ТЕЛК, Обжалване на ТЕЛК 3

• 154 780
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
  Здравейте,искам да попитам. Когато има решение от ТЕЛК  за една година и преди да е минала тази година бьде сменена диагнозата какво се прави? Само да кажа става вьпрос за дете. Благодаря!

Става въпрос за погрешно вписана диагноза или за допълнителна диагноза??

Ако е първото, непременно сезирайте НЕЛК за нередността в ЕР на ТЕЛК, защото при преосидетелстване ще Ви бъде по-трудно!

# 181
Аз бих обжалвала отказа. Администрацията е била длъжна да изпрати молбата на компетентната администация, ако тя не е компетентра по местоживеенето, а не да отказва. Имат такова задължение по административно-процесуалния кодекс. Все пак са администрации в една институция, просто са отговорни за различна територия.. Но трябва да е до 14 дни от отказа. Иначе отказът влиза в сила.

Абсолютно съм съгнасан с това! Обжалвайте отказа веднага, до 14 дни от получаването му!!! Обжалва се по административен ред пред съответния районен административен съд, за София - АССГ, за останалите съответния Окръжен административен съд! Обжалвате по район където е подадена молбата (от където имате отказ), не по адрес на който живеете!!

# 182
Здравейте,
Първо се извинявам, ако въпросът ми е обсъждан скоро..
Детенцето ми е с родова травма при раждането и от 3ти ден правим рехабилитация.  Март месец подадохме документи за Телк и все още нямаме покана. За наша радост добре се повлия от рехабилитацията и вече е доста добре. Сега е на 9 месеца. Попитахме лично в Телк преди месец какво се случва и ни казаха че до края на август ще ни пратят покана.. но не са. Сега съм решила да пусна питане до председателя, но не съм наясно какво точно да пише.. ако някой може да ми помогне, ще бъда много благодарна.

# 183
Най-вероятно не може да се събере комисия и затова се бави датата във времето  Rolling Eyes. Хубавото в случая /ако може да се нарече "хубаво"/ е че вие не губите нищо, тъй като ви е родова травмата, а пари се изплащат назад с решение на ТЕЛК до 3 години /а вие сте на 9 месеца, във всички случаи влизате в този период/. Моя съвет е изчакайте за дата - отпускарския сезон свърши и ще се задвижат нещата  Crazy

# 184
Pepi_r, благодаря за отговора, да разбирам ли, че решението на Телк не зависи от състоянието на детето в момента? А за това, че не може да се сформира комисия, малко ми е странно... защото е областен град.. толкова време.?.!

# 185
Решението на ТЕЛК зависи от предоставените документи /епикризи/. Когато получите писмо от комисията за явяване там освен дата и място където да се явите, ще има и изисквания какви документи и изследвания да носите /ако е нужно/  Peace.

# 186
Решението на ТЕЛК зависи от предоставените документи /епикризи/. Когато получите писмо от комисията за явяване там освен дата и място където да се явите, ще има и изисквания какви документи и изследвания да носите /ако е нужно/  Peace.
Благодаря много за пояснението ☺☺☺

# 187
Най-вероятно не може да се събере комисия и затова се бави датата във времето  Rolling Eyes. Хубавото в случая /ако може да се нарече "хубаво"/ е че вие не губите нищо, тъй като ви е родова травмата, а пари се изплащат назад с решение на ТЕЛК до 3 години /а вие сте на 9 месеца, във всички случаи влизате в този период/. Моя съвет е изчакайте за дата - отпускарския сезон свърши и ще се задвижат нещата  Crazy

Пишете на НЕЛК, няма какво да чакате! Може да са Ви загубили документите!

# 188
Е ако са загубени защо на НЕЛК. Просто ново подаване на документи за пред ТЕЛК. Но жената като се е обаждала /директно в ТЕЛК/ не са и казали, че и липсват документите, а да чака писмо  Rolling Eyes

# 189
  • в полите на Балкана
Последният път когато подавах документи заТЕЛК на сина ми чаках цяло лято. Бяха отпуск до средата на септември и ако не ходих два пъти на крак да питам кога ще мине, че му трябваше документа за у-ще имаше да си чака. Мина края на октомври.
Добре е да ги ръчкате иначе ще си чакате дълго.

# 190
Добре е да ги ръчкате иначе ще си чакате дълго.
Другата седмица ще ида да попитам пак, какво става....

# 191
На нас ни дойде писмото за явяване на 14.10. в София след влошаване състоянието с нова диагноза рак на дебелото черво с разсейки в бял дроб, след операция и химиотерапия.

Направихме адресна регистрация там в София, за да избегнем корумпирания Телк в Смолян (бяхме веднъж, обжалвахме в Нелк, Нелк върна с препоръки отново същите лекари да си вземат решението).

Предния ни Смолянски Телк беше на 60 % , безсрочен (емоционално нестабилна личност 50 %; артериална хипертония 30 %; дегеративни промени в гръбначния стълб 10 % и за псориазис дадоха 10 %).

Ходих днес в Телка да питам е вземат ли предвид стария телк с решенията му, тъй като са дефинитивни заболявания и след операцията от рака на 31.01.2015 г. и последващите химии не е възможно да отидем и да направим всички консултации със специалисти каквито искат. И ми казват, че все едно наново се явяване и старото телково решение все едно го няма.
За рака имаме всичко. И профилактичните годишни прегледи от специалисти- психиятър и кардиолог- да кажат, че може да се прави химиотерапия. Но не и лекарства, терапии. Един лист от бърза помощ от август, че й стана лошо и обърна ритъма на сърцето в Бургас.

За психото отново искат етапна епикриза и всички епикризи.
За общия Телк рьографии на стави ръце, крака и кръст. Ехография за сърце. Консултации с кардиолог, ортопед, дерматолог, ревматолог и онколог.
И ми казват най-много ще мине втора група, но за първа и придружител трябвало да е на легло и да е пред умиране.
Ще се побъркам - това всичко е ходене по мъките, с болен човек с колостома и провеждащ химиолечение, едвам държащ се на краката. Джипито си измива ръцете написа една етапна епикриза със съдържание, че е минала всички профилактични прегледи.

Баща ми, с когото живее болната ми майка е също инвалид 93% без чужда помощ и почти не става от леглото вече и не може да помага (болят го краката от диабетната полиневропатия и има всички диабетни увреждания, вкл. и диабетна гангрена на петата).

В края на месеца ни предстой нова ракова операция, от днес съм в 10 дневен отпуск за придружител.
Не знам изобщо вече какво да правя. Shocked Ясно е , че от тук ще става все по-зле и зле. Снощи се връщаме от поредната химиотерапия на крак- даже не дадоха да се и пренощува в КОЦ Пловдив.

Отчаяна съм. Обезверена. Дайте съвет какво да правя и дали изобщо да ходим на тоя ТЕЛК newsm78 . Ако не представим всички документи ще си пишат само рака- 2ра група (а и не се знае дали няма да е за 1-2-3-5 г. решението, а не безсрочно както предното с 60-то %). А трябва вече и придружител- не могат да се справят сами. Не живея с тях и немога да ги взема при мен. Баща ми получава добра пенсия, но майка ми е на 136 лв. ( толкова й е за 20 г. стаж и възраст и толкова и беше и тази по болест 127,50)

# 192
  • София
Може ли един тъп въпрос, понеже започвам от самото начало.
Първо при ЛЛ ли трябва да отида и да му кажа, че искаме да отидем на ТЕЛК?

Става дума за атопичен дерматит.

# 193
От личния лекар трябва да си вземете направление за ТЕЛК и заедно с копия на епикризи да си подадете молба в картотеката на ТЕЛК  Peace

# 194
Здравейте, този форум ми отвори очите за много неща.
Имам нужда от вашето мнение,защото много се обърках.Детето ми е с хипоспадия гландис,открита още на 6 месечна възраст,той в момента ми е на 3г и 5 месеца. От вас разбрах,че хипоспадията подлежи на телк.Отидохме на уролог (няма да споменавам името му) най-добрия за гр. София и съответно се обърнах към него и го попитах дали това заболяване подлежи на телк отговора му беше,че това е лека хипоспадия и не подлежи,но да съм попитала личния лекар той се занимавал с телковете.При което аз така и направих,въпреки че знам какъв идиот е отидох при него думите му бяха нищо няма да вземеш,но ще ти издам направлението.Защо казват,че не подлежи след като го пише в листа на заболяванията на които се полага телк.Преди да отида при нашия педиатър,помолих моя приятелка да попита нейната педиатърка съответно нейния отговор е обратен подлежи... на 23.10 сме пред комисията има ли някоя майка,която скоро е подавала документи и има положителен резултат?Много съм притеснена,решила съм да се боря до край въпреки че най-вероятно ще ми откажат..

Общи условия

Активация на акаунт