Шапка, шал и ръкавички пазят ЮЛСКИТЕ колички. - Тема 4

• 37 659
  • 727
  •   1
Отговори
# 105
Blaire аз чак сега си открих поста, едва го изрових. Благодаря на всички мамчета дето са се включили в дискусията.

# 106
Ами то да ти кажа и аз чак преди малко го видях поста ти, а и вчера и днес влизах в фб, как не съм го видяла, то верно там е мега объркано  #Crazy

# 107
Нашата педи иска утре да го види   Shocked айде филмирах се, а иначе дай ми да успокоявам другите  ooooh! Така, преди също е акал със слуз, но симптомите този път са че имаше 2-3 памперса само слуз и то единия с доста остра миризма. А сега виждам и лек обрив на гънките на слабините и зад ушите, което пак ме обеждава за алергия....уфф каквато съм паника до утре ще се тръшна от нерви, вече ми стана лошо. А пък си качва добре, както уж ми намаля кърмата за 3 седмици е качил 600 г., ей сега го претеглих  ooooh!

# 108
Blaire аз чак сега си открих поста, едва го изрових. Благодаря на всички мамчета дето са се включили в дискусията.
аз и във фб ти казах, за мен е от ферментите в сирената. Ако си купувала от ония Лидълските те са яко яко ферментирали. Представяш ли си колко бактерии са това и как им се отразяват на малките стомахчета. Аз като ядох от лидълското сирене нема да ти описвам какво ми беше на корема Mr. Green.Това за мен не минава по графа алергии а е просто реакция на храносмилателната система. А и мисля че педи много адекватно ти е отговорила. Аз не съм за това кърмачката да е на пост и молитва, обаче ти си утепала рибата с менюто си Laughing. Убедена съм че утре ще е ОК.
Моник@, аз бих препоръчала кукла-бебе, малките момиченца много си падат по бебе. Или пък количка за кукли или сервиз или нещо за готвене- тенджери, тигани... Нали са малки мами Heart Eyes

# 109
За подаръка, да допълня бебе2, ако се спреш на готварската посуда виж и в икеа, там съм виждала зеленчуци и други храни от плат. http://www.ikea.bg/childrens-ikea/children-3-7/Childrens-Toys/

# 110
Благодаря ви за идеите мили мои! Май, обаче няма да се спра на кукла или кукло-подобни, защото все ми се струва, че малката не си пада много по тях. Не я познавам много добре, но като се замисля с кукла не съм я виждала Thinking

Пайче - дано бързо се оправи проблемът. Аз не се чключвам по темата, защото нищо не разбирам и нямам опит. Но пък това със сирената ми звучи логично.
Иначе и мен ме брой за клиент!!

Blaire: Всичко ще е наред, сигурна съм !! Hug
И в отговорр на въпроса ти - да, Виктор е така сигурно откакто стана на 2 месеца. Докато беше на кърма не се притеснявах, но сега ми се струва нездравословно да задържа храна различна от кърма толкова време в себе си Sad

Я споделете тактичен начин да сменя педиатърката си  Mr. Green Неудобно ми е и да отида и да й кажа просто - ами сменяме те, дай ми картона ! Неудобно ми е, защото едва се докопахме до нея и то чрез една приятелка. В крайна сметка не сме в лоши отношения и не ми се иска да стане няква кофти ситуация.

Ох аз цял ден чистя, украсявам, правя меденки( Лаленце - станаха супер!  Hug ) . Уморих се зверски! Добре, че Виктор поне беше послушен! Казвам беше, защото знам, че след 18ч. се изнервя и почва да мрънкоти  Mr. Green

Утре, обаче дъжд или не съм навън.  Crossing Arms

# 111
  • София
Моника, кажи й, че сменяте квартала и няма да ти е удобно да я посещаваш. Стига да не сте съседки, мисля че ще мине. А Масларски какво казва за неакането? Много го уважавам него аз.

За подаръка да се изкажа Wink Малките много обичат да бутат колички, но едногодишното трябва да ходи стабилно, иначе има опасност да падне по нос. Зеленчуците от плат са добра идея, ще си ги гризе с кеф, за ролеви игри ми се струва рано. Аз бих препоръчала играчката с топчета дето се местят по тел. Ама как го описах  Blush Развиват фината моторика и са им интересни на дечицата.  Peace

Последна редакция: пн, 08 дек 2014, 17:47 от ToHu_

# 112
Аз бих препоръчала играчката с топчета дето се местят по тел. Ама как го описах  Blush Развиват фината моторика и са им интересни на дечицата.  Peace
Като това ли?
http://www.ikea.bg/childrens-ikea/baby/Baby-toys/12-months/37946/39077/

# 113
Това с мърдащите топчета е уникално, виждала съм го в ДМ.

О, Тони, благодаря, че поне ти ме четеш. Исках да покажа колко сме музикални хихи

Пробвам с една снимка, докато науча и видеото.

# 114
нищо не се вижда хм  newsm78. помощ

# 115
привет!
Ние още сме болнички, но малкият кашля по-малко днес! За мен не ми се говори, но дано той се оправи по-бързо Simple Smile  Praynig
Понеже не знам как се цитира точно определена част от пост - ще ме извините - копирам Simple Smile
Привет!
Ади започна да пълзи... но на заден ход (като един истински рак). - ЧЕСТИТОООООООООО!!!

Сега да попитам опитните мами - как точно изглежда алергичната реакция към храна? - обикновено стават петна по меките части, отичат - разбирай стават по-пухкави ръчички и крачета; пъпките са различни - може да са ситни, но образуваяи петно или на рядко, но пак гоелми - определено са по-различни от претопляне или подсичане. Дано не е алергия   Praynig - стискам палци и на краката! Ужас изпитвам от тях...  Confused

Чакам да оздравее и ще дам банан, мислех да изчакам с него - но татко му на 2 пъти го хващам му дава да си близне - щях да полудея... Захранвам с друго - ако стане реакция, как да разбера кое е - аз съм си луда на тема алергии, но това ми идва в повече - и за да няма скандали - а имаше  - следващото ще е банан - поне да знам, че е под схема, и ако има нещо - дано няма - да знам от какво е, преди пак да е набутал банан, докато аз захранвам със спанак примерно Simple Smile Ама много са смотани тия мъже, обяснявам, говоря  - и няма, няма и пак някоя щуротия направят и после маме оправяй се...  Joy

Последна редакция: вт, 09 дек 2014, 00:55 от julkata81

# 116
А - да - забравих - и ние последният месец се кърмим само легали Simple Smile
Иначе да ви се "похваля" - последните вечери храненето от 20-20.30 продължава до към 23 ч - даже днес пробутах 60 мл АМ със спринцовка и после заспа на гърдата, докато яде и като го оставих ма неговото легло - ококори очи  Thinking И започна да ми пее, да ми гука, да рецитира нещо - няма заспиване...Накрая го нагушках, налигавих, изморих и придърпах до мен, да хапне още малко и да спи... Е, един час си яде човека - май просто му е приятно да е гушнат... Спа час и малко и одеве пак се събуди - и пак малко хранене и сега спи на спалнята, след малко ще го местя Simple Smile
Сега му е позволено, че е болничък още, макар че според мен му минава Simple Smile но ако си мисли така да я кара... Ще взема да му заместеня първото хранене и то не обяда, а вечерята - и то с каша - та поне 3-4 час да спи  Joy
Лека нощ от мен!

# 117

Добро утро мили мами! Калина вчера от 2 следобяд до 7часа се инати и не пожела да заспи. Иначе нощес от много време насам се събуди само 2 пъти.

Julkata81 всяка нощ и ние се кърмим легнали откакто направихме 2 месеца. Някакси се приспособих нощес докато тя яде просължително време аз да си подремвам.

В Самоков е снежно - сняг се сипе на парцали и днес ще излизаме с колато само до педито, че сме на консултация за 4-ти месец  Laughing докторката беше болна и отложихме малко виждането.

Хубав ден ви желая Simple Smile

# 118
  • Там някъде
Леле, колко хубаво вали навън и как приятно си понатрупва! Много обичам точно ей тези моменти докато е беличко и чистичко преди снега да е станал на гадна кафеникава киша!
Марбела, нали твоята Ади и моят Ивайло са на една и съща дата, та благодаря, че писа, че сега се очаква да имат скок в растежа - това не ми беше хрумвало, а вчера вече ми се ревеше ММ като се прибра от работа. Малчо че е крив още от миналата седмица - крив е, но вчера.... вчера ми разказа играта - стана в 6.30 сутринта и до 19,30 е спал общ около 2 часа. Крив, плаче, мрънка, само на ръце иска, а в един момент беше вече толкова изнервен, че и на ръце като се носим пак мрънка  Sad Спи му се, а не може да заспи. Като заспи пък аз си кротувам при него на спалнята, че обикновено така спи по-спокойно и дълго - е не и това не помогна. Надявам се днес да е по-добре, че вече  Crazy
 Вчера на цялата тази ситуация ми звъни ММ към 17,30 да ми каже, че наши познати са се прибрали за няколко дни от чужбина и да излезем да се видим. Да де, но ММ се прибира обикновенно към 18,30, а Ивето го къпем към 19,30, т.е. през седмицата няма как да стане, а те летят в четвъртък. И казвам на ММ, ами ако искаш ги покани на гости, като имам предвид за днес или утре или в сряда, а той милия - ами ще успеем ли да се оправим, какво да купя (като има предвид за вчера да ги поканим). Направо лошо ми стана - Ивайло мрънка и плаче цял ден, в хола ми е разпънат един сушилник с дрехи, играчки навсякъде, коледни торбички, че от три дни се каня подаръци да опаковам, в кухнята все едно бомба е паднала, че ми донесоха домашни пащърнак, моркови и тиква и аз ги правя на пара за замръзяване, нямам нищо подготвено като ядене за гости и  ooooh! ooooh! ooooh! Та с две думи ММ го отнесе, не че имаше особена вина, ама като нямах друг под ръка   Blush Та гости ще имаме днес, почти съм приготвила на пара всички зеленчуци, а днес даже успях да закуся на спокойствие. Иначе за зеленчуците - аз ги правя на пара, мачкам с вилица (като ги правя на пюре ще пасирам евентуално) и слагам във формички за лед и бум във фризера. Като замръзнат ги вяда от формичките и ги слагам в торбичка, която надписвам с какво е пълна. Идеята ми е после да вадя директно замръзените кубчета и да приготвям пюре  Peace

# 119
 Mrs Raven, при вас сняг ли вали?!   В Пловдив дъждът ни удави, как не спря! 

Май и моя Ивайло подскача в растежа, чак не се трае. От три-четири дни отказва да яде. От хранене на два часа и по 120 мл, около 8-10 пъти дневно, сега от  три дни надали по 300 мл да му се събират на ден. Плюе, върти се, квичи, но видимо не е гладен.  Много ме е страх да не е нещо друго, че да заслабне, хайванът.  Кашлицата му продължава, давам сироп, който естествено бива изплют. Давам с лъжичка и той като го опита и почва да казва "Буф, буф" и черният сироп полита из въздуха или върху лицето ми. Как се научи да казва Буф, без някой да му е показвал... И с млякото така процедира - плюе и се хили.
Продължавам с витамин Д по 6 капки дневно, обаче все ми се струва много като количество. Има ли други дечица с рахит и какво ви предписаха, та да си сверя часовника?
Имам чувстввото, че откакто се разболя и взех да го тъпча с лекарства, Ивайло спря да яде. Вече си въобразявам, ама съм притеснена. И започна да спи по час и половина наведнъж, а не както досега по 20 минути. Дали не го дрогирах това дете.....

Общи условия

Активация на акаунт