Позитивното мислене????????

• 26 406
  • 376
  •   1
Отговори
# 240
  • Ямбол
На мен ми прилича на таласъм. Много добре ги е описал Дийн Кунц тези създания в книгата си "Отвъдни очи".

# 241
Доста лъчезарно дразни слуховите възприятия  Crazy За зрителните - от рамената нагоре, също .
 http://gotinite.com/novata-misis-balgariq-seksapilat-ni-gi-drazni-video/
Аууу, гледам и не вярвам на ушите си.  #Crazy
Между другото има и интервю с нея. И естествено познатата реакция, когато отказват да приемат чуждо мнение:
Скрит текст:

"... защо толкова негативизъм, ако бях с по-лабилна психика, аз нямаше да мога да издържа. Просто съм изненадана.
Мисля, че българите сме много изтормозени като цяло и на хората им е много по-лесно да напишат нещо лошо, отколкото добро. Мъчно ми е за всички тези хора, които сядат на компютър и пишат не само срещу мен, а срещу толкова достойни хора. Аз не се учудвам, че това се случва, просто ми е малко кофти, но приемам го.
- Вие самата харесвате ли визията си, начина, по който изглеждате?
- Какво значи дали се харесвам или не? Всяка жена, която се снима, може да изглежда и добре, може да изглежда и зле. Много от красавиците казват: "Имаме доста фотошоп". Когато няма фотошоп, има изненади. Явно аз допуснах тези изненади във Фейсбук, за което съжалявам. Медиите не пропуснаха да подберат тези две-три снимки, които са ужасни. Аз не се харесвам на тях, имам много хубави снимки."

# 242
Че и за това ли има съмнения,а?  newsm78 Че не е жена? Не че ще се шокирам чак толкова, ама...

Защо не? Сефте травестит да печели женски конкурс за красота... Тук обаче хирургът трябва да е бил бая пиян (независимо дали мъж, или жена е оперирал).
Все пак не мога да съм сигурна мъж или жена е това същество, просто споделих нещо, което ми хрумна, гледайки снимките от затвора.
Между другото, там имаше по-красиви от нея.  Peace

# 243
  • София
Може би, може да се каже, че златната среда е където на теб ти е добре. Но ако изхождаме от това, че твоето добре е все пак в синхрон с обективната действителност, а не само със собствените налудничави идеи.
Според мен на депресии са склонни точно тези, които не искат или не успяват да приемат реалните факти.Като осъзная факта, че не ставам за мис, ще си хубавея само за съпружието. Това със сигурност ще ми спести моменти на разочарование и неудовлетворение. Хич не си представям, че мога упорито да живея с някаква илюзия, ако всичко около мен дава сигнали, че нещата не са такива, каквито си ги представям. Все в един момент ще се замисля.  newsm78
Няма такова нещо като обектина реалност. Дори във физиката и химията няма обективни измервания и закони, а всичко е под условие за някакви ограничения. За нас, щом ина възприятие, значи е субективно. Та реалността е субективна.

# 244
Няма такова нещо като обектина реалност. Дори във физиката и химията няма обективни измервания и закони, а всичко е под условие за някакви ограничения. За нас, щом ина възприятие, значи е субективно. Та реалността е субективна.
Peace Andariel, съгласна съм, че от физична гледна точка обективната реалност е условна, при положение, че самата материя/реалност са все още неизвестни понятия. В психологията обаче съществува понятието обективна реалност. Например под психика се разбира субективно отражение на обективната действителност. Без да претендирам за професионално мнение, аз го разбирам така: въпреки че всеки възприема субективно това, което го заобикаля, съществува действителност, която е меродавна за мнозинството, което я прави обективна. Ясно е, че се използва условно, но понятието се среща във философската, социологическата и психологическа литература. Мисля, че без него е невъзможно да се опишат явленията в тези науки. Срещала съм го като симптом на някои от психозите "загуба на връзка с консенсуса на обективна реалност". Ако някой е по-запознат, ще ми е интересно да прочета.

# 245
  • София
тъй де, припознава се от мнозинството. Но и на мнозинството не може да се вярва, защото то е от индивиди. И като сложим случаите на масови заблуди... Абе, май предпочитам своята си субективна "реалност". Wink

# 246
Относно примера с мисиската, това което съм чула от новините е че е избрана тя, .....защото единствено тя можела да си позволи на собствени разноски да пътува до страната където се е провел конкурса мисис свят, организаторите не са имали финансова възможност за пътуването.

# 247
Позитивното мислене е като комунизма..На теория добре,на практика-катастрофа

Защото едно е да знаеш,друго е да можеш..

Ако ще денонощно да вървиш на ръце и да мрънкаш мантри от сорта"Щастлив съм",не трептиш ли истински с вибрацията на щастие и радост,се превръщаш в поредния "нещастен,но позитивно мислещ индивид"..

Както казах,едно е  да го знаеш,а съвсем друго е да го можеш.

п.п.АБе Ню Ейджа ще се окаже по-голямо блато и от религиите.

# 248
Позитивното мислене е като комунизма..На теория добре,на практика-катастрофа

Защото едно е да знаеш,друго е да можеш..

Ако ще денонощно да вървиш на ръце и да мрънкаш мантри от сорта"Щастлив съм",не трептиш ли истински с вибрацията на щастие и радост,се превръщаш в поредния "нещастен,но позитивно мислещ индивид"..

Както казах,едно е  да го знаеш,а съвсем друго е да го можеш.

С негативно мислене как ще трептиш истински с вибрацията на щастие и радост или си щастлив само когато виждаш нещастие?

п.п.АБе Ню Ейджа ще се окаже по-голямо блато и от религиите.

# 249
  • Стара Загора
Мислейки позитивно, ние губим представата за реалността, критичността си и аналитичността си. Това каза психиатърката Цветеслава Гълъбова по bTV тази сутрин.

# 250
  • Sofia
Аз съм за позитивното, но все пак реалистично, мислене! А такова - има.  Peace
Все пак някои хора виждат чашата наполовина пълна, а на други все им се струва наполовина празна  Laughing
Нека бъдем по-положително настрОени към себе си и околните, така или иначе негативното е повече от достатъчно, а и невинаги носи до добри резултати   bouquet

# 251
  • Ямбол
Аз пък съм убедена, че всички, които виждат пълната чаша, едновременно с това виждат и че не е пълна цялата, т.е. заедно с пълнотата, виждат и празнотата и няма сила, която да ги накара да не виждат празното. Та само твърдят едно, а виждат малко по-различно.

Ето един прекрасен пример, с който ще докажа твърдението си:
...
Но на живо е определено по-слаба, дори леко кльощава ми се стори, в сравнение със снимките й. А аз обичам по-пищни жени. ...
Иска ти се да е пълна чашата, но виждаш и празното.

# 252
Ми да,щото иначе тряя да си малоумен за да се убеждаваш в противното..

А онова "празното"..Има два варианта..Или го виждаш като недостатък или като предимство..
Има ли празно място,значи може да побере още..Колкото повече,толкова повече..

# 253
  • Sofia
Аз затова и казах НАПОЛОВИНА пълна, но другите я виждат наполовина празна...
Е, предпочитам да я виждам ПЪЛНА пред празна!
Но аз съм си такава по природа, ОПТИМИСТКА, просто се стремя да не губя поглед от реалността.
Може ли една житейска илюстрация в потвърждение?
Лампичката светва, бензинът е на привършване. Този, който е просто ПОЗИТИВИСТ, пренебрегва предупредителния сигнал, махва с ръка, свирка си, но уви, колата му угасва по пътя и това влече неприятности. Този, който е ПОЗИТИВНО НАСТРОЕН РЕАЛИСТ, не пренебрегва сигнала, а запазвайки доброто си настроение, че лампичката му работи, се отправя към най-близката бензиностанция да зареди. А онзи, който е НЕГАТИВИСТ, започва да ругае и да псува, че как така отново няма бензин, че нали наскоро пълни резервоара, мамка му, и т.н., скапвайки настроението си, може и на останалите пътници.

# 254
А онзи, който е НЕГАТИВИСТ, започва да ругае и да псува, че как така отново няма бензин, че нали наскоро пълни резервоара, мамка му, и т.н., скапвайки настроението си, може и на останалите пътници.

Това не е "негативист" (ама че дума), а простак с проблемни области възпитание и самоконтрол.

Но зависи все пак и къде е угаснала колата, както и накъде си тръгнал... Щото към мола е едно, а към болница, изпит или интервю - съвсем друго. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт