Позитивното мислене????????

• 26 404
  • 376
  •   1
Отговори
# 285
Да, така е.
Но най-добре са тези от златната среда.
Крайностите вредят еднакво.

Значи не е велика глупост, а късмет да си от тази група на златната среда.

# 286
http://www.edna.bg/pod-zavivkite/vryzki/godinata-koiato-ni-praveshe-napuk-4636827

Прочетох тази статия и много ми хареса.

Показателна е за това, че независимо какво ни се случва, имаме избора да решим как да се чувстваме, мислим и действаме. Невинаги е лесно. Невинаги е приятно. Понякога дълго трябва да се учим. Но не е невъзможно  Peace
Наистина е показателна за това колко егоцентрични и арогантни всъщност могат да бъдат някои хора, изживяващи се като пътеводна светлина на човечеството. Цитирам автора: "Не засягам темата за възрастните, децата и бедстващите нарочно. Би станало полярност." Колко удобно, нали?! Слагаш си розовите очила, концентрираш се върху собствените си нужди, за какво пък да си даваш зор с някакви си състрадание и милосърдие; повечко позитивни мисли и послания към Вселената и тя ще те затрупа с подаръци. Да не забравяме и бонуса - ставаш "духовно осъзнат" и вече спокойно можеш да презреш всичкото простолюдие, дето само си е виновно за болестите, за недоимъка .... А пък и защо да се занимава с тях като е ясно, че например с пенсия от 150 лв., празен хладилник, лекарствата - недостижим лукс, няма как да тръгнеш по семинари с авторката или пък да си купиш някоя от книгите и. Не мисля, че и "мъдростите" и биха помогнали реално на реално нуждаещите се. Още цитати:
"А “тая вселена” ми правеше напук, докато ми предаде урока, че печелиш пари, когато искаш да се наслаждаваш на живота и да го празнуваш...
Посланието на “тая вселена” обаче не е да се откажеш от привързаността и съхраняването, за да нямаш, а точно обратното – защото винаги имаш.  Това е единствената нагласа, способна да отвори сейфа на изобилието и неограничените ни сметки в “космическата банка”.  Money
 ....да се отпуснем в доверието, че винаги имаме много. И любов, и вдъхновение, и кеш, за каквото ни потрябва. На печелившите честито!"

# 287
То пък не става само да се вайкаме. Съвсем нормално е да си продължиш живота, каквото и да ти се случва.
Значи или сме идеални като колежката или. ....пък се вайкаме и прекратяваме живота си? Това че не я подкрепям не означава че подкрепям вайкането. Просто това нейното са меко казано детинщинида демонстрира виртуално колко е идеална, след като само един Господ/господ знае как ще реагира при реална актуална наистина трудна ситуация. Явно има нужда да го прави да се хвали....

Ами освен черно и бяло съществуват и други цветове...

Нямам спомен някъде да съм споменала за идеалност newsm78 И къде видя хвалене? Shocked
Темата е за позитивизма. И се смятам за позитивна - толкова.
Част от него е това, че не мисля какво би могло да е  - ако нещо, не дай си боже. се случи непредвидено.  Не виждам смисъл просто да хабя енергия в премисляне какво бих направила ако има земетресение или наводние.

# 288
  • София
Най-позитивно да кажа, че открих записи на радиотеатъра и сега с кеф си ги слушам.

# 289
Най-позитивно да кажа, че открих записи на радиотеатъра и сега с кеф си ги слушам.

Къде ги откри? Не особено позитивно ти позавидях. Blush

# 290
  • София
https://www.youtube.com/watch?v=8kIXzhPDn0A&index=26&lis … LFB109EFF25E65C54

Ето ориетнир. Това е Дамата с кученцето. Слушам го в момента  и си казвам, че отдавна не бях слушала нещо с правилна дикция. Все пак, Невена Коканова е това! А актьорът ми е познат глас, но като име абсолютно непознат.

# 291
О... благодаря! Една голяма позитивна  Hug
Любомир Кабакчиев, "На всеки километър" виж http://www.lostbulgaria.com/?p=2355

Последна редакция: пт, 02 яну 2015, 22:38 от Mama_Nana

# 292
EXQUISITE,  да не мислиш че аз мисля как всеки момент ще ме връхлети вода и калво ще правя, просто ги дават по телевизията как спят по дворовете си някои, други в подгизнали стаи и то с астма, трети се свряли на няколко квадратни метра във фургона.......и най различни още други трагедии. И на фона на това да се правя на велика как "и това щяло да мине" каквпто и да ми се сшучи и какво беше още "и отново и отново и отново пълнене"
Не е някакъв невероятен проблем че мислиш това което мислиш, а че за пореден път се отказваш от неща които си казала, и ставам едва ли не фантазьорка...
Ама грешката е моя, знам че не трябва но се вързах пак да вляза в разговор с виртуално патологично позитивен,

Последна редакция: сб, 03 яну 2015, 03:14 от broadminded

# 293
Позитивното мислене тласка хората към краен индивидуализъм и изолация

http://zadrugata.com/2014/11/28/%D0%BF%D0%BE%D0%B7 … sp;    

Какво мислите? Така ли е или не  newsm78 newsm78

Позитивното/негативното мислене са глупости според мен - не възприемаме всяка една ситуация абсолютно и напълно, виждайки всичките и страни. И едното и другото мислене предполага филтриране на информацията и абстракция от другата ѝ част. За изолация не знам, но го намирам за досадно и глупаво. Давам пример: Ако някой го блъсне кола и не спрат да ми мелят колко е лошо това, и колко им е скапан късмета, етс., без да помислят изобщо за това, че ще получат обезщетение, пълно възстановяване и т.н., това ще е досадно. Ако, обаче, започнат да ми обясняват как ще се обогатят, и как нищо не е станало и се абстрахират от физическите щети, това ще е още по-досадно. Доста скапан пример, но за това се сетих, дано ме разбрахте.

ПП: Като хората аргументират религията, обяснявайки колко помага на човечеството, това е перфектен пример за "позитивно" мислене и абстракция, да не говорим, че в конкретната ситуация бих направил заключението, че говори и за мисинформация, слепота и т.н.

# 294
EXQUISITE,  да не мислиш че аз мисля как всеки момент ще ме връхлети вода и калво ще правя, просто ги дават по телевизията как спят по дворовете си някои, други в подгизнали стаи и то с астма, трети се свряли на няколко квадратни метра във фургона.......и най различни още други трагедии. И на фона на това да се правя на велика как "и това щяло да мине" каквпто и да ми се сшучи и какво беше още "и отново и отново и отново пълнене"
Не е някакъв невероятен проблем че мислиш това което мислиш, а че за пореден път се отказваш от неща които си казала, и ставам едва ли не фантазьорка...
Ама грешката е моя, знам че не трябва но се вързах пак да вляза в разговор с виртуално патологично позитивен,

Не гледам телевизия.
Надявам се това да е достатъчен отговор за теб.

# 295
Какво позитивно мислене,какви 5лв?Навсякъде ни залива само помия и негативизъм.А най-лесно е да не гледаме новини,да не се информираме за актуалните събития в държавата,т.е. да сложим розовите очила,да заровим главите в пясъка като щраусите или каквото искате още,но това няма да ни изведе от дъното на всички класации.Моля Ви-бъдете реалисти!Положението не е никак цветущо откъдето и да го погледнем,което ме прави реалист,а не песимист.Правете разлика!

# 296
  • Costa Rica
Какво позитивно мислене,какви 5лв?Навсякъде ни залива само помия и негативизъм.А най-лесно е да не гледаме новини,да не се информираме за актуалните събития в държавата,т.е. да сложим розовите очила,да заровим главите в пясъка като щраусите или каквото искате още,но това няма да ни изведе от дъното на всички класации.Моля Ви-бъдете реалисти!Положението не е никак цветущо откъдето и да го погледнем,което ме прави реалист,а не песимист.Правете разлика!

Не, прави те невротичка. Mr. Green
С гледане на новини и информиране за "за актуалните събития в държавата" (т.е. официалната версия, предназначена за наивници с една мозъчна клетка) единственото, което постигаш е самоунищожение. И с нищо не помагаш за измъкването от дъното.

Нещо по темата за чашата от най-мъдрия жив класик:

"Казват, че имало два вида хора. Когато получат, напълнена до половината чаша, едните казват : " Тази чаша е наполовина пълна". Другите пък отбелязват: " Тази чаша е наполовина празна".
Светът обаче принадлежи на онези, които щом зърнат такава чаша, се разгорещяват: " Каква е тази чаша, а? Питам ви- каква е тази чаша?! Значи, това е моята чаша, а? Няма да стане! Моята беше пълна до горе! И доста по голяма."
В отсрещният край на барплота светът е пълен с хора от другия вид, чиято чаша е пукната или разлята нарочно( обикновено от хора, които настояват за по- голяма чаша), или пък изобщо нямат чаша, защото все не успяват да привлекат вниманието на бармана."
Тери Пратчет, "Истината"

# 297
По-добре да мислиш позитивно, отколкото да си тровиш нервите с негативи.

# 298
  • Ямбол
Или пък да отровиш нечии чужди нерви и после да се наслаждаваш позитивно как другият се гърчи. Twisted Evil

# 299
Абе, EXQUISITE..........за какъв отговор става въпрос, аз нямам нужда от твоите отговори.........
Ако искам да получа отговори какво става по света и у нас гледам, слушам или чета новините всеки ден.......

Последна редакция: нд, 04 яну 2015, 18:02 от broadminded

Общи условия

Активация на акаунт