Шапка, шал и ръкавички пазят ЮЛСКИТЕ колички. - Тема 4

• 37 660
  • 727
  •   1
Отговори
# 120
  • Там някъде
1905vv, дано се оправи по-бързо Ивайло, че лоша работа това с боледуването. На братовчед ми дъщеричката е на 8 месеца и са забелязали, че като като започнат зъбките и малката намаля драстично яденето. Дали и при вас може да е нещо такова  newsm78 А за спането - при нас след ваксина понеже вдига температура и давам Панадол и от него определено е по-заспал. Дано да е сняма на режима, а да не е от лекарствата. Иначе да в София вали хубав пухкав сняг на едри парцали  Simple Smile
Някоя мама беше питала за подсичане на дупето без да е сменяла крем или марка пелени - при нас се получи точно това. Ползвам Павловича мас и белите Памперс и се подсече изведнъж. Реших да пробвам крема на Биотрейд (май така се казваше) и положението стана още по-зле. Накрая си се върнах на Павловича мас, но миех дупето при всяка смяна на памперс (обикновенно го мия когато е наакан или ако ака само веднъж гледам да го мия 3 пъти на ден). Сега точно гледах, че е доста по- добре детето. Другото, което зная е да се мие с тетра, т.е да се полива след миене дупето и по-възможност повече по голо дупе. При нас не става, че Ивайло като е по голо дупе и пишка навсякъде  Mr. Green

# 121
Ха-ха-ха.. Mrs Raven, тези Ивайловци - и нашия чака да го съблечем и да започне да пишка на спокойствие по голо дупе...

Сега се събуди /заспал е в 8,30/, не поиска да яде, рева и пак заспа. Направо съм в чуденка какво става  newsm78

# 122
  • Варна
Добро утро! Днес голям сън, голямо нещо. Подозирам, че после ще ми излезе през носа.
Снощи заспа към 9 и тази сутрин се събуди в 8. В 10 без 10 пак заспа и още спи. По принцип по това време дремва само за 30 мин, а ако случайно направи по-голям сън, после почти не спи.
Във Варна пак е мъгливо и пръска дъжд. Постоянно е така. Не помня откога не сме излизали на разходка.

ОтЧерния петък на Емаг поръчах играчка, която пее песнички и разказва приказки на български. Днес я чакам. Дано да работи, че много кофти отзиви четох за неработещи или кратко работещи неща оттам. Добре, че не си поръчах блендер. Сега Дядо Коледа ще ми донесе по-хубав и по-скъп от Техномаркет. Там поне знам, че няма да имам проблеми с гаранцията.

За пюретата, предпочитам да ги готвя всеки ден. Варя на пара и намачквам с вилица. Засега количеството е малко и пасатор не ми трябва. Преди това кисна във вода един час заради нитратите. Още сме на тиква. Като първа храна мисля да я давам 10 дена, но то в четвъртък ще ни бият ваксина и така или иначе няма как да въведа нищо ново сега. Паузи не мисля да правя, защото не виждам смисъл да обърквам детето. Тамън свикнало с пюре и да го спирам. Тиквата бая ни разхлаби.

# 123

Някоя мама беше питала за подсичане на дупето без да е сменяла крем или марка пелени
Възможно е детето да се подсече внезапно и от никненето на зъбите

# 124
ОтЧерния петък на Емаг поръчах играчка, която пее песнички и разказва приказки на български. Днес я чакам. Дано да работи, че много кофти отзиви четох за неработещи или кратко работещи неща оттам. Добре, че не си поръчах блендер. Сега Дядо Коледа ще ми донесе по-хубав и по-скъп от Техномаркет. Там поне знам, че няма да имам проблеми с гаранцията.
И аз поръчах такава. Вчера дойде и се оказа, че са ми изпратили пате, което пее само песнички, а не патето, което разказва приказки и пее. Изпаднах в чуденка дали да го връщам или да остане това newsm78, че хич не ми се занимава. Още повече, че нашата дама упорито иска все да и се пее. Ще го помисля и днес, че това пък може само да пее, но е 50 см и много хубаво. Песничките също са много хубави. Иначе аз от Емаг си поръчам редовно кърпички и памперси, когато имат намаление. От къде иначе да се сдобия с кърпи на Памперс, които ползвам, за 2.09 лв или 2.39 лв и то с безплатна доставка. Само пустите куриери много ме дразнят, но нямат опция за офис.

# 125
Ние се услушваме за сняг,ама няма шанс,пфу.Така ми е хубаво за тази коледа,толкова чакахме да сме си пълна фамилия.Чакаме мсйка ми да дойде за празниците,а и да ходим до гръцкото джъмбо,като мслко дете съм нямам търпение да купиме разни неща на малкия и фитосесия ни предстои.
да попитам мамите,които хранят с АМ и са на 5 хранения,по колко давате,на кутията пише 210 вода,което ще дойде поне към 220-230 готов разтвор.Ние от месец сме на 180.сам от седмица мина на 4 часа без проблем,но от 3 дни започна пак да иска на 3 часа,а иначе не реве след храна.Значи му стига,ама пък неиздържа.За захранването относно накисвснето,всички ли го правите,т.е режите парченце и престоява във вода,така не се ли оводнява много. 

# 126
За захранването относно накисвснето,всички ли го правите,т.е режите парченце и престоява във вода,така не се ли оводнява много.  [/left]
То не се ли кисне докато е цял плодът/зеленчука, не като е нарязан на парчета? Поне аз така знам Thinking

# 127
Привет!

Ние пак станахме в 11:30 и какво да видя ...гадост - снежен дъжд. Много го мразя. Колко да намокри и всичко да стане в кал. Бррр А трябва и да излизаме днес. Обмислям варианта, ако е твърде гадно да оставя Виктор на колегите ми в офиса( офисът ми е до нас) и аз да ходя да си върша задачите.  Mr. Green

Благодаря на всички за идеите за подаръци. В ИКЕА има много готини неща, но няма как да се добера до там без ММ. Аз не съм шофьор.

Нали ви се бях оплакала, че моето сладко синче не иска да яде от шише. А аз пък искам да отида на концерт на 19ти и да си пийна на нова година. Та вчера отворихме едно адаптирано мляко на лактана, което имахме той като се роди(не му достигаше кърмата и си го хапна 2-3 пъти). То вътре е с 2 пакета, единият беше неотворен и го отворих. Ами не го пожела!! И аз като ревнах...и ММ ме успокоява, а аз рева. Витор и той реве, че е гладен. Искам си свободата! Как така ще иска само от цица, не може. ММ хукна в 21ч. вечерта до аптеката да вземе АМ на ХИП, защото ни казаха, че било по-сладко. Направихме една малка доза и о чудо! Изпи го ! Не знам дали е било съвпадение, дано не. Ще го пробвам още веднъж края на седмицата и ако го изпие ще си взема билет за концерта.

Може ли да ми кажете каква е разликата в адаптираните млека 1 и 2??? Дали не е искал лактаната, защото беше единица? Взехме хип 2ка, защото реално скоро става на 6месеца, а аз ще му дам АМ като е на 6м и един ден.

За захранването - и аз накисвам зеленчуците цели, за да се махнат нитратите. Не е хубаво нарязани във водата, защото се губят полезни съставки.

# 128
  • Варна
Аз кисна тиквата на парчета, няма как иначе. Но пък на някои зеленчуци нитратите са им в най-голяма концентрация в сърцевината. Не съм сигурна, но май морковът беше един от тези зеленчуци.

# 129
Мами препоръчайте ми гърне, като за не седящо бебе. Лили вече дава ясни знаци кога ще ака и искам да се възползвам.
За подсичането мажа с Бепантен, само когато е зачервено, иначе с нищо не мажа, ние сме с памперс премиум 3ка и кърпички пак на памперс тези белите сензитив.
Тези онлайн поръчки все нещо не е като хората  ooooh! хич не ги долюбвам, но понякога нямаме много избор  Confused
Милева нещо не виждам снимката, чакам видеото  Simple Smile
Зеленчуците се киснат цели, да.
Дайте идеи за играчки, вярно, че нашите почват да поомръзват, а наближава месечинката ни и аз винаги й взимам играчка.
Тези дни ще ходя до икеа за уред за приготвяне на пара има 2 вида http://www.ikea.bg/cooking/Cookware/Cooking-accessories/17792/18923/
http://www.ikea.bg/cooking/Cookware/Cooking-accessories/44809/45940/
Много ме мързи да изляза днес, ама това дете като шило в торба, от сутринта е мрънкава и само се върти, даже докато суче легнала се опитва да се обръща. Вече се пресяга към неща които иска и към мен  Heart Eyes май ще ходя до лидъл, че вчера рекламираха заек  cook eat

# 130
  • София
Привет, привет! В това снежно време ми се засили коледното настроение и се хванах да пооправя вкъщи, че все не ми стига я време, я желание. Бебка спи на терасата в коша за новородено и ще имам време и прахосмукачка да пусна, тя навън спи като пън. Та ако успея днес да приведа къщата във вид, от утре започвам да правя коледни сладки, украси, фотосесии и всякакви коледни занимавки   madnoel

Моника, Blair, какъв е този сън до пладне, звучи ми чак нереално  Grinning. Моята Катерина в спокойните нощи в 6 ч 13 мин е вече ококорена и започва да се сърди, защото не иска да лежи. Тогава я връчвам на татко и и имам един час, за да си доспя. После двамата с каката тръгват към у-ще. Тази нощ обаче не беше от тези "спокойните"  Wink и в 4 започна да бръмчи и пее. Нощните фиести, забелязала  съм, са свързани с много пръцкане и реших че е заради зелевата салата, което ядох. Ще следя следващите дни и ако се окаже  зелето, ще трябва да го спря. За съжаление, защото няма голям избор от пресни салати по това време, пък и аз не ям всичко.

Пайче, не знам дали ти е още актуално, но при запушване/бучки има ефект от компреси със студено зелево листо. Също лецитин можеш да пиеш  Peace.

И при нас май пак има срок в растежа, в последните дни суче на 2-3 часа. Беше ги поразредила, та се надявам да е временно. Не че ми пречи самото кърмене, но искам да и създам някакъв режим.

Моника, други идеи за тази възраст - фигурки във формата на геврек с различна големина /ние имаме дървени/ и се редят на дървена пръчка по големина. Също пъзели - примерно животни в определена форма и съответно вдлъбнатина /легло/, която пасва на всяка фигурка. Има и такива със звук и детето лесно научава животните и звуците, които издават.

Да ви се похваля, миналата седмица два пъти ходих на спорт, два пъти на масаж  Flutter. Еми друго си е, промени ми се и настроение и тонус. Днес се надявам ММ да пак така добър да се прибере навреме и да ида на спининг.

1905вв, бързо оздравяване на Ивайло!

Оооо, не знаех че в Икея има такива уреди за готвене нас пара. Утре ще ходя там и ще си взема.

# 131
  • Варна
Дойде играчката от Емаг, но и при мен е друга - пее самопесни, но са гаднички, а качеството на звука е отврат. Няма да я върна, защото пвместо едно грозно пате дойде голямо мече с бебе мече, а Ади много обича мечета.

Ето една изключително полезна статия за нитратите, на който му се чете:

http://salonite.eu/index.php?page=s_50

# 132
Здравейте зимно юлски мами, предполагам че този пост ще го пиша дълго и непрекъснато ще ми излиза съобщение "Внимание, докато пишехте ....", но с бебе на няколко сантима от мен това е работата  Grinning

Всичко чета, но не мога да се включа по всички обсъжданки, извинете ме моля  Heart Eyes

Тези игри с топчетата ги гледах в Икеа, но ми се сториха за по-големички деца от моето, затов й взех само едно плюшено таралежче, което и не поглежда.

За обръщането - ами не се обръща още, само с моя помощ като се опъне настрани, само ние ли сме така??? А за лазене изобщо не мисля ... Юлката81 (или Джулката81 Wink), желя ви да оздравявате вече и да се поуспокоиш.

Катя, виртуалното кафенцето беше ммммм..

Mrs Raven,  била съм на гости при приятели с малки деца, еми поразхвърляно си е, така е ... Аз съм в дядовата ръкавичка и ми е оправено, но пък нямаме място за гости  Confused Предпочитам първото ...

Звезда, внимавайте с покупките в Джъмбо, че касовите бележки накрая са едни такива дългииии  Joy. Всъщност под гръцкото Джъмбо какво имаш предвид  newsm78

Марбела и тара2, честити покупки, дано нямате проблеми с тях  Peace

Моника, и моята лейди не иска да пие от шише, чай разбирай, само гърда и това е. Взехме, че отидохме на един концерт, който започна и по-късно от обявеното, и след около час ми се обадиха, че реве и не спира, та газ до бабата и добре, че беше съвсем наблизо ... та дотам. Иначе в родилното ги хранеха с Хип био, та не е непознат вкус.

А трябва да излизам, че си поръчах в един магазин пижама за кърменето, та искам-неискам трябва да си го взема, гадно е времето вали и дъжд и сняг. Но, жертви ще се дават  Joy

Последна редакция: вт, 09 дек 2014, 14:23 от блускай

# 133
  • София
За нашата възраст, или по-скоро за идните месеци са хубави играчките на Толо. Добри са за фината моторика, а и децата им се кефят.
http://tolotoys.com/product/

Последна редакция: вт, 09 дек 2014, 14:29 от Elika

# 134
  • Варна

Някоя мама беше питала за подсичане на дупето без да е сменяла крем или марка пелени
Възможно е детето да се подсече внезапно и от никненето на зъбите

Или при наличие на гъбична инфекция. Тогава и кремовете против подсичане обикновено влошават положението.

Във Варна пак е мъгливо и пръска дъжд. Постоянно е така. Не помня откога не сме излизали на разходка.

Аз излизам. Редовно. В неделя направих поне 2ч разходка из между блоковете. Вчера бяхме навън от 11 до 17.30ч, къде по магазини и кафета, къде на въздух, днес от 10ч до 14ч пак така.. Щом не е непрогледна мълга, силен дъжд и буреносен вятър не могат ме задържа у дома. Ако пък и с влагата се съобразявам, отиде то.

Пайче неприятна работа с тази слуз и кръв в памперса. Добре са те ориентирали момичетата, а и лекаря ви. Недей бърза да я сменяш жената. То да не мислиш, че всички не са еднакви..  ooooh! А и тя според мен е реагирала адекватно. Ако пак ви се случи снимай памперса, или го носи да го види. Може и гастро да посетите. Вероятно ще каже диета и така.. Това хоро съм го играла за съжаление със сина ми. Да ти кажа при нас кръвта е била инцидентно и в минимални количества, но слузта... И в крайна сметка аз диета не ям млечни, не ям риба, яйца, телешко, ядки, шоколад, а бе де що алерген знаеш и то остана картофи, ориз и не знам си какво и няма и няма подобрение. Накрая около годинката пускахме тест за хранителни непоносимости и се оказа, че реагира на ориз, картофи, глутен - все неща, които аз основно ядях, а и той, че нали и двамата избягвахме алергените. И айде диета, спрямо резултатите. Слава Богу, към днешна дата яде всичко детето. Но никому не пожелавам да се сблъсква с такива проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт