Позитивното мислене????????

• 26 406
  • 376
  •   1
Отговори
# 255
Естествено, че няма как да видиш чашата пълна, ако е наполовина.
Но позитивно мислещите не се плашат от празнината.

# 256
  • Ямбол
А трябва, за да мислят как да я напълнят. иначе ще ѝ се радват на такава - полупразна.

# 257
  • София
Е, то зависи и колко си жаден - ако си много, много жаден, хич няма да ти хареса, че чашата е наполовина, защото ще пиеш половин чаша течност, а не двойно повече, нали така!  Wink

# 258
А трябва, за да мислят как да я напълнят. иначе ще ѝ се радват на такава - полупразна.

Да, исках и това да кажа, но ти ме изпревари. Grinning
Не само мислят как да я напълнят, а и знаят защо е празна. И няма драма. Peace

Анди, къде се губиш, бе? Hug

# 259
  • Ямбол
Е, то зависи и колко си жаден - ако си много, много жаден, хич няма да ти хареса, че чашата е наполовина, защото ще пиеш половин чаша течност, а не двойно повече, нали така!  Wink
Какво е това няма да ти хареса, забранена е думата няма. Всичко е шест, жаден не жаден, винаги си доволен и нахилен Wink

# 260
Аз съм за позитивното, но все пак реалистично, мислене! А такова - има.  Peace
Все пак някои хора виждат чашата наполовина пълна, а на други все им се струва наполовина празна  Laughing

Това не е позитивизъм, а оптимизъм. Правете разлика между понятията, моля.
Позитивно мислене е, когато виждаш, че чашата е празна, но си убедена, че ако мислиш правилно, всички природни, космически, божии и каквито там още сили съществуват ще си зарежат работата и ще си потрошат краката от бързане, за да ти я напълнят. Защото те съществуват само и единствено да ти прислужват и да ти задоволяват прищевките - в случая да ти пълнят празните чаши. Така де, иначе каква им е работата, а?
За мен, наблюдавайки силно "позитивните" личности, дефилирали в този форум, "позитивизъм" се сближава силно с понятието "егоизъм". Е, има една малка граница между тях, която при много "позитивисти" липсва напълно. И колкото повече липса границата между "позитивизъм" и "егоизъм" толкова по-агресивно налагат вярванията си въпросните персони.
Такива са ми наблюденията просто. Може и да греша. А може и да не, знам ли?

# 261

Позитивно мислене е, когато виждаш, че чашата е празна, но си убедена, че ако мислиш правилно, всички природни, космически, божии и каквито там още сили съществуват ще си зарежат работата и ще си потрошат краката от бързане, за да ти я напълнят. Защото те съществуват само и единствено да ти прислужват и да ти задоволяват прищевките - в случая да ти пълнят празните чаши. Така де, иначе каква им е работата, а?

Глупости..)))

Ако виждам, че чашата е празна - просто няма да си посипя главата с пепел, а ще намеря начин отново да я напълня..и отново..и отново ако се наложи - по няколко различни начина и тн..
И ще знам, че и това ще мине..Нищо не е постояно и хубавото и лошото просто се редуватт.

# 262
  • Sofia
EXQUISITE, кефиш ме максимално! Чета те в няколко теми вече и усещам колко сме близки като представи за света и за хората  Hug

# 263
EXQUISITE е жена - мечта, сбъднала мечтата си! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Родена под щастлива звезда! Hug

# 264
Аз затова и казах НАПОЛОВИНА пълна, но другите я виждат наполовина празна...
Е, предпочитам да я виждам ПЪЛНА пред празна!
Но аз съм си такава по природа, ОПТИМИСТКА, просто се стремя да не губя поглед от реалността.
Може ли една житейска илюстрация в потвърждение?
Лампичката светва, бензинът е на привършване. Този, който е просто ПОЗИТИВИСТ, пренебрегва предупредителния сигнал, махва с ръка, свирка си, но уви, колата му угасва по пътя и това влече неприятности. Този, който е ПОЗИТИВНО НАСТРОЕН РЕАЛИСТ, не пренебрегва сигнала, а запазвайки доброто си настроение, че лампичката му работи, се отправя към най-близката бензиностанция да зареди. А онзи, който е НЕГАТИВИСТ, започва да ругае и да псува, че как така отново няма бензин, че нали наскоро пълни резервоара, мамка му, и т.н., скапвайки настроението си, може и на останалите пътници.
Ама що бъркаш позитивизъм с оптимизъм?

# 265
  • Sofia
Защото са сродни понятия, затова  Peace

# 266
Някои поради беден речник, други явно считат, че оптимизъм е изтъркана и старомодна дума. Днес е модерно да си позитивен. Захаросано, егоистично, самодоволно и самоизтъкващо се позитивен.
"Къде съм аз, къде сте вий? Ехей!"  bowuu

# 267
  • Costa Rica
За мен, наблюдавайки силно "позитивните" личности, дефилирали в този форум, "позитивизъм" се сближава силно с понятието "егоизъм". Е, има една малка граница между тях, която при много "позитивисти" липсва напълно. И колкото повече липса границата между "позитивизъм" и "егоизъм" толкова по-агресивно налагат вярванията си въпросните персони.
Такива са ми наблюденията просто. Може и да греша. А може и да не, знам ли?
Не, това е ню ейдж, а не позитивно мислене. Пълна кукумицинщина, както всичко, доведено до крайност. Но пък на някой хора им харесва да живеят в облак от розАв захарен памук. И, освен ако не бъркат лично в твоя джоб, как живеят другите не би трябвало да те вълнува изобщо.

Между другото, ако някой се наеме да ми обясни с какво ню-ейджовският розАв захарен памук е по- долен от християнския розАв захарен памук, ще го черпя с бира. Виртуално  beer

Позитивизмът е съвсем друга бира и се състои главно в любов и уважение към себе си и грижа за собствените си нужди. Което, преведено на езика на битуващите в обществото социокултурни предразсъдъци ценности се нарича егоизъм, предполагам.

# 268
Да, това за ню ейджа е вярно. Абсолютни откачалки са. Crazy

# 269
Гледам едни пълнят безпроблемно празни чаши, други им се възхищават максимално.... Само дето не се сещат къде се намират. Намират се в интернет, където всеки може да се прави на какъвто си иска без да е такъв. Но в другия по-реалния живот нещата хич неса толкова леснички.
Кой каква чаша и колко ще напълни може да се каже само в актуална конкретна ситуация, и теорийките са безсмислени.

Много високопарни приказки, ама примерно ако бяхте на мястото на хората от наводненията наистина ли щяхте ей така с лекота да се справите и върнете всичко загубено, и изобщо нямаше да изпитате никакво чувство на страх паника, отчаяние...

Общи условия

Активация на акаунт