш от ТЕЛК и не се явиш 2-3 подред, какво се случва?  Rolling Eyes
Скрит текст:
Причина: намалят ти под 50% и не искаш нов работодател да знае за това...

# 133
А, ако искаш след време да се откажеш от ТЕЛК и не се явиш 2-3 подред, какво се случва?  Rolling Eyes
Скрит текст:
Причина: намалят ти под 50% и не искаш нов работодател да знае за това...
Разбирам, че тук става въпрос за възрастен. Ако не се явиш 2-3 подред /аз мисля, че пращат 2 писма за явяване/, то тогава спират да ти пращат писма и дотам. Работодателя разбира за ТЕЛК, ако си се явил, тъй като получава като копие ТЕЛК решението. В този случай няма да има какво да получи  Peace

# 134
Да, за възрастен става въпрос. Прочетох много нормативни актове и това не ми стана ясно, затова и се допитвам.
Тоест, ако не се явя 2-3 пъти все едно вече нямам ТЕЛК...имат ли право да намалят процента, ако не се явя  Rolling Eyes (доколкото знам не мога, ако лицето не е пред тях).
И при такава ситуация, ако спра да се явявам и след 2-3 години отида пак, какво се случва ooooh!
Съжалявам за тези въпроси, но са ми важни. Благодаря отново.   bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт