Какви поразии и странни неща заварихте след последните наематели?

• 39 245
  • 312
  •   1
Отговори
# 225
  • Sofia
Даваш обаче гледна точка, очаквайки някой да ти чете мислите. Сама казваш, че не си питала изрично, но очакваш човек без дете да мисли с твоите мисли. Не става.
Според мен, ако беше обяснила ситуацията хазаина нямаше да има нищо против да се хване скрина за стената
Има дете, защо реши, че няма. Simple Smile
Но явно и той не е попаднал в такава ситуация.

# 226
  • при късмета
Даваш обаче гледна точка, очаквайки някой да ти чете мислите. Сама казваш, че не си питала изрично, но очакваш човек без дете да мисли с твоите мисли. Не става.
Според мен, ако беше обяснила ситуацията хазаина нямаше да има нищо против да се хване скрина за стената
Има дете, защо реши, че няма. Simple Smile
Но явно и той не е попаднал в такава ситуация.
Защото изкара хазаина все едно не можеш нищо да му обясниш или че няма изобщо да те разбере, а ти изобщо не си повдигала въпроса. Ако и той има дете още повече ще ти влезе в положението. Оплю човека за нищо. Вместо с него да говориш, го даваш за негативен пример за наемодател автоматически, по твои си някакви разсъждения. И други ти казаха, просто говори с него

# 227
  • Sofia
Е как ще съм го оплюла, казах, че е най-свестният от всички, разделихме се с добро и т.н. Споменах само, че някои ограничения са опасни. Не съм повдигала въпроса заради опита си с предни хазяи, които също в началото изглеждаха свестни, пък после друго се оказа. Не съм очаквала да срещна разбиране, а пък нямах време и възможност да избирам в случая.
Хубаво, моя е грешката, че не съм питала, изобщо не беше в това въпроса, а че понякога има реална нужда да пробиеш стена, не за да си закачиш свидетелството от първи клас на детето или да се упражняваш с пистолета за пирони.

Голяма драма  Rolling Eyes

# 228
Имам привилегията да съм родител на изключително палаво ,любопитно и енергично хлапе.Казвам го не за да ви занимавам с щуротийте му,а за да се изясни че много добре разбирам какво е да нямаш секунда спокойствие.
Обаче до момента където сме почивали ,никъде мебелите не са били заковавани за стените,никъде в хотел не е премахван заради нас заключващия механизъм на вратите в банята,много от парапетите на тераси и то високи са били от няколко хоризонтални дъски (удобни за катерене),прозорците не са били снабдени със заключващ механизъм предназначен за деца изобщо никой не е бил длъжен да се съобразява с нас .И намирам това за правилно и за нас и за децата ни и за хотелиерите.

# 229
  • Mediterraneo
Ако нещата станат като в зап. Европа и Сащ да видят как се дават по 3 наема без хър-мър

Някъде в зап. Европа съм. В момента търся жилище под наем. Никой не иска 3 наема- нито с хър- мър, нито без хър- мър. Плаща се един депозит. И на агенцията, ако не наемаш от собственик( обикновено искат по половин наем комисионна).

# 230
  • София
Няма смисъл от спорове. Във всяка държава е различно.
Дъщерята живя в Манчестър - искаха 1 наем като депозит. Той остана не за сметките, а за последния месец в квартирата. Комисионно нямаше - наеха по обява от собственик.
Сега е в друга, европейска държава - искат им 2 наема депозит и 1 наем комисионно на брокера. Няма начин да наемат директно от собственик.  Също са предупредени, че ще ги проучват какво работят, на какъв договор са, за кредитна история  и какви са им приходите. Ако ги одобрят може и да получат желаната квартира. Проучването щяло да отнеме около 1 -2 месеца.
Това е положението - ако ти изнася. Ако не - в София си има апартамент без разходи и подбор.

# 231
За кои държави се иска по 3 наема? Може ли някой да даде конкретен пример? Аз от личен опит в няколко държави знам, че се иска за един месец напред плюс още един наем депозит. Ако си с животно и собственика се съгласи, понякога иска pet deposit още един или половин наем.
Веднъж са ми искали предварително малка такса, която не се връща, за да викнат фирма да почисти след наемателя. Но като говорих с познати там, беше изключение. Стандартното - 1 наем + 1 депозит.

Освен това абсолютно всички разходи по апартамента са за сметка на наемодателя. Последен пример - хазяина каза каквото има нужда и се повреди (като пример даде изгорели крушки) да му звъннем, и той до 24 часа ще изпрати хора да поправят, или ако е нещо дребно може да дойде той  Peace
Искат писмо от работодателя че си на договор ако си работещ, да.

# 232
  • София
Здравейте, някой може ли да препоръча адвокат с опит в дела с наематели за София? За консултация и евентуално дело.

# 233
  • Пловдив
Здравейте момичета , имаме подписан договор за наем от края на март с валидност 6 месеца, които ще изтекат края на Август. Понеже за мен това е нова и непозната материя да питам , трябва ли да подпишем с наемателите нов договор за определен срок или старият ще си важи докато едната от страните реши да го прекрати....то всъщност като на него си пише, че е за 6 месецса май ще е задължително да се подпише нов, нали  Thinking

# 234
  • при късмета
Здравейте момичета , имаме подписан договор за наем от края на март с валидност 6 месеца, които ще изтекат края на Август. Понеже за мен това е нова и непозната материя да питам , трябва ли да подпишем с наемателите нов договор за определен срок или старият ще си важи докато едната от страните реши да го прекрати....то всъщност като на него си пише, че е за 6 месецса май ще е задължително да се подпише нов, нали  Thinking
Обикновенно, в клаузата за срока е споменато, че ако и двете страни нямат претенции за промени, договора се продължава автоматично и става безсрочен. Предизвестията със със срок 1 (един) месец. Ако и твоят договор е стандартен, трябва да го има

# 235
  • Пловдив
Ами няма такава клауза  newsm78

# 236
  • София
Не знам какво значи стандартен договор. Силно препоръчително е и за двете страни да не подписват такива, защото няма стандартни случаи, и накрая винаги следва олеле по форумите.
Ако в договора не сте уговорили какво се случва след изтичането на срока и нито едната от двете страни не се противопостави на ползването на имота, договорът се счита за продължен за неопределен срок. В този смисъл вж. чл. 236 ЗЗД. Няма нужда да подписвате нов договор или анекс, освен ако не желаете да предоговорите нещо.
Уредбата на чл. 236 ЗЗД е диспозитивна - означава, че във вашия (нестандартен) договор може да уговорите, че с изтичане на наемния срок договорът няма да се продължи автоматично като безсрочен, а ще е нужно напр. нарочно волеизявление от някоя от страните.

# 237
Аз винаги съм пускала Анекс към договора - ако искат за определен период от време, за същия, ако не - за 1 г. След това пак. В моите договори винаги е упоменато, че продължаването се извършва с анекс, подписан от 2-те страни. Не знам, на мен не ми харесва идеята някой да живее с мисълта, че безсрочно ми е наел апартамента, независимо от клаузата за 1-месечното предизвестие.

# 238
Стандартните договори по принцип са като рамка, "канава", могат да се допълват с права и задължения, които отговарят на вашите изисквания. Стандартния договор, дали ще се изтегли от нета, дали агенция ще ви го направи - никой не го е грижа доколко ви защитава интересите. Просто съдържа основни задължителни клаузи, съобразени със закона.

# 239
  • Пловдив
Тоест , и да не подпишем нов договор се сичта, че този автоматичо се подновява, но е по-добре да подпишем , за да не премине в безсрочен, правилно ли съм разбрала  Hug

Общи условия

Активация на акаунт