Нашата сватба през 2015 - тема 2

• 45 775
  • 788
  •   1
Отговори
# 720
* Miele*, избрахме първият ресторант, в който ходихме и все нямаше свободни дати. Накрая все пак си намерихме датата. От самото начало си искахме този ресторант и не се отказахме. Нямаме кой знае какъв избор на подходящи ресторанти за сватби. Дано не съжаляваме за избора си. Със сигурност ще ни излезе по-скъпо в сравнение с другия, който гледахме. Тук ни искат 150 лв за внасяне и по 100 на час over time. В другия нямаше такса за внасяне и over time беше 60 лв на час.
Утре ще отидем до църквата и ритуалната да запазим и там.

Ти на какви покани си се спряла? Текста сами ли го измислихте или е готов?

Алечка, ако можете и няма да изгубите пари от ресторанта наистина може да го смените, щом имате проблеми. Дано успеете да намерите нещо по-добро.

Аз все още нямам представа как искам да изглеждат нещата. Дори тема не съм измисли.
Иначе мисля да изпратя поканите по навреме, например март месец, за да могат хората да си направят сметката.

Alady, мисля, че не е рано март месец. И ние сме юли и тогава мисля да ги изпратя. Засега само мисля, а пък ще видим как ще се развият нещата.

# 721
Нашите покани са измислени от нас. Дизайна е наш, а текста взаимствахме от една наша мноого любима книга. Като прочетох текста на баба тя много се разчувства. Като станат готови ще ги кача да ги видите Simple Smile

# 722
Нямам търпение да ги споделиш. Стана ми любопитно какъв текст сте избрали.  Hug

# 723
Нашите покани ще ги правя аз, изцяло, баща ми има печатница и само ще нареже картона и ще напечата текста. Иначе текста си е мой - след като на толкова хора подарявах индивидуални текстове, дойде ред да напиша и моя  Flutter Още не съм започнала да го мисля обаче. Първо искам да напиша за родителите и за кумовете. Да ги изпратя и да приключа и след това, започвам и останалите.

Последна редакция: вт, 27 яну 2015, 15:07 от пумпалче

# 724
Здравейте и от мен, момичета!

Алечка, съчувствам ти и смятам, че този ден не трябва да е обвързан с нерви и напрежение. Щом не можеш от сега да разчиташ на управителя, не виждам как ще бъде когато подготовката напредне...

Alady, ние също смятаме по-рано да раздадем поканите. Може би до края на май най-късно. Ще има три пълни месеца, за да си планират всички отпуските надявам се. Може би малко по-рано ще разпратим електронната покана, а до края на май ще раздадем хартиените, които ше са около 10 бр. за най-близките.

Момичета, какво мислите за ръчно рисуваните покани? Намерих едно момиче, което рисува прекрасно и ще може да направи покани, които да кореспондират с темата на сватбата. А и като брой няма да са много. Аз пиша много красиво, смея да се похваля и смятам да ги надпиша и адресирам ръчно, вместо да ги печатам. Някак ми звучи лично и специално, а и поканите са за истински най-близките ни хора (родители,кумове, сестра ми, баба....). Текста също ще бъде наше дело- нищо няма копираме.

Внимавайте с капацитета на ресторанта, ще се повторя...на живо е друго. Поискайте разпределение на масите като за сватба, защото е различно от подредбата при ежедневна консумация. Нашия ресторант така се сви с 15-20 човека, което за мен беше критичен момент, но понеже го разбрах в самото начало и нямахме проблем със списъка за щастие!

Харесах си було, късо, до средата на гърба и ще го махна по-късно вечерта. Със сигурност ще е от сайт! Прекаляват с цените! 

# 725
З_A_Я, аз мисля, че ще се получи добре с ръчно рисувани покани. Все пак най-важно е на вас да ви харесат. На мен лично ми допада тази идея.  Simple Smile

Сетих се да ви питам, когато се запазва ритуалната зала, защо се ходи до общината?

# 726
Алечка много ниприятно наистина.Ако много се ядосваш-сменяй,хич не ти трябват нерви и разправии.
Покани по-рано от май месец няма да пращам,безсмислено е чак толкова рано все пък за два цели месеца ще се подготвят.Не мога да разбера от какви съображения е това ранно изпращане.

# 727
И нашите покани са ръчно рисувани, но още не са готови всички, художника се бави  Mr. Green Ние си ги правим сами.

# 728
Антоанета Панайотова Аз съм поръчвала през Али, значи в общи линии ако надвишава 15 евро или 30 лв, се заплаща ддс- 20%. Ако е през пощата може и да мине директно без да го засекат на митницата по тяхна преценка е . Ако над 150 евро се плаща и мито и ддс и се вади ЕОРИ номер. Ако се поръчва през фирми като DHL,TNT и е нас 15 евро и трябва да се плати ти трябва и ЕОРИ и до колкото знам там почти всичко минава през митницата. Ако поръчките ти са от различни потребители са си отделно т.е  паричната стойност си е на отделните поръчки не се събират. Щом са с безплатна доставка нищо няма да се плаща за нея. Ако все пак ги спрат на митницата дори да е под 30 лв(напоследък има мн случай) показваш разпечатка от поръчката и разпечатка колко пари си платила реално и ти я освобождават. До 60 дена парите могат да ги върнат без проблем. Аз лично гледам рейтинг и коментари на продавача и на стоката. Ако имаш други въпроси питай Wink
Изчерпателно....,Благодаря Simple Smile Ако има нещо пак ще питам :*

# 729
Здравейте мили, бъдещи младоженци! Пиша във форума, първо за да се оплача и второ , ако успея да спася някой това , което ме сполетя преди 5 дена! Моята сватба беше запланувана за 14 февруари 2015 година, в така предпочитаният за сватби Парк Хотел Берлин Витоша! Познайте, какво стана? Отмениха сватбата, под предтекст, че хотела затваря/фалира или се продава! Предложиха ни алтернативни варианти, но както можете да се досетите на много по-скъпи условия + това ресторантите не бяха в стила на планираната ми от месеци винтидж сватба! Скъпи младоженци, моля изисквайте от вашия ресторант договор, за неустойки при отменяне на ангажимента, защото ние не знаехме за такова нещо и сега си патим! Били сме три пъти кумове и сме ходили на 100 сватби, но не бяхме и чували, че е възможно да ти провалят хубавите емоции!!! Така , че който има запланувана сватба за този ресторант, да си провери условията, защото сега ми отиде на вятъра и украса и сценарий и доброто настроение! А , ако някой има такъв лош късмет като моя, моля да пише мога ли и как да си потърся правата!  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 730
Ина, съжалявам за това което ти се случва, мн неприятна история. Надявам се и при теб да излезе вярна поговорката"Всяко зло- за добро", дано си намериш по- хубаво място. Аз също за първи път чувам за такова нещо- направо не ми се мисли как се чувстваш, при положение, че сватбата ти е толкова скоро. Бих те посъветвала( колкото и трудно да звучи), ако успееш да намериш др ресторант, да не се сдухваш толкова заради тази неприятна ситуация и да си организираш весела сватба- все пак най-важно е настроението. Сигурна съм, че 90% от гостите няма и да обърнат внимание на самия ресторант- те са там заради вас, ако си усмихната и спокойна- само ти ще си знаеш, че нещата не са се случили по първоначалния план. Желая ти късмет, успех и страхотна сватба- въпреки проблемите.

# 731
Ина
Много съжалявам за това което ти се е случило. Ако има варианти да помагаме-дай знак. Сигурна съм че сватбата ви ще бъде неповторима и ще си намериш още по хубав ресторант!!!

# 732
Благодаря момичета за милите думи! Ресторант се намери, ама как сме го избирали за три дена - ние си знаем! Просто сървиса по  нашенските хотели е под критичния минимум!

# 733
Добре дошла във форума, Ина! Съжалявам за ужасното стечение на обстоятелства, но съм сигурна че е за добро! Успешно сте преминали през първото изпитание като бъдещо семейство и това може да ви направи само по-силни! Ако имаш време сподели с нас подробности около сватбата и какво ти остава да направиш непосредствено преди нея- ще помагаме с идеи  bouquet

# 734
Ина, аз си мислех, че ние имаме проблем с ресторанта, но ти направо ме уби... Не искам да си представям през какво сте минали, но съм съгласна със Зая - минали сте си първото препядствие като семейство.

Аз да доложа - ходихме в другия ресторант. Еми какво да ви кажа - понеже сме две сватби ни направиха отстъпка и менюто става 25 лв.  Shocked . С по-големи порции от първия ресторант и с 12 лв. по-малко. Украсата е 900 лв. като в това влизат и кумовите дарове, цветята,  уелкъм дринка и почерпката за гостите. Можем да внесем алкохол, мезе, ядки и тортата. Ще имаме изнесен ритуал в градината. Управителката си каза, че нейната работа е да ме слуша и да направи деня ми идеален. Самият ресторант е много хубав. Останах с чудесни впечетления и мисля, че ще го сменя. Е много си личи, когато някой иска да си спечели клиент, вместо да му съдере кожата само защото е сватба. Тази нощ ще спя спокойно...

Ние ще раздадем поканите през март. Мисля, че идеята с ръчно рисуваните покани е чудесна - така ще станат още по-лични.

Момичета, ще мога да направя новата тема чак в четвъртък или петък, защото съм болна, а списъкът с новите булки ми е в офиса.

Общи условия

Активация на акаунт