Нашата сватба през 2015 - тема 2

• 45 782
  • 788
  •   1
Отговори
# 705
Момичета,вчера съм се ровила с часове в aliexpress-a ..... Rolling Eyes  Толкова много неща съм си харесала,отностно украсата.... и имам един въпрос!
Всички неща ( пера-малки и големи,перли и др.) са с малка цена (помня някой беше споменал,че трябва да е малка за да не се плащат мита и разни др.) всички са от различни продавачи....та,ако си поръчам всичко в един ден.... Grinning ох,не мога да си формолирам въпроса....
Притеснявам се с тези мита и на обявите пише ,че са с безплатна доставка...да не стане така,да трябва да плащам главоломни суми за доставки.Някой има ли опит с този сайт?Какво трябва да гледам,като поръчвам...,да не се окаже някой шарлатанин и предварително ли се плащат стоките?
Как го написах и аз не знам,дано сте ме разбрали  Laughing

# 706
Добре дошли на всички нови булки, моичетаа вие не се спирате много хубави идеи имате  и сте толкова организирани  smile3501 . Аз отдавна съм готова с най - важните неща за сватбата и за дребните хич не мисля за един месец мисля и тях да отметна . За броят на гостите ние ще сме към 70 -75 човека мой роднини към 40 приятели на мм към 10 мой приятели към 10  общи приятели към 10 и на баща ми 3-4 приятели и това е . За ибей и аз съм харесала някой неща. Хубав ден момичета   bouquet

# 707
Антоанета Панайотова Аз съм поръчвала през Али, значи в общи линии ако надвишава 15 евро или 30 лв, се заплаща ддс- 20%. Ако е през пощата може и да мине директно без да го засекат на митницата по тяхна преценка е . Ако над 150 евро се плаща и мито и ддс и се вади ЕОРИ номер. Ако се поръчва през фирми като DHL,TNT и е нас 15 евро и трябва да се плати ти трябва и ЕОРИ и до колкото знам там почти всичко минава през митницата. Ако поръчките ти са от различни потребители са си отделно т.е  паричната стойност си е на отделните поръчки не се събират. Щом са с безплатна доставка нищо няма да се плаща за нея. Ако все пак ги спрат на митницата дори да е под 30 лв(напоследък има мн случай) показваш разпечатка от поръчката и разпечатка колко пари си платила реално и ти я освобождават. До 60 дена парите могат да ги върнат без проблем. Аз лично гледам рейтинг и коментари на продавача и на стоката. Ако имаш други въпроси питай Wink

# 708
Момичета, искам да ви се похваля, че най-после си имаме дата - 18.07.2015г.

Тези два дена бяха ужасни за мен. Огромно напрежение и нерви имаше докато най-после си намерихме тази дата. Първо искахме август или началото на септември, но в ресторанта, който бяхме избрали нямаше нито една свободна събота. Казаха ни чак 12 септември, но това ни се виждаше много късно. Другия вариант, който трябваше да обмисляме беше неделите. Каквото и да мислехме, не успяхме да измислим нищо и си казахме, че отиваме да запазваме 12 септември. Когато отидохме и ни казаха, че вече е заето, много се отчаяхме. Следващата свободна дата беше чак 26 септември. Е, не не исках  тази дата, защото това за мен си е почти октомври. Ходихме и до друг ресторант, но там най-много ни притесняваше, че ще сме в градината (която е много хубава) и ако случайно завали трябва да влезем вътре, а там хич не ни се видя удобно.
Какви ли не варианти мислихме и на края се предадохме и си казахме, че отиваме да запазваме 26 и каквото ще да става. Срещнахме се с управителя и се сетихме да попитаме все пак и за юли. Той ни каза, че 4 и 18 са свободни. Направо му казахме да ни записва за 18 и камък ни падна от сърцето. Не искам да си спомням какво напрежение беше докато се стигне до тук.
Казваме си само дано е за добро това, че толкова държахме на този ресторант.
 Ходихме и до две църкви да проверим и в двете ни казаха, че е задължително кумовете да са кръстени. Това ще е следващият проблем. Или ще трябва да намерим някой друг, или ще трябва да се откажем от църковния брак. На мен не ми се иска да  се отказвам от това нещо, но като гледам милото, май почва да се разколебава.

В ресторанта ни искат 150 лв за внасяне и по 100 over time.

Добре дошли на новите момичета.  wavey Приятна и спокойна подготовка.

пумпалче, ние сме около 150 човека (засега). Със сигурност някой ще отпадне.

# 709
Пумпалче,не са много 80 човека.При мен ще се добавят още както изглежда. За мен тази бройка си е съвсем нормална.Това за което ме е яд сега у че ми се иска сами да си украсим детайлите на булченската маса и съм убедена че можем да я направим много хубава.Но няма да имаме физическата възможност на деня да украсяваме.Притеснявам се дале ще стане както съм си го решила и дали агенцията ще изпълни това което искам.

# 710
Някой да е ходил да пробва рокли в Be Queen в София? Ако да, може ли да ме ориентира в цените.

# 711
Аз много тихичко...почти си имам ресторант Simple Smile  newsm17
И пак си имам нова дата Grinning 20.09.15.
Капаро ми искат 200лв. и съм във възторг, като цяло сметките почват да ми излизат по-ниски отколкото очаквах и започвам да си мисля, че наистина ще си направим тържеството тази година Simple Smile)) Мисля до края на седмицата и може и да капарирам. Да не говорим, че датата ми е неделя - ден за сватба. Simple Smile

# 712
Аз май ще си сменям ресторанта  ooooh! Изобщо не съм доволна, уговорките за цени бяха едни, накрая се оказаха други и бюджетът ми отиде по дяволите... Довечера ще ходя да огледам други места и ще преценя.... Да не говорим, че управителката нещо ми лази по нервите и я чакам по 4 дни за един мейл. Ако ще е така до сватбата - не мерси. Много съм яхнала метлата, ще видим какво ще излезе накрая.

# 713
Направо го сменяй , не му мисли . Щом от сега ти правят такива номера , представи си какво ще стане до сватбата . Все още ще има хубави места , дано да намерите вашето  Wink

# 714
Алечка, направо сменяй ресторанта. Не си заслужава толкова нерви за нищо. Ужас... как може такова отношение. Ние капарирахме ресторанта на една сума ( за кувертите )  сега се оказа, че са качили цената с 2лв, но са добавили бира на корем. Писах мейл на управителя и той ми отговори, почти веднага, че понеже сме капарирали миналата година можем да си изберем какво искаме. Според мен това е правилно, а не да ти казват едно после друго... Чак аз се ядосах.

mariq91, честито за датата Simple Smile Кой ресторант избрахте?

Kisses{P}, не съм мерила там, но от един друг форум знам че цените са около 1000 и нагоре. Една мацка си взе роклята от там за 1200 Simple Smile Дано съм помогнала.

Аз да се похваля другата седмица ще си имам покани. Днес мм е поръчал хартията и като я доставят остава само да се напечата... Нямам търпение Simple Smile

# 715
Ние решихме , Март месец да раздаваме поканите а датата ни е 4.7.15 , мислите ли , че е рано  newsm78 .

# 716
Ние решихме , Март месец да раздаваме поканите а датата ни е 4.7.15 , мислите ли , че е рано  newsm78 .
Според мен да, аз лично месец и половина преди това ще ги изпратя.

# 717
Агенцията ни посъветва да си ги раздадем до края на март месец при сватба на 13.06.2015г.
така ще имат време гостите да си наредят плановете, а ние от средата на май месец трябва да почнем да ги прозвъняваме (тези, които не са потвърдили до тогава). Казаха, че и този процес щял да ни отнеме поне 2седмици

# 718
Ние пък ще почем с раздаването на покани още от февруари ( за сватба края на юни ). При нас обаче има доста хора от други градове, които трябва да кажат 2м преди сватбата дали ще остават да нощуват в хотела, че да им запазят стаи, изискването е от хотела. Освен това в нашата компания има още една сватба през август и искаме хората да си сметнат разходите и за това решихме доста рано да ги раздадем Grinning Малко сме луди, ама какво да се прави.

След малко ще кача чашите в албумчето Simple Smile

# 719
Оххх момичета и аз имам проблем с тази в ресторанта.... направо съм бясна. Пиша й имейли,защото както знаете съм в чужбина и я питам дали ще е проблем ако сме 130ч. Защото говорихме за 120...при капацитет 15б уж на ресторанта и тя ми вика.....    ..... Капацитета е 120-130 няма проблем... Тжва означава че ресторанта ще е фууууул и ще се гъчкаме.. Оф някой виждал ли е на живо бална зала Атриум в Поморие, Гранд хотел Поморие....
Имаш Поща, твоята сватба ще е там. Виждала ли си го...
Паникьосвам се!!!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт